Dá banka úver, ak chcem vyplatiť druhého spoluvlastníka?

ahojte, zaujimalo by ma ci banka poskytuje uver spoluvlastnikovi nehnutelnosti v pripade ze chce vyplatit druheho spoluvlastnika? Aby som bola presna, na LV su dvaja rovnocenni podielnici a jeden chce druheho vyplatit.
Odpovedať
a cim chcete rucit? tou nehnutelnostou alebo inou?
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa riadim zdravym rozumom, tak by to ist malo. Asi je nutna zmluva o zriadeni tarchy v prospech banky a zmluva o buducej zmluve o prevode podielu na noveho majitela. Otazne je ocenenie danej nehnutelnosti. Ak by to nepreslo takto, tak dalsia moznost je zobrat HU na inu nehnutelnost, tranzakciu zrealizovat a potom HU prelozit na novozakupenu, kde budete jediny vlastnik.
Odpovedať
jasné, že dá :-D - z pohľadu a zákona ide o nadobudnutie, klasický prípad je dedičstvo, samozrejme, pokiaľ sa dedičia dohodnú - jeden z dedičov kúpi nehnuteľnosť od ostatných a ich podiely v zmysle dedičského konania vyplatí :-D - mám dokonca pár takých príkladov z vlastnej praxe :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si medzi sebou urobiť buď kúpno-predajnú zmluvu alebo dohodu o vysporiadaní spoluvlastníckych vzťahov (kúpna je ale lepšia) a v banke požiadať o hypotéku na kúpu nehnuteľnosti. A nehnuteľnosť, ktorej sa dané vysporiadanie týka, je možné použiť ako nehnuteľnosť na zabezpečenie takejto hypotéky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?