Aké máte skúsenosti s poplatkami a hypotékou od ČSOB?

Vyplata mi chodi na ucet CSOB s oznacenim POHODA. Napriek tomu mi mesacne strhavaju 6 EUR - pritom zamestnankynou mi jasne bolo povedane ze ak bude vyplata chodit na ucet neplatim ziadne poplatky. A 72 Eur rocne dat do luftu za nic...mi pride trosku od veci. Mam fio, mbank vyse 8 rokov maximalna spokojnost. Nebyt hypotekarneho uveru nejdem nemenim. Ma niekto z Vas podobne skusenosti? Zaujimalo by ma taktiez, ci je povinne viest ucet v banke ktorej mam hypoteku. Taktiez ako to je s poistenim domov, zamestnankyna CSOB mi tvrdila, ze min 1 poistenie musi byt v CSOB.
Odpovedať
1
2
@radoslavc musis este robit obraty a platby kartou, len posielanie vyplaty nestaci
Odpovedať
@codyy obraty aj platby kartou robim...ake su podmienky tych obratov kolko a ake sumy? nesmierne zavadzanie....
Odpovedať
@radoslavc to zavisi od podmienok kedy si si otvaral ucet, oni to obcas menia a pokial este mas nejaku akciu tak ides podla nej, u mna je csob najhorsou bankou. Raz som potreboval surne poslat kolegovi peniaze z Csob uctu na Csob ucet, poslal som to v piatok po 18-tej a jemu prisli peniaze az v pondelok doobeda. Toto je pre mna neakceptovatelne tak som to s nimi skoncil. Na bezplatny ucet vtedy bolo potrebnych minimalne 5 transakcii, minimalna celkova suma platieb kartou bola 100€ a este tam boli inkasne platby a platby na iny ucet.
Odpovedať
@codyy tiez nadobudam ten dojem. Vyzera to tak, ze hypotekami lakaju ludi a potom ich pekne osklbu. Ono ked si clovek vyrata tie poplatky tak je to pekny biznis. Vie niekto poradit ci je mozne zrusit ucet pohoda a ponechat len hypotekarny? taktiez ako to je s tymi poistkami, musim mat jednu od nich?
Odpovedať
@radoslavc ja mam k platbam kartou povinne min. 3 trvale prikazy ... zatial som ani raz neplatila za vedenie uctu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je povinnosť mať účet v banke, v ktorej máš vedenú hypotéku, neprikazuje to nijaký zákon. Rovnako je to aj s poistením, môžeš si zvoliť aké len chceš, ale pokiaľ sa to týka nehnuteľnosti, ktorá je založená, tak musí byť poistka vinkulovaná v prospech banky. Pozrela by som si dôsledne, akú poistku uzavretú v banke na nehnuteľnosť máš. Stretávam sa veľmi často u klientov s tým, že tieto bankové poistky sú len na totálne škody, čo je dosť mizerná poistka. Ak je to tak, popremýšľala by som nad zmenou poistnej zmluvy a to veľmi rýchlo.
Odpovedať
Takze dalsie preco nie v ziadnom pripade ucet v CSOB: - zmena denneho limitu poplatok 5 Eur (fio, mbank zadarmo) - vyber v bankomate v Ceskej republike poplatok 6 Eur - taktiez mam pocit ze vymenny kurz je podstatne horsi ako v pripade mbank...
Odpovedať
Ked si si zakladal ucet tak si si nezistoval podmienky? banky zvyknu mat podmienku mat ucet u nich ak od nich chces uver.
Odpovedať
@aduskatt nie je povinnost mat ucet ? podla zakona? a koho to zaujima nejaky zakon, ked prides do banky a hypoteku bez uctu Ti nedaju... vlastna skusenost - SLSP, aj VUB
Odpovedať
@atak77 preto je take masirovanie nizsimi cenami hypotekarnych urokov v CSOB, ked si to vyberu inak. Poplatky za vedenie uctu: 6eur, rocne 72eur, za 10 rokov 720eur. Poplatky za taketo tranzakcne zmeny, vybery v zahranici, vzdy sa to natiahne rocne na nejakych 50-100eur. Poistenie 100-200eur. Navyse pri podpise zmluvy manipuluju s cielom podpisat precerpanie limitu (co samozrejme vacsina aj vyuziva) a tu maju krasne uroky vyhodne pre nich...
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 ak nemáš, urobia Ti interný, alebo proste platíš zo svojho, eln máš možno trochu vyššiu úrokovú sadzbu a ak máš dobrého sprostredkovateľa, ktorý Ti hypo vybavuje, tak je možné aj úrokovú sadzbu mať na nízkej hranici......skúsenosti ako sprostredkovateľ:-)
Odpovedať
Ja som mala účet v CSOB kvoli hypoteke, podmienky na vedenie uctu zadarmo- pravidelna vyplata, jedno inkaso, tri trvale prikazy, pat platieb kartou a minimalny zostatok 300 EUR.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aduskatt no ak nemas, urobia Ti ... lebo ten ucet tam musi proste byt, to je cele svinstvo a samozrejme este nejake platby tam mas povinne a ako pises vyssi urok atd atd ... proste cele zle a ze je nejaky iny zakon, to n tom nic nezmeni :-D @vvladkaa ja mam v CSOB tiez Pohodu ucet, tiez vedenia uctu zdarma, ale teraz mi dali 1e poplatok za ucet, zajtra idem do banky, ze preco je tam, ked som splnil podmienky, ci sa nieco nezmenilo ...
Odpovedať
@vvladkaa :) takmer nesplnitelne...
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 robila som kedysi aj v banke - banka Ti môže urobiť interný, ja osobne splácam hypo z účtu v inej banke:-) dá sa to ale tak dohadovať sa nemusíme, Ty máš iné skúsenosti, ja iné, je to tak v poriadku.-)
Odpovedať
@radoslavc a to este musela byt vyplata minimalne 800 Eur, aby som mala zvýhodnený urok na hypoteke :) minuly rok som refinancovala a mam hypo v SLSP a to je tazka pohoda. Teraz mam schvalenu hypo v Tatre, ktoru budem cerpat buduci rok a to je este lepsie, manzelska zlava 50%, dalsia zlava za pouzivanie nejakych aplikácií a som na nule pri poplatku za vedenie uctu.
Odpovedať
@vvladkaa so Slovenskou mam zle skusenosti a uz nikdy viac. O kolko si prisla pri refinancovani? Co mam info od viacerych tak refinanc je vyhodny len pre financnych poradcov ako su Partners group a podobne skupiny...vraj clovek na tom vzdy prerobi...kedze banka si prve mesiace vybera vacsi pomer urokov voci tvojim platbam z pozicanej sumy.. cize prejde po 5 rokoch kedy mas vyplatenu velku cast urokov - co mozes realne vidiet v rozpise splatok co ti banka posle...a neviem ako sa to zohladni pri refinancovani..
Odpovedať
@radoslavc o kolko som prisla? V CSOB som mala urok 4,79 %, splatka 420 Eur, z ktorych najprv cca 300 eur boli uroky a len velmi pomaly sa to znizovalo. V SLSP urok 1,99, splatka 305 eur, z toho cca 120 eur boli uroky a kazdy mesiac sa to znizuje.
Odpovedať
@vvladkaa ano asi to je vyhodne v tvojom pripade ak to nebolo vela rokov... avsak ak zoberies len 3 roky splacania tak: 36x300 (tipujem tolko si platila prve mesiace urok) - 10 800 si dala za 3 roky banke len na urokoch....a zaplatila si z dlhu 4320E. Cize ak si si pozicala 50 000e, tak po 3 rokoch bola tvoja bilancia: Banka na tebe zarobila 10800, co si aj ty prerobila. A po prenose ti ostal dlh 50 000 - 4320 = 45680...a z toho ides platit 1,99..avsak tu vela ludi zabuda ze to je zostavajuca suma...ktora sa prve roky velmi malo znizuje...lebo zaraba na tebe hlavne banka na urokoch...a tu v pripade CSOB ta to moc nerobi na urokoch ale na pridavnych sluzbach....ktorymi rafinovane manipuluje ludi..
Odpovedať
@aduskatt nehovorim, ze sa to neda, ale v SLSP a VUB, tam nie bank je kopec, vsade ine podmienky
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 viem, robím s tým:-) V sporke sa dá, ale ide tam hore úroková sadzba
Odpovedať
@radoslavc @vvladkaa Vladka urobila si veľmi dobre, že si refinancovala. Samozrejme, najlepšie ak si si nepredĺžila splatnosť úveru. Napr. v starej banke ti ostalo splácať 25 rokov, tak v novej si si zobrala úver max. na 25 rokov a samozrejme pri nižšom úroku :) S @radoslavc som sa už tu o tom hádal v minulosti, ale nedá si povedať :-) , že refinancovanie je veľmi výhodne. Komu sa chce nech si prečíta diskusiu: http://www.modrastrecha.sk/forum/rozp... A ešte k účtu v banke ČSOB je to jedna z najlepších bánk na to, aby ste mali účet zadarmo. Úplne najlepšie podmienky má UniCredit, tam stačí iba posielať príjem. V ČSOB tie tri podmienky 400e príjem, 3 trvalé príkazy a 5 platieb kartou nemôže byť problém. Kto nemá 400e výplatu nech si s niekým z rodiny posiela dookola tých istých 400e, 3 trvalé príkazy - stačí posielať napr. 3x50centov niekomu na účet, ak má niekto problém nastaviť si SIPO. A zaplatiť 5x platobnou kartou nehnevajte sa v dnešnej dobe, keď sa už všade dá platiť za hociakú maličkosť kartou. Čo nechodíte celý mesiac do obchodu? Ja som za celú dobu ČSOB nezaplatil za účet ani euro a ešte mám od nich Samsung GALAXY S5, ktorý dávali k účtu zadarmo minulý rok. A to, že majú banky nezmyselné iné poplatky - to má viacmenej každý banka. Každý si môže slobodne vybrať, či bude platiť a koľko bude platiť za účet a za iné poplatky.
Odpovedať
@johnny14 jasné, že som urobila dobre, splatnosť úveru som nepredlžovala, práve naopak, ešte sa splatnosť skrátila, ale budúci rok to aj tak predčasne splatím :) K tomu účtu v ČSOB, ja som mala ako podmienku príjem 800 EUR, čo už je celkom dosť, našťastie sa mi nestalo, že by som bola PN alebo nezamestnaná, ale stať sa môže všeličo. Takisto zostatok 300 EUR tiež nie je bohviečo, trvalé príkazy sú najmenej aj inkaso, aj keď pri zrušení účtu bol problém s inkasom. Ono sa to možno zdá super, ale keď ideš do inej banky a zistíš, že to ide aj jednoduchšie, tak vidíš ten rozdiel. V Tatrabanke mám účet zadarmo, lebo tam má účet aj manžel a využívame ich aplikácie, to je všetko, žiadne trvalé príkazy, povinný príjem, povinný zostatok.
Odpovedať
Profilova fotka
@vvladkaa ja migrujem do VUB účet aj hypotéku. Účet preto, že som začal robiť kódera pre VUB a hypotéku preto, že tie ku.vy zo SLSP si dovolili od budúceho roka mi zvýšiť splátku za hypotéku a to napriek tomu, že fixáciu mám do roku 2021!!!
Odpovedať
@johnny14 ano tam som nedokoncil diskusiu lebo to je na dlho...ale vedz ze to mam v hlave a poslem ti rozpisy platieb hypoteky aj kalkulacie ked prejdes po niekolkych rokoch ze stratis v urcitych pripadoch... a tvrdenie ze CSOB ma najlepsie podmienky je uplny blud, najlepsie podmienky ma z mojej skusenosti FIO, Mbank, kde som neplatil ani cent za vedenie uctu aj prevody, zahranicne vybery, vymenne kurzy, poplatky za vyber v cudzich bankomatoch vychadzali podsattne lepsie...
Odpovedať
@megosoft uplny suhlas so slsp mam aj ja velmi zle skusenosti, prva banka a nikdy viac...
Odpovedať
@radoslavc kazda banka je obcas dobra, obcas zla - vela zavisi na ludoch a ako im bezi softver :-) mali sme ucet vo VUB, vyplateny komplet uver, zruseny ucet ziadostou z nasej strany o pol roka volala zlata tetuska, ze teda co urobime s tym niekolkotisicovym nedoplatkom :-D podobne CSOB volala pani, ze poistenie k uveru musime predlzit zmluvu ci co vravim - ale my u vas ziadne poistenie na tisic percent nemame
Odpovedať
a ucet v CSOB zadarmo vid predchadzajuca dobra rada od @johny14 ak nesplnas podmienku prijmu (napr. nasa babka dochodkyna ma podmienku tusim 600 eur) tak mame prikaz - ja jej poslem 200 eur a ona mi ich o dva dni posle naspat v troch roznych sumach splneny bod prijem splneny bod tri trvale prikazy za ucet Pohoda v CSOB som nikdy neplatila ani cent, mam ho tam asi 15 rokov
Odpovedať
http://www.hypotekarna-kalkulacka.sk/ odporucam, umozni rozkliknut aj zmenu sumy urokov pocas rokov aspon mne to pomohlo sa zorientovat vo vyzname skracovania doby trvania hypoteky
Odpovedať
takze tuto je rozpis a to co som pisal, ze prve roky platite najvyssie sumy za uroky...a menej z istiny az po par rokoch sa to obrati a preto sa neoplati prenasat resp. treba si to preratat ci sa to oplati... toto je rozpis na 15 rokov...na 30 rokov su podstatne vyssie uroky a platby banke prve roky... - obrazky su prehodene, chodte od 1....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?