Čo všetko treba vybaviť pri refinancovaní hypotéky?

Profilova fotka
Dobrý deň. Prosím o radu pri refinancovaní hypotéky. Keď si nájdem banku, ktorá mi s výhodnejším úrokom prefinancuje hypotéku v SLSP čo všetko treba k tomu vybaviť? Aký je postup? Prípadne aké sú náklady? Platí sa pokuta v pôvodnej banke ak sa refinancovanie uskutoční pri výročí fixácie? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Pokiaľ si nájdeš bánku, ktorá je výhodnejšia ako pôvodná (a to teraz je pohoda - balada), potom musím bohužiaľ nanovo dokladovať všetky veci ako k pôvodnej hypotéke + stačí pôvodný znalecký posudok (niekde chcú aktuálne LV a výpis z katastrálnej mapy) a výpis z úverového účtu o výške zostatku úveru. Ak ti schvália úver, tak si rovno požiadaš o predčasné splatenie úveru a donesieš do novej banky kvitanciu, t.j. potvrdenie o výške zostatku + súhlas so zápisom banky na druhom mieste na liste vlastníctva.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobry den, t.j. ked mi schvalia refinancovanie uveru v inej banke, treba bezat do starej banky, ukazat im potvrdenie o schvaleni hypoteky v novej banke a v starej banke mam poziadat hned o predcasne splatenie uveru k nejakemu datumu a vyziadat aj suhlas so zapisom banky na LV? Daju mi to na pockanie, pripadne kolko trva priblizne vycislenie uveru? Dakujem za odpoved :-)
Odpovedať
Najskor oznamit v starej banke ze chces prefinancovat uver od nich. Takze musis dat ziadost o predcsne splatenie a ziadost o vycislenie zostatku. To trva tak 2-3 tyzdne. A potom podla toho kolko tu vycislia zostatok pojdes ziadat do inej banky o uver na prefinancovanie. Za tie 2-3 tyzdne si mozes zhanat informacie o vseliakych akciach, o poplatkoch, urokoch atd.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?