Čo sa stane ak zbankrotuje banka kde mám hypotéku?

ahojte, dufam ze tu takato tema nie je. chcem sa vas opytat, vzhladom na neistu situaciu na financnom trhu, by ma zaujimalo co by sa stalo ak by zbankrotovala banka od ktorej mame hypoteku? prisli by sme tym padom o dom alebo ako to vlastne v praxi funguje. Lebo ked som tuto otazku polozila pracovnikovi banky pri ziadani o uver, tak mi v podstate nic neodpovedali, lebo samozrejme si vsetci myslia ze tu budu donekonecna, ale ako to byva, jeden nikdy nevie. prosim ak tu niekto je kto pracuje v tomto sektore, nevedeli by ste mi poradit. Lebo momentalne hlasi nejake problemy dexia a prave od nej mame uver. dakujem
Odpovedať
1
2
nejsom bankar ani ekonom, no myslim ze o nehnutelnost urcite nepridete, pokial si budete plnit zavazky, tak je urcite postavena aj zmluva. Spravu by asi prevzal nejaky spravca konkurznej podstaty alebo niekto podobny =-)
Odpovedať
franziska ja by som sa skor bala ak nemate fixny urok. ak uroky budu nejako sialene stupat...
Odpovedať
mne sa zda, ze uz niekto taku temu zalozil ;-)
Odpovedať
Franziska, ak by banka skrachovala, tak by vsetky uvery, ucty....atd. po nej prebrala ina banka...o nehnutelnost by ste neprisli, len by sa zmanila banka, ktorej by ste splacali uver a velmi pravdepodobne aj podmienky slpacania uveru, myslim tym vysku uroku napr.
Odpovedať
dakujem za odpovede emilyz ak takato tema uz je tak hod link ikke mi to zatial nezamkla ;-)
Odpovedať
Ahojte, ja som zalozila tuto temu na modrykonik.sk vo volnej diskusii
Odpovedať
http://www.modrykonik.sk/forum/show.p...
Odpovedať
susik77 hm, lenze tvoja bola vytvorena asi 12 hodin po mojej, takze to tu bude musiet ikke trosku upratat ;-)
Odpovedať
az teraz som si vsimla, ze je to na modrykonik, takze neviem do akej miery to vadi
Odpovedať
hm, ale v tvojej je omnoho menej pripevkov... 8-)
Odpovedať
povedzme, ale na to su tu admini ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte ;-) . Nejak sa to v tejto teme nehybe. Chcem sa opytat, aky mate nazor na fixaciu hypouverov. Nam teraz skoncila fixacia a banka nam zvyssila splatku o 2000,- sk. Neviem, ako sa rozhodnut. Prv sme mali dilemu ako vysku splatky nasho uveru ovplyvni prechod na euro a teraz aj financna kriza. Hmmm.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Fixovat? Nefixovat?
Odpovedať
Tin.tinka, mozes zobrat hypoteku v inej banke a tuto nevyhodnu touto novou vyplatit. :-) :-) . Podla mna nemas inu moznost.
Odpovedať
Profilova fotka
azuzi, aj nad tym som rozmyslala, ale je otazne ci dostanem dost na vyplatenie, nakolko sa zacinaju opat poskytovat iba 70% hypoteky + by sme mozno teraz ani nemali dostatocnu bonitu na poskytnutie nakolko som na md. Cakala som, ze po skonceni fixacie nam zdvyhnu splatku, ale o 1,3%??? :-p :-p :-p . Zatial to zvladame. Financnou krizou som mala na mysli globalny problem, nie osobny krach. Skor rozmyslam do buducna. Financny poradcovia a analytici sa vyjadruju k tekto problematike dost vlazne. Asi zafixujeme na pat rokov. Je jredpoklad, ze urokove sadzby porastu.
Odpovedať
Nefixuj na pat rokov, uroky porastu mozno rok - dva, ale potom uz nie! Centralne sadzby klesnu, len medzibankove budu nejaky cas rast, ale nie 5 rokov. Skus si precitat niekolko clankov napr. na e-trend.sk, v hospodarskych novinach... Netreba hned panikarit. Tato kriza moze trvat roky, alebo len niekolko mesiacov. Ale banky u nas zjiu najma z hypotek, nedovolia si o vela zvysit sadzby.
Odpovedať
Profilova fotka
Patricia dakujem za nazor. Ja som sa hlavne riadila europskou situaciou. Uz mi jeden pan radil, ze v podstate sa moze stat to co v USA, a ak vlada aj banky budu chciet podporit rast ekonimiky, budu musiet ist s urokmi dole aby sa hypoteky stali dostupnejsimi. Snazim sa ziskat co najviac informacii, este mam nejaky cas na rozhodnutie, tak studujem a hladam po internete co najviac informacii.
Odpovedať
Inak my sme vo faze dokoncovania domu a tak tam momentalne idu tisice. V lete sme zobrali uver z postovej banky, myslela som si ze o takomto case budeme mat byt uz predany a uver vyplateny. Ale v nasom meste to ide teraz hrozne pomaly, tak rozmyslame tiez zobrat taky isty uver v Mbank a vyplatit postovu, ale tiez som na materskej asi do polky novembra a potom budem pracovat ale len na asi tretinovy uvazok, uvidim co my financny poradca z Mbank nato povie, chcem to vyriesit, aby sme sa nemuseli s tym predajom bytu ponahlat, dufam ze nabuduci rok sa to nejak ustali. A nebude az taky tlak na ceny ako teraz. tin.tinka je otazka aky urok chces zafixovat, my sme vlani zaciatkom roka dostali 4,9% inak my nemame od statu uz nic a terz som rada ze sme fixovali na pat rokov. :-) :-) . Druhu hypoteku mame zavisle od briboru tak ten mame vyssi. Ale nevadi, lebo v tej banke mame ine vyhody. ;-) ;-) .
Odpovedať
Ahojte, nedalo mi zareagovat, prave vybavujem hypoteku. Samozrejme sa kriza premietla aj do hypotek, strasnym stupanim urokov a prestali sa poskytovat urcite bankove produkty, ako 120 a 100 percentne financovanie, takze treba aj urcite vlastne peniazky. Uroky je teraz dobre fixovat na velmi kratku dobu, tak cca rok, od januara uz nestanovuje uroky NBS ale europska banka, takze uroky budu klesat. Ten kto pred dvomi tyzdnami ziskal certifikat s nizkym urokom, je na to dobre... viem ze medzi nasim urokom a tym co ziskala kamoska je rozdiel 2 percenta. Nehnutelnosti sice pojdu cenovo dole, ale bude vacsi problem ziskat hypoteku. Teraz to zamietaju pre kazdu somarinu.. nenechaju vam cas na dolezenie nejakeho chybajuceho dokladu, ale rovno zamietnu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte trosku od veci, ale predsa : co si myslite o dnesnej situacii na realitnom trhu? Vsade pocut ze ceny bytov by mali ist dole, chcem sa spytat ci chcete teda cakat rok az dva alebo si myslite ze ceny dole nepojdu. Dakujem za nazory, viem ze nikto nema krystalovu gulu ale aj tak ma to zaujima ako sa s tym vysporiadavate :-)
Odpovedať
čau bubuska. Reality to je otázne. To más tak, keď je vysoký dopyt cena rastie a keď je nízky dopyt cena klesá. To je jednoduchá ekonomika. Tak ako uvažuješ ty,uvažuje veľa ľudí, a preto sa teraz málo nakupuje. Je len otázne kedy tí čakajúci začnú kupovať. V tedy je možné, že ceny zas porastú. Ale to všetko záleží ako sa bude vyvíjať kríza. Iste je, že ľudia bývať stále potrebujú, a vo väčšine miest je stále málo bytov. V našom meste tie ceny moc neklesli a niektoré lokality aj zdraželi. Jasnú odpoveď ti teraz nikto nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
babuska: mozno ti pomoze aj tento aktualny clanok: http://lepsiebyvanie.centrum.sk/moj-b...
Odpovedať
Ahoj tak ja som bola minule menit slovenske na eura a len tak mi spravila pracovnička banky rozpočet na hypo,dala manželov plat 40000.-(zaraba menej ;-) )moj plat dala 13000.-(som na materskej tak nehrozi) a požadovanu sumu dala 1000000.-nevyšlo nič takže pri takom plate by sme dostali 500000.- :-p to je možno na necelu hrubu stavbu :-( a čo dalej????eštežemame podpisanu zmluvu pred krizou.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojt womenne, dnes som bola vo vub tam by si za to mala cca 2,3 mil. takze naozaj nechapem, ktora banka ti dava taky nizky uver????? 8-) a to je naozaj cerstva info z "pravej" ruky. (ak ide o cisty prijem)
Odpovedať
Profilova fotka
k realitnemu trhu je tu ina diskusia: http://www.modrastrecha.sk/forum/show... ;-)
Odpovedať
Ako sa vam menili uroky ak vm urcovali teraz nove po skonceni fixacie ? Ja som mal rocnu fixaciu a vyrazne (viac nez o 1%) mi klesli (vo vub). Podla coho vsetkeho sa urcuju nove ? Ake su vase skusenosti ?
Odpovedať
mixal a na akom úroku si teraz?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?