Cez čo je výhodnejšie kúpiť nábytok na splátky Cetelem alebo Quatro?

Ahojte, chcela by som sa opýtať aké máte skúsenosti s týmito spoločnosťami?
Odpovedať
@bslavqa osobne si myslím, že je to narovnako, i keď obe spoločnosti majú rozdielnu filozofiu - cetelemko skôr ide po klasických spotrebákoch, naopak quatro je splátkový systém za tovar - pokiaľ by som sa mal rozhodovať, tak by som vyberal podľa možnosti predčasného splácania :-D
Odpovedať
Ďakujem pekne :)
Odpovedať
@bslavqa Pre boha - ako Vam moze financny poradca poradit takuto hlupost. Uz som si tu vsimol viac prispevkov od tohoto cloveka a radsej to ani nekomentujem. Je to uplne pomyleny clovek. Naozaj nie je ina moznost ako volit cetelem ci quatro?
Odpovedať
Profilova fotka
@bslavqa suhlasim s tym, ze radsej nebrat ani od jednej spolocnosti, ale ked clovek nema na vyber, tak urcite sa rozhodnut podla moznosti predcasneho splatenia a pozerat na to, ze kolko preplatite danej spolocnosti. Ale su aj lepsie moznosti, treba sa popytat na spotrebaky v banke, pripadne v stavebnej sporitelni. Ak mate na to trosku casu, skuste si dat vypracovat viac ponuk.
Odpovedať
osobne by som radsej vydrzala s tym co mam, nasporila a kupila za hotovost ako kupvoat nabytok vo velkom cez taketo splatkove spolocnosti... obe su v poriadku, pokial platis na cas a ako mas, no staci jeden malilinky problem a mas o starosti postarane. Takze ak sa inac neda, tak radsej sa popytat v banke na spotrebne uvery... je to lepsia cesta ako Cetelem, Quatro a ine...
Odpovedať
Nabytok na splatky??? to uz co je za doba.. ved su aj lacnejsie varianty..
Odpovedať
@bslavqa Pozicaj si od rodiny. Dohodnite sa napr. na 5% uroku a budes to mat vyhodnejsie aj ty, aj rodina. Oni v banke tolko nedostanu a vy tiez taky lacny uver nedostanete. A nemusite podporovat bohate financne institucie.
Odpovedať
@bslavqa Ale inak najlepsie je nepoziciavat si ak ten nabytok naozaj nie je nevyhnutny. Uroky (RPMN) v instituciach typu quatro a cetelem su vysoko nad 10 % (cetelem tusim 17%, quatro 22 a z toho vratia 5% ak su splnene podmienky). Takze radsej ruky prec a uskromnit sa.
Odpovedať
ďakujem za všetky odpovede.... najskôr našetrím a potom si ho kúpim
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží o akú sumu ide ,ak je možnosť splatiť ju do 4 mesiacov,tak myslím homecredit ponúkal bez navýšenia...
Odpovedať
@ferencd ej ha, netušil som, že mám extrémne názory na finančné otázky, ale skôr vychádzam zo skúseností a zdravého rozumu ako z finančných poučiek lebo: - videl som ľudí, ktorí kúpila autá za 15.000 eur a neboli ochotní si priplatiť napr. 100 eur na elektrické sťahovanie okien ... - videl som ľudí, ktorí kúpili byty aj za 100.000 eur a nemali na čom spať.... - videl som ľudí, ktorí pokiaľ chľastali ako dúhy, nemali ani centík dlhu a len čo s pitím prestali, lietajú v ťažkých dlžobách... - videl som ľudí, ktorí si požičiavali desiatky tisíc eur na dovolenky, blbinky, ale nemali sa za čo najesť.... Skrátka každý sme iný, osobne ja si nepotrpím na luxus, aj keď môžem jazdiť na jaguároch, nepotrebujem nosiť značkové oblečenie, aj keď na to mám, vystačím s obyčajným, ale v niektorých veciach si myslím netreba pozerať na to, či požičať alebo sporiť, radšej to mať a s rozumom sa zadĺžiť ako sedieť a spať na zemi (určitú dobu som tak tiež žil po skončení posgraduálneho štúdia, takže mám skúsenosti)...... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?