Cerpanie druhej tranze

Zdravym odbornikov.mam taku otazku na vas.brali sme hypoteku a vycerpali sme prvu tranzu a chceme poziadat o druhu .a otazka znie je ktomu potrebne aj ohodnotenie novostavby aby nam ju dali ci stacia len fotky a zameranie stavby geodetom.dakujem za odpovede.
Odpovedať
Podla mna zavisi od banky. Niekde stacia fotky a vypisat, co je urobene, inde musi byt znova znalecky. Pytaj sa v banke.
Odpovedať
@martin25 dobre sa pýtaš, len upresni banku, inak sa ťažko odpovedá, aj keď si myslím, že sa jedná o slsp alebo tb...
Odpovedať
No skus sa pozriet do zmluvy.Toto by tam malo byt presne vyspecifikovane. V TB stacia fotky (ak sa nic nezmenilo), v csob tiez. A pripravil by som sa na male prekvapenie - hodnota stavby sa bude zasadne lisit od hodnoty investovanych penazi :D. Na zaklade fotiek posudia stupen rozostavanosti. Inak s takymito otazkami by som sa nezdrziaval na modrej streche, jeden 5 minutovy telefonat do banky to vyriesi ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj vo VUB stacia len fotky...
Odpovedať
@joxe v TB nestacia, akurat to riesim, prva tranza bola za pozemok, bolo treba znalecky, druha tranza je za hrubu stavbu a opat bolo treba znalecky.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 V úverovej zmluve by mali byť presne špecifikované podmienky čerpania - jednotlivých tranží. Predpokladám však, že banka bude chcieť geometrický plán na rozostavaný dom + znalecký posudok, aby sa mohla zapísať rozostavaná stavba do katastra a zároveň zriadiť záložné právo.
Odpovedať
@cache ok, ja som mal pred cca rokom rozjendnau ponuku, kde sme boli dohodnuti na fotodokumentacii. Mozno to bolo individualne rozhodnutie a mozno sa to medzitym zmenilo. Inak, ak si mal prvy tranzu za pozemok, tak je potrebny posudok. Pri hrubej stavbe sa tato zaklada do katastra ak tomu je potrebny tiez posudok - toto bez ohladu na banku. Niektore banky robia na zaciatku odhad buducej hodnoty. A potom sa uz len na zaklade fotiek spravi stupen rozostavanosti. Preto je velmi dolezite, aby buduca hodnota bola spravena dobre. Udajne sa toto nesmie robit - jeden znalec mi tvrdil, ze toto je zakazane, aj ked banky to robia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?