Bezpečná kúpa bytu na hypoteku - vinkulácia ?

Zdravím vás, plánujeme kúpu bytu na hypotéku. Na byt je už ťarcha v banke na strane predávajúceho . Všetko je na dobrej ceste. Chceme si byť ale 100% istí, že kúpa prebehne v poriadku. Nič nenasvedčuje tomu, že by nemala. Kupujeme byt na hypotéku kde už je ťarcha banky, myslíte, že vinkulácia, prípadne notárska úschova je to zbytočné riešenie a takýto predaj je naozaj bezpečný ? Ak tu taká otázka bola tak pardon. Pekný večer
Odpovedať
Zbytočne. V podstate kupuje banka od banky :) nechajte vašu banku kde beriete hypo aby povedala co si žiada. Verte mi ze banka si postrazi aby všetko prebehlo bezpečne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja teraz tak predavam byt, moja banka v ktorej mam hypo zriadila pri vycisleni mojho zostatku vnutorny ucet, na ktory banka kupujuceho prevedie najskor zostatok nevyplatenej sumy mojej hypoteky a zvysok kupnej ceny potom na moj osobny ucet. K tomu vnutornemu uctu sa ja nedostanem, len banka, takze tym je to poriesene a nemoze sa stat ze by moja hypo nebola v plnej vyske vyplatena.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tak predala byt pre 3 mesiacmi. Kupujuci si brali hypo,presnu sumu na vyplatenie mojej hypo mi dala moja banka,oni to odovzdali vo svojej banke. Ich banka potom vyplatila sumu ma hypoucet v mojej banke a zvysko isiel mne na ucet. Ale musel byt urobeny vklad a zalozne pravo v prospech ich banky na kataster.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?