Bez bločkov k tehlám možno neskolaudujete

Profilova fotka
http://byvanie.pravda.sk/peniaze-a-pa...
Odpovedať
1
2
6
Čo už na to povedať? Vééééľmi slušne povedané debily!!!
Odpovedať
@rohoznikMyslela som vládu, nie tých čo sa po víkendoch a voľných chvíľach nadrú na vlastnom
Odpovedať
Väčšina týchto opatrení iba zvyšuje náklady na štátnu administartívu, čiže konečný výsledok = nula. Kažimírovi treba vysvetliť, že tomuto štátu pomôže jediné: funkčné súdy a zdravé podnikateľské prostredie.
Odpovedať
ked naplnime kasu,bude opat z coho rozkradat,tak nakrmte prezratych
Odpovedať
Podla mna treba odvadzat dph aj z prac, ktore si urobi kazdy sam, lebo ked si nenajme firmu, okrada vlastne stat ... sviniar jeden ... :-)
Odpovedať
socialna vlada ma dalsi darcek pre obcanov.... ja len neviem, kto tvori tych 40% ludi co ich stale volia :-p :-p
Odpovedať
Najepsia odpoved na stavbe je ta, ze zajtra pridem neskor-> idem sa hlasit na urad prace :-D
Odpovedať
to sa bude obchodovať s faktúrami jedna radosť :-D - pre tých čo stavajú - zbehnem do poľska a dohodnem sa s nimi na dokladoch :-D
Odpovedať
Ani poslanci,ministri a vsetci ti prizivnici okolo nich nevedia zdokladovat svoje milionove vily,drahe auta a tucne konta v zahranici .Aj zakon o preukazovani majetku mame a co z toho ? Toto je republika na posmech!!!
Odpovedať
No ja by som do toho zakona este prihodil klauzulku, ze stavat sa moze len z materialu kupeneho na slovensku ... hadam nebudeme plnit polsku statnu kasu ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujimava tema. Celkom by ma zaujimalo, ze kolko ludi vlastne kupuje material a plati majstrov s DPH, aj ked mi je jasne, ze ludia sa tu nebudu hufne priznavat k tomu, ze platenie DPH obchadzaju. Je tu vela tem o tom, ze za kolko sa da postavit taky a onaky dom, a ci vobec s DPH pocitaju...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mom3 tak ja neviem, ale ja napriklad pocitam, ze material budem nakupovat s DPH ... a to ze niekomu zaplatim za pracu a on neodvedie dph, tak hadam sa previnil on nie ja ... ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter Ak Ti vystavi fakturu, tak to DPH asi zaplati. Ak nie, asi nie. Ide o to, ci si ako zakaznik tu fakturu aj vypytam...?
Odpovedať
a co spravia ti tupci na ministerstve, ked kupim material na bazosi???? Bez blocka. A ked ho kupim na zaklade kupnopredajne zmluvy od Ferka Mrkvicku z Hornej Dolnej? Doklad mam a DPH je v haji :-D
Odpovedať
@cubicomp DPH zaplatil Ferko Mrkvicka ... mozno ... ale to nie je tvoja starost ...
Odpovedať
@zeld zeby ironia?":-D
Odpovedať
pravdepodobný postup pri nákupe tehál podľa kazifinanca prvého (takto rozmýšľajú daňováci): 1, každý bude musieť svoj zámer o nákupe tehál oznámiť na daňovom úrade s tým, že nahlási predpokladaný počet tehál a cca sumu, ktorú je ochotný na to minúť 2, daňový úrad bude mať 30 dní na schválenie nákupu + kolok 100 eur 3, po schválení nákupu bude musieť každý urobiť verejné obstarávanie na nákup tehál s notárskou zápisnicou o jeho priebehu 4, notárska zápisnica samozrejme musí ísť na schválenie daňovému úradu, ktorá má na to 30 dní + kolok 100 eur 5, po odsúhlasení nákupu človek kúpi tehly u víťaza výberového konania, pričom doklad o kúpe bude predložený daňovému úradu + kolok 100 eur 6, daňový úrad následne vykoná kontrolu na stavenisku s cieľom zisťovania nelegálnej práce a zráta počet dodaných tehál - kolok 200 eur 7, celý proces sa ukončí kolaudáciou, pričom pri kolaudácii vykoná pracovník daňového úradu sondy do múrov, aby zistil, či tehly boli kúpené a použité v zmysle platnej legislatívy: Doba trvania nákupu tehál - odhad cca 6 mesiacov :-D, náklady na administratívu pri nákupe tehál - 1.000 eur - však nebude štát pracovať zadarmo...
Odpovedať
@finsluzby Nehnevaj sa, ale predstavujes si to ako 'Hurvinek valku'. Zabudol si na niekolko dolezitych bodov. Napr.: 4a (nieco medzi bodom 4 - 5) Stavebnik bude musie najst dovody pre vylucenie 'nepohodlnych' ucastnikov verejneho obstaravania. Zoznam nepohodlnych doda financna sprava/danovy urad. Pripadne naklady zo sudnych sporov, znasa samozrejme stavebnik (konieckoncov je to jeho chyba, ak nevie najst vhodne dovody). 5a (nieco medzi bodom 5-6). Kazdy pripadny dodatok k zmluve, je potrebne schvalit na danovom urade- kolok 50e...
Odpovedať
samozrejmostou budu na matrike overene podpisy pri nakupe stavebneho materialu nad 10e.
Odpovedať
predpokladam, že sa to bude týkať novovydaných stavebných povolení (ak by teda také niečo bolo schválené), či? Asi ťažko od vás môžu pýtať doklady/bločky, ak nemáte povinnosť ich uchovávať. Dúfam.
Odpovedať
@radog @kuracinarez zároveň treba ešte pripomenúť, že novela zákona bude rátať aj s tým, že v každých stavebninách vybuduje ich prevádzkovateľ na vlastné náklady kancelárske priestory pre zamestnancov colnej a daňovej správy, zároveň bude prispievať sumou cca 3.000 eur mesačne na ich platy :-D
Odpovedať
@finsluzby pockaj nieco nesedi - 3000e a platY (zdoraznujem to mnozne cislo). to vyda tak max na jedneho, aj to bez bonusov.... ci ti ludia nemaju byt nepodplatitelni ? :-)
Odpovedať
odkedy to má platiť? dufam že ma "utešite" a bude to platit až pre novovydane stavebká ;-)
Odpovedať
@radog štát dá nejakú tú tisícku :-D
Odpovedať
Buduci rok. Neviem si predstavit, ze by to platilo aj na stare stavebka ...
Odpovedať
Profilova fotka
dokladovať nákup stavebného materiálu treba na požiadanie kontrolného orgánu aj dnes, napr. ak zastavia nákladné auto. musí mať doklad o nadobudnutí (výdajka, daňový doklad). Požiadavka je ťažko kontrolovateľná, ale ľahšie ako kontrolovať úniky DPH, stavebník už materiál nepresúva ako MV cez x- firiem.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi som divny, ale podla mna to je skor smutne, ake su danove uniky bezne a povazovane za normalne...
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?