Aproximatívny rozpočet pri zakladaní nehnuteľnosti po kolaudácii

ahojte, vedeli by ste mi poradiť, ako sa k takémuto rozpočtu dostanem? Tí ktorí s tým máte skúsenosti, stačil Vám aj len taký, ktorý bol potvrdený len stavebným dozorom?
Odpovedať
Viete mi niekto poradiť ako získať aproximatívny rozpočet pre ŠFRB? Už som zúfalá. Čo to má všetko obsahovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@daniiella @dufman je to položkový rozpočet (čiže podrobný) a spraví Vám ho projektant vo Vašom okolí
Odpovedať
podrobný položkový rozpočet máme, ale pani na ŠFRB mi písala, že to je nejaký podrobný, ale navýšený o základné položky. Už som z toho jeleň. Neviem sa k tomu nikde dopatrat. :(
Odpovedať
@puxo @daniiella @dufman ja som koli SFRB tiez riesil prave toto, nakoniec som odovzdaval velmi podrobny , polozku po polozke. Moj stavebny dozor mi vsak potom vravel, ze na tieto uceli staci len hruby rozpocet. V konecnom dosledku pre nich aj pre vas bude lepsie, ak to bude menej detailne, lebo vzdy preplacaju len jednotlive sekcie, tie drobnosti nikoho nezaujimaju. Avsak, velmi zalezi, ako je nastaveny. Na jednu stranu clovek tlaci tu cenu dole, lebo musi preukazat 20percent z ceny na rozpocte, na strane druhej, preplatia vam max kolko je v danej sekcii (potery, omeitky, rozne druhy konstrukcii, okna..) Ja som mal problem s oknami, lebo niektore veci boli precenene, no projektant mi stlacil dole okna, a potom som mal problem s preplatenim faktury.
Odpovedať
Profilova fotka
@dufman @daniiella presne tak ako píše @floydian - podľa toho rozpočtu Vám potom ŠFRB prepláca faktúry, tak preto ho chcú podrobný - preto záleží napr. ak Vám niekto bude fakturovať prácu na rod. dome, tak si ju zahrňte aj do rozpočtu - ak nie, tak tam prácu nedávajte a radšej si navýšte cenu za jednotlivé materiály. Projektant čo robil mne rozpočet tam dal dosť presné sumy, takže som s rozdielmi nemal problém, nakoľko som väčšinu materiálu zohnal lacnejšie ako bolo v rozpočte. Treba projektantovi jednoducho nadiktovať z čoho presne budete stavať - čím podrobnejšie a presnejšie tým lepšie.
Odpovedať
Ja som s preplacanim nemala ziadny problem. Ja som sa pytala na rozpocet,co bol podla zmluvy potrebny pri zriadovani zaloz.prava po kolaudacii. Nakoniec nebolo treba ziadny dalsi rozpocet.
Odpovedať
@daniiella @puxo @floydian My uz mame uver vycerpany. Potrebujeme to pre ŠFRB ku zaloznym zmluvam. Nemate to nahodou? :( som fakt uz zufala.
Odpovedať
@dufman Tomu moc nerozumiem, pri cerpani ste to nepotrebovali, a teraz je vam to treba ? A z akym odovodnenim ? A stymto problemom vam pomoze rozpoctar, mozno aj stavebny dozor by vedel dat dobre informacie. Zial viacej pomoct neviem.
Odpovedať
No podrobny polozkovy rozpocet sme mali od eurolineslovakia, ale teraz ked sme skolaudovali, potrebujeme aproximatívny rozpočet je rozpočet stavby navýšený cca o 30% o základné položky , oproti rozpočtu pôvodnému a orazeny. Je to potrebne k zaloznym zmluvam. Ja tomu tiez nic nerozumiem.
Odpovedať
@dufman nič netreba,žiadny ďalší rozpočet,načo vyhadzovať zbytočne peniaze za tvorbu nejakého byrokratického nezmyslu...zavolaj si priamo do BA na ŠFRB a tam sa s nimi dohodni, záložné zmluvy vôbec nerieš cez Mestský úrad, oni takéto blbosti vyžadujú,ale keď si zavoláš do BA,tam Ti všetko povedia,čo máš zaslať a žiadny ďalší rozpočet odomňa nepýtali a ešte sa tam pani čudovala,že načo by som im chcela dokladať ďalší rozpočet, že veď oni tam už jeden môj majú. S pánom alebo pani z Mestského úradu už vôbec teraz nemusíš komunikovať. Mne na MÚ tiež povedali,že to si musím dať vypracovať nový rozpočet. No nechápala som, že NAČO! Veď dom už stojí, všetko je vyčerpané, tak z akého dôvodu by bolo treba nový. A veru ani nebolo treba. A už to mám aj všetko poriešené a aj v LV záložné právo zapísané.
Odpovedať
@daniiella Ďakujem za info. Aj ste potrebovali kolky na kataster, ked ste isli dat zalozne pravo?
Odpovedať
@dufman áno treba kolky, ak si dobre pamätám, tak 66 €. Všetky zmluvy a všetko čo odovzdáš na kataster Ti pošlú z Bratislavy, Ty to len podpíšeš, doložíš kolky a odnesieš na Kataster, jednu kópiu Návrhu na vklad si tam nechaj oraziť a tú potom zašli do BA na ŠFRB (je to doklad o tom,že si to podala, na ŠFRB to budú od teba požadovať)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@daniiella ahoj prosim ta, čitam akurat diskusiu o tom aproximativnom rozpočte po kolaudacii pre ŠFRB .... chcem sa len spytat, že či od teba nechceli aby si nejako zdokladovala hodnotu zakladanej nehnutelnosti (kedže sa nezaklada len dom ale aj pozemok a ten oceneny zatial ked sme žiadali o uver od nas nechceli .... nechceli teraz pri kolaudacii napr. znalecky posudok alebo take niečo, čo by preukazalo hodnotu zakladanej nehnutelnosti? .... chceli teda po kolaudacii len založne zmluvy, poistnu zmluvu, návrh na vklad, LV, ofotene občianske preukazy, geometrák/resp. katastr.mapu, a nič viac????dakujem Ti velmi pekne za odpoved
Odpovedať
@janika11 ahoj,nie nechceli ziadne ine ohodnotenie
Odpovedať
@daniiella dakujem že si mi odpisala, ešte mam otazku komu do BA na ŠFRB si volala ohladne info že čo treba? lebo som pozerala kontakty a je ich tam strasne vela tak poprosim ta ak si pamataš konkretne meno .... dakujem velmi
Odpovedať
v Bratislave maju tie zmluvy porozdeľované a každú zmluvu niekto spravuje. moju mala konkrétne pani Turjanová, neviem, u koho je pridelená tvoja zmluva. veď skús zavolať hocikomu tam a povedz,čo sa potrebuješ spýtať a oni ťa už usmernia, resp. dajú ti tel.číslo na konkrétnu osobu,čo spravuje tvoju zmluvu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?