Akým spôsobom sa dostaneme k peniazom z hypotéky?

Máme podanu žiadosť o hypoteku v tatrabanke, potrebovala by som vedieť, akým sposobom sa dostaneme k samotným peniazom, ked už bude uver schváleny. Je možné ich vybrať v hotovosti a povedzme si ísť do stavebním kupiť to čo potrebujeme? Kedysi sa to robilo varj tak, že banka nedala peniaze priamo klientovi, ale na základe faktury poslala peniaze firme, od ktorej sa bral materiál. Dufam že toto už nefunguje.
Odpovedať
Profilova fotka
no zalezi aky typ hypo mas , nam poslali na ucet celu sumu a bolo , niekto ma s postupnym cerpanim a tym banka preplaca tie blocky , faktury
Odpovedať
Ahoj, na tvojom mieste by som zašla do Tatrabanky, kde máš podanú žiadosť a spýtala sa na všetky detaily a hlavne na to, čo sa pýtaš tu. Určite ti povedia presne. :-)
Odpovedať
No mne povedali, že na základe fotiek nám pošlu peniaze na učet a potom technik si overi, či tie fotky zodpovedaju realite..len včera sme mali sedenie so stavebným dozorom a ten mi nasadil chrobáka do hlavy, že banka neda priamo peniaze mne, ale zaplati faktury za materiál firme. My sme tottiž nejaký materiál brali aj bez faktury a preto ma zaujímalo, či musim mať od všetkeho fakturu.
Odpovedať
@sorca24 my máme hypo v TB s postupným čerpaním a peniaze nám prišli na účet a odtial si vyberame a platíme čo treba, banka sa vôbec nestará v akej firme a kde berieme materiál, ani to či máme od materiálu bločky a faktúry. Ked sme mali čerpanie tak sme nafotili stav domu - mali sme vtedy hotovú hrubú stavbu vrátane strechy, vypísala som žiadosť kde som vypísala materiál a cenu+cena za prácu(to len cca, kedže staviame svojpomocne) a priložili sme k tomu fotky domu. Na základe fotiek nám uvolnili dalšie peniaze, nikto nebol skontrolovať v akom stave je stavba. Teraz ideme robiť dalšie čerpanie - zase to isté - fotky hotového, žiadosť kde rozpíšem materiál a ceny a zase nám dajú dalšie peniaze. Uvediem ako príklad : okná, dvere, pásky externé, interné, pur pena, vnútorné parapety + práca - 5.600€. A takto rozpíšem všetko čo sme za tie peniaze čo sme dostali spravili.
Odpovedať
@zuzula80 aha, super, dakujem velmi pekne, hned som kludnejšia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 Dôležité je, ako si uviedla, že budete peniaze čerpať - tzn. ak si uviedla, že budeš nosiť faktúry, tak pustia peniaze na preplatenie faktúry tomu dodávateľovi, ak si uviedla, že si budeš faktúry platiť sama z účtu, tak pošlú peniaze Tebe na účet. Tieto dva spôsoby navzájom nekombinujú - len vo výnimočných prípadoch. Treba sa teda spýtať v banke tetuldy, s ktorou ste podpisovali hypotéku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?