Aký úver je pre nás najvýhodnejší?

Profilova fotka
Ahojte. Planujeme koncom roka poziadat o uver. Chceli by sme stavat. Svokra nas natahovala ze pozemok mame,ale nejak sa nic nehybe,tak tomu ani neverim. Takze potrebujeme peniaze aj na pozemok. Rucit mame cim. Chceli by sme aspo 100tisic €,je to vobec dost ked nemame ani pozemok? Boli sme sa zatial pytat len v SLSP a zistili sme ze by sme aj dost platili 560€ co asi aj inde... Aka banka je v tomto vyhodnejsie? Ja iba tak zatial na diskusiu... Jasne ze pobehame aj ostatne banky. Inak manzel pracuje v Ralusku,neviem co sa nebudeme do vtedy este stahovat za nim. a mozno sa veci zmenia a by sme chceli kupit byt v Rakusku. Ak ma skusenost niekto a tymto.,ake ceny sa pohybuju bytov tam?
Odpovedať
Ahoj, ťažko teraz povedať, kde bude koncom roka najvýhodnejší úver, podmienky v bankách sa často menia, ale v zásade najlepšie podmienky sú na jar a na jeseň. Ak máte nehnuteľnosť ktorú môžte založiť na slovensku, môžte financovať aj stavbu na Slovensku aj kúpu domu v Rakúsku. Splátka 560 eur pri úvere na 100 000 eur je dosť, pri splatnosti 30 rokov môže byť mesačná splátka cca 450 eur. So štátnym príspevkom pre mladých, ak by ste splnili podmienky, ešte menej. Viac info v IP. Som hypotekárny špecialista a spolupracujem so všetkými bankami, takže ti môžem pomôcť s vyhľadaním najvýhodnejšej hypotéky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@denaalubos Ak manžel pracuje v Rakúsku a plánujete sa za ním sťahovať, tzn. ostať v Rakúsku, tak jednoznačne kupujte nehnuteľnosť a riešte hypotéku v Rakúsku - najmä preto, že hypotéky tam sú lacnejšie ako u nás.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 no akurat som sa to dopocula ze tam su lepsie hypoteky,lenze dostali by sme ju aj ked by sme tam mali len prechodny pobyt? Asi musi byt trvaly,ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@denaalubos Neviem aké sú pravidlá za hranicami, ale aj u nás v SR môže hypo získať aj cudzí štátny príslušník s prechodným pobytom, no nehnuteľnosť určená na ručenie musí byť v SR. Treba behnúť do najbližšej banky za hranicami a popýtať sa...
Odpovedať
@denaalubos andrejka hovorí pravdu - ak máš možnosť riešiť bývanie v Rakúsku, nevádaj - hypo tam dávajú za 2%, na Slovensku, ak nerátam akcie, tak štandart je okolo 4 - 5%, navyše ceny nehnuteľnosti v okrajových častiach Viedne sú nižšie ako v Bratislave. Je super, že si bolo pozrieť banku a zistiť, koľko by si pýtali do teba, dnes je situácia taká, že hypotéku vo výške 100.000 eur, môžeš mať za cca 430 eur mesačne, koncom roka to môže byť aj menej, ale aj viacej, preto sa tým veľmi ešte nezaoberaj, aj keď mať prehľad je dobrá vec :-D.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?