Aky prijem pri hypo 100k?

Zaujimalo by ma aky realny prijem potrebujem ak chcem poziadat o hypoteku 100 tis.. Dal som si vypracovat viacero navrhov cez tie hypotekarne kalkulacky ale udaje sa dost lisia, takze ak niekto bral tuto sumu, aky cisty prijem posudzovali?
Odpovedať
Myslim, ze minimalny prijem, ktory potrebujes mat je taky, aby ti po splateni uveru zostalo zivotne minimum + prostriedky na vykrytie dalsich zavazkov, ktore mas. Dolezite je aj to, ci sa staras o dalsie osoby, ci mas deti, atd. Aktualne detaily k zivotnemu minimu najdes napr. tu: http://www.etrend.sk/podnikanie/dolez... K hypotekarnym kalkulackam, pouzivam tuto: http://www.mojahypo.sk/ Ked som porovnaval vypocty splatok, ktore mi dali v banke, tak to pekne sedelo. Este k tomu zivotnemu minimu, pri navrhu urokovej sadzby sa prihliada samozrejme aj celkovo na vysku platu, takze v globale asi tak, ze cim vyssi plat, tym mozu byt vhodnejsie podmienky na ziskanie lepsieho uroku.
Odpovedať
@misco musíš ísť na to presne opačne, ako si to robil.... 1, vyrátaj si cez nejaký výpočet výšku splátky - nepíšeš nič na tému LTV, ale pri výpočte daj pri 100% hypo sadzbu na úrovni 4%, pri 90% sadzbu na úrovni 3% a pri 80% sadzbu na úrovni 2,5% - dostaneš nejaké číslo 2, k tomuto číslu prirátaj výšku splátok iných úverov, ak máš, resp. kontokorentov alebo kreditiek 3, nakoniec k tomu prirátaj 250 eur a dostaneš cca výšku čistého príjmu, ktorý potrebuješ na to, aby si dostal 100.000 eur úver.... :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?