Aký je váš názor na úver zo Stavebnej sporiteľne?

Aký je vaš nazor na úver zo Stavebnej sporitelne? Niekto to chváli,niekto na to nadáva....
Odpovedať
1
2
6
stavebna sporitelna je velmi vhodna na sporenie, (pokial neznemia podmienky, ktore uz coraz castejsie ohlasuju....
Odpovedať
Ono závisí od to či budeš brat klasicky stavebný úver po nasporeni cieľovej sumy alebo či budeš brat medziuver vtedy to až take výhodné nieje je tam vyššia sadzba
Odpovedať
@branis ak chceš nižšiu sumu a nechceš nič zakladať, je to ok, ak chceš vyššiu sumu, ale zakladáš, je už problém... osobne ako sporenie je to zaujímavá vec stále vďaka štátnej prémii, ale ako úverová záležitosť len do 15.000 eur v cieľových sumách, ideálne formou úveru, medziúveru by som sa vyhol
Odpovedať
Profilova fotka
@branis ja budem oponovat @finsluzby ono je to fajn aj pri vyssich cielovych sumach, ak ide teda o uver bez zakladania nehnutelnosti a detto bez dokladovania prijmov.... mas jasne stanoveny urok, pri hypo bez dokladovania prijmu mozes o takom uroku iba snivat ;-) proste... ak mas ako dokladovat prijem, a mas do 35rokov, rozhodne hypo so statnym prispevkom - urokovo si niekde na 2-3%... ak prijem nevychadza - dve deti, jeden plat, napr, tak je lepsi stavebny uver ako hypo bez dokladovania prijmu --.- stavebny uver vies mat za 4,7%, hypo je od 6,6% cca....
Odpovedať
@kaktusik007 tvoja oponencia je prijatáá, ale stále - do sumy 15.000 eur je stavebný úver ok, od tej sumy je to už otázne - na jednej strane máš špm, ktorý môže a nemusí byť, ale na druhej strane máš úrokovú sadzbu 2,9% pri splácaní úveru, ktorá môže byť, ak sa pre takú tarifu rozhodneš - rozhodnutie je vždy na tebe :-D
Odpovedať
@kaktusik007 detto bez dokladovania prijmov? Brali sme stavebny uver v dvoch roznych stavebnych sporitelniach, bez zakladania, dokladovat sme museli vzdy. V ktorej stavebnej sporitelni a za akych podmienok sa nemusi dokladovat?
Odpovedať
@inkinka my mame 2 stavebne uvery, ani raz sme nedokladovali prijem. Mozno to zavisi aj od vysky prijmu.
Odpovedať
Profilova fotka
@inkinka PSS do cielovej sumy 40tisic eur
Odpovedať
@ingeborg78 @kaktusik007 jasne, omyl z mojej strany zapricineny rychlym citanim - myslela som vydokladovanie VYDAVKOV - pouzitie fin. prostriedkov na stavebne ucely =-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 a prosím nevieš aká je cca mesačná splátka pri tých 40tis.? stav. sporenie máme už 7rokov...
Odpovedať
Profilova fotka
@tamisi to musis riesit s poradcom pss, skus @gangstro ten sa v tom vyzna daleko viac ako ja :-D
Odpovedať
Ahojte neviete ako je to v prípade, že už mám kúpenú nehnuteľnosť na hypotéku (apríl 2009). Cena nehnuteľnosti uvedená na zmluve a výška hypotéky je rovnaká. Stavebé mám od apríla 2009 a až po jeho založení som si brala hypotéku. Teraz by som chcela peniaze zo st. sporenia vybrať a dokladovať ich použitie na kúpu tej nehnuteľnosti , na ktorej mám HÚ. Bude to možné? Bude s. sporiteľňa požadovať na akú výšku je záložná zmluva pre banku a za koľko som kupila nehnuteľnosť? Nemám doklady na preukázanie nákladov na úpravy v nehnuteľnosti. Tieto peniaze chcem dať na mimoriadnu splátku HÚ, čo je úre mňa teraz výhodnejšie. spolu s tohtoročným vkladom budem mať totiž na SS 10 000 eur, čo by mi znížilo mesačnú splátku uveru. Dík
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mariaroha podla mojho laickeho nazoru by mohlo stacit ako preukazatelne vynalozene prostriedky ak to zdokladujes uhradou mimoriadnej splatky hypo.... ale ista si nie som, takze @gangstro ako to je??? ;-)
Odpovedať
Na zdokladovanie môžeš použiť aj kúpnu zmluvu. Napr. Na kúpnej zmluve je 25000 eur - a ty z toho použiješ 10.000 eur - takže 15.000 ešte môžeš niekedy využiť na dokladovanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte,nebrali ste niekto uver od pss,ktorý maju teraz v ponuke do konca mája?zda sa mi ta akcia dobra ale počuvam same zaporne veci na uvery od pss...mate niekto kladne skusenosti?dakujem
Odpovedať
@tanicka696 Ahoj Som z PSS - môžem ti poradiť plusy aj mínusy - napíš čo ťa zaujíma.
Odpovedať
@tanicka696 áno, ja som brala a mám na PSS veľmi negatívne skúsenosti, bohužial som veľmi sklamaná z PSS-ky. Už 2 miesiace prešli od kedy som si dala žiadosť a zatiaľ nemám žiadne peniaze a to podmienky už mám splnené 5 týždňov. Pritom vyvolávam tam min. raz do týždňa. Raz niečo stratia a treba to duplicitne poslať a pod. Chystám sa naštudovať ich zákony a dať sťažnosť na konanie PSS. Stratila som pri nich len nervy.
Odpovedať
@gangstro na plusy som zatiaľ neprišla, snád len to , že máš garantovaný úrok, ale ani to nepovažujem za plus, lebo nikdy nevieš ako si zmenia zákony a tak. Je to štátna inštitúcia a také ma aj chovanie. Slušné slová mi na PSS ani nenapádajú, ale nechcem tu hrešiť.
Odpovedať
@marrad a ked majú dať peniaze, nie a nie sa dočkať. Toť moj názor na štátnu PSS...........ozaj čo iného možno aj čakať od štátnej organizácie.
Odpovedať
@kytula Máš jednu negatívnu skúsenosť s PSS a to asi len preto, lebo si narazila na neschopného zástupcu. PSS a.s. nie je štátna inštitúcia - podiely tam má SLSP, jej matka a podobné inšt. Zákon upravuje len výšku štátnej prémie, neupravuje sporiaci ani úverový úrok. Je to bankový produkt ako každý iný - každý z nás si musí vybrať taký, ktorý mu vyhovuje. PSS nemá dokonalý produkt, ale nie je ani na zahodenie. Príkl. 2% a 3% úročenie vkladov aj počas krízy - v tých rokoch ostatné banky nedávali ani 1%. Môžeš tú získať úver do 40.000 eur bez založenia nehnuteľnosti, bez dokladovania príjmov (môžeš byť nezamestnaná ) bez poplatkov za vybavenie úveru, bez poplatkov za predčasné splatenie, úrok 2,9% celkom slušne nie?:)
Odpovedať
@gangstro nehnevaj sa na mňa, ale nesúhlasím s Tebou. ja som brala úver vo výške 24300 EUR a podmienka bola bud založenie nehnuteľnosti alebo ručiteľ. Príjmy som musela zdokladovať. Predpokladám, že robíš pre PSS, ináč by si ich hodnotil ináč. Chcem sa Ťa ešte opýtať, do koľkých dní je vlastne PSS povinná mi prideliť peniaze na účet, ak podľa zmluvy spĺňam všetky podmienky? Majú vôbec obchodní zástupcovia nejaké povinnosti voči budúcim dĺžnikom??? aký zákon sa na nich vzťahuje?
Odpovedať
Su to hnusni zabrzdenci a tie skryte poplatky su tiez neprijemne.Nemam snimi dobre skusenosti .Nevedia sami za co musim platit este ked sa ich na to spytam.Menia si aj podmienky ako chcu.
Odpovedať
PSS- NIKDY VIAC!
Odpovedať
@kytula Preto to od teba chceli,lebo PSS jediná na SR berie do úvahy to, že čím dlhšie si klient u nich sporí, tým má lepšie podmienky na úver. Takže keď príde klient, ktorý je nový alebo málo, príp. krátko sporil má celkom iné podmienky ako klient pravidelne si sporiaci niekoľko rokov. Každá inštitúcia rozlišuje klientov a klientov:). Lenže v PSS na dobré podmienky môže dosiahnuť každý - samozrejme nie hneď. áno robím pre PSS - ináč by som sa nevyjadroval k téme. Nič nie je dokonalé - ani PSS ani jej produkt. Pridelenie peňazí - neviem či nejaký zákon hovorí o tom koľko dní na to majú. Čo ja viem - tak nasporené peniaze do 6 rokoch sporenia- nejaké 3 týždne, po 6 rokoch sporenia - týždeň, úverové peniaze - do 2 týždňov. Obch. zástupcovia musia mať povolenie NBS, ako všetci z iných bánk, poisťovní a fin. sprostredkovateľov. Obch. zástupca má také isté povinnosti ako ktokoľvek v inej banke. Čokoľvek ste v PSS robili a neboli ste spokojný napíšte sťažnosť - aj mailom. Pri každom pohovore ste vypĺňali aj také modré tlačivo - a tam by malo byť čo chcete urobiť so zmluvou a koľko to bude stáť. Ak to tak nie je - všetko sa dá zmeniť.Ale ak ste podpísali, že s tým súhlasíte tak nič z toho. Iba zmeniť poradcu - v každom meste je ich niekoľko. Preto tu robím osvetu, aby ste predišli zbytočným chybám - či si myslíš, že tu vypisujem za honorár:) Na stavebnom sporení sa stále dá dobre zarobiť - keď má človek trocha financií a ochoty preto niečo urobiť.
Odpovedať
Ja sama mam uver z PSS,bola to jedina moznost,lebo v inych bankach sa so mnou ani nebavili-mam zivnost a este k tomu rakusku! Niededy som si pripadala,ako keby som mala čínsku,alebo čečensku!!! PSS mi odsuhlasili uver a islo to vtedy celkom rychlo..Pocula som,ze do 2OOOO€ netreba rucenie,ale ja som musela rucit pozemkom asi preto,ze som rizikova :-) Ozaj, predavam byt a kupujuci vybavovali 7 tyzdnov uver v PSS! (z polovice chyba poradcu,z polovice neskutocne cakacie doby v PSS),dnes im konecne prisli zmluvy a vecer mi volali,ze moj byt neberu,lebo sa boja zobrat si taku vysoku hypoteku a odstupuju od kupy!!! A to mi 3 krat tyzdenne vyvolavala,aby som im drzala byt a nikomu ho nepredavala...To,ze som kusok od infarktu asi nemusim nikomu hovorit! Zachovala som sa k nim korektne,volajucim som povedala,ze byt je uz predany,takze zaujemcov teraz nemam ziadnych..a mne stoji stavba!!! Ide leto,dovolenky a uhorkova sezona na predaj nehnutelnosti..najradsej by som tych idiotov zaskrtila,ale nic na tom nezmenim..Takze beriem dalsi uver z PSS a dokoncim aspon hrubu stavbu,v zime predam byt a na jar dokoncim dom..a to sme chceli uz do decembra byvat..aj taky je zivot..nabucuce predam byt prvemu zaujemcovi,ktory mi da peniaze na ruku a nebudem brat na nikoho ohlad..So slusnostou na slovensku daleko nezajdem!
Odpovedať
@hajny týmto si asi musí prejsť každý, kto predáva nehnuteľnosť, stačí raz a poučí sa, že treba okamžite po prejavení záujmu o kúpu zobrať zálohu, inak ti môže každý sľubovať čo chce, ak dá zálohu, už neodskočí.... tiež sa nám toto stalo, mladý nadšený pár: "my to berieme, na 99,9% - nikomu to nedávajte" , tak som to všetkým odriekala a nakoniec mi zavolali, že " my sme si to rozmysleli" :( takže poučit sa do budúcna! držím palce s predajom =-)
Odpovedať
Dakujem,som rada,ze nie som sama :-) Ja osobne som spolahlivy clovek a podla toho sudim aj inych. Ak ja nieco slubim,tak to aj plati..Ale vidim,ze dovera sa nevyplaca,takze nabuduce-zlmuva o buducej kupnej zmluve a zaloha...inak byt nikomu drzat nebudem..Clovek sa uci cely zivot :-) Uz som to predychala.Vcera som hovorila s mojim stavitelom a povedal,ze staci ak zaplatim zalohy za material (nejaku hotovost nastastie mam) a stavba pojde dalej..pocka kym si vybavim uver a potom mu vyplatim zvysok...Takze hruba stavba pokracuje,dnes zalievaju zaklady :-) ytong je uz na pozemku :-) a o par dni tahaju mury..No a znova zacinam predavat byt..znova vsetko od zaciatku..inzeraty,realitky,atd. Ide ma dva krat tak porazit,lebo pracujem v zahranici a mam to stazene..obhliadky,telefonaty...No a znova vybavovanie uveru v PSS :-) ale to bude v pohode,z toho obavy nemam :-)
Odpovedať
@hajny @ss2 Ani zaloha nie je terno, v teoretickom pripade pri napadnuti na sude by mohli deklarovat ze ide o nezakonne obohatenie. Idealne je drzat byt pre zaujemcu az po podpise zmluvy o buducej zmluve. Inak nic ! V zmluve o buducej zmluve je nutne "zalohu" formulovat do sankcie pre zmluvnu stranu za odstupenie od zmluvy. Taktiez nalezitosti zmluvy o buducej zmluve je nutne si nastudovat a nechat to na pravnika aby to postavil do polohy, ze kupujuci sa zavazuje podpisat kupnu zmluvu do urciteho casu za dohodnutu cenu a pod.
Odpovedať
dakujem,teraz uz budem vediet :-) mam pravnicku,takze nabuduce to uz bude poistene zmluvou
Odpovedať
@gangstro súhlasím s Tebou, že nie je obchodný zástupca ako obchodný zástupca. A tí nešikovní a čo klamú klientov, len aby si ho získali zbytočne kazia meno PSS. Ja mám bohužial negatívnu skúsenosť, čo ma mrzí. Dúfam, že nespokojných klientov bude čím dalej , tým menej. Veľa šťastia v práci.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?