Akú maximálnu výšku hypotéky môžem dostať?

Zaujimalo by ma kolko by mi maximalne banky boli ochotne pozicat pri cistom plate 1000 eur. Samozrejme neocakavam presnu sumu, ale skor orientacne. Mam zaujem iba o 100% hypoteku.
Odpovedať
este by ma zaujimalo ci sa este oplati brat hypoteku teraz alebo radsej pockat na jesenne akcie.
Odpovedať
Profilova fotka
Si sam? ci bude este spoludlznik? deti? statny prispevok pre mladych? na kolko rokov? nehnutelnost - dom, byt, v meste, ci na dedine? dalsie uvery - leasing, kreditne karty, povolene precerpanie na ucte, splatkove spolocnosti? toto je cca zaklad, ktory urcuje vysku hypoteky, ktoru mozes ziskat. Skus spresnit a na nieco mozno prideme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bigpig a ked to stihnes vybavit do 30.6. tak sa aj teraz oplati, ak nie skus radsej v jeseni...
Odpovedať
@jancusa2000 Prepac, nenapdlo ma spisat vsetky podrobnosti. Som sam, bezdetny, nemam ziadne mesacne vydavky. Uver chcem na byt v BA, cena sa este uvidi.
Odpovedať
Profilova fotka
@bigpig hruby odhad 75000-85000 eur. najlepsie sadzby ma teraz prima banka, unicredit (tie ti bez skumania bonity garantuju sadzbu - cize pre vsetkych je rovnaka) a tatrabanka, ale to neviem, aky urok by ti vysiel... myslim, ze tieto davaju aj do 100%, ale neviem za akych okolnosti.. drzim palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jancusa2000 80000 pri prijme 1000? Neni ten prijem prilis maly?
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 napr. podla hypokalkulacky v TB mu vychadza 75000... kedze v unicredite maju este nizsiu urokovu sadzbu, moze byt vyska hypo vyssia (teoreticky :-D )
Odpovedať
100% hypo ma vacsinou horsi urok, plus treba rucit este nejakou nehnutelnostou, prip. rucitelom. Presne podmienky ti ale povedia jedine a jedine v konkretnej banke. Hypokalkulacky su orientacne len velmi hrubo, financi poradcovia maju sice viac informacii, ale konkretne je to skutocne najlepsie ist do kazdej banky a nechat si to vypocitat. Len zopar nevyziadanych dobrych rad - ber co najmenej s co najkratsou dobou platenia. Kazdy rok splacania navyse su peniaze pre banku. 1000 eur je pekny plat a kym si sam, tak dokazes aj so splatkou hypoteky odkladat a potom to davat ako mimoriadnu splatku. Aj 50 eur mesacne navyse ti usetri strasne vela penazi. Vela stastia!
Odpovedať
@bigpig do 100.000 eur, cca, úroková sadzba záleží od banky, ale cca mininum, kde sa vieš hýbať, je 3,25 - 3,5% pri novom úvere a 3% pri refinančnom....
Odpovedať
@bosoriak Osobne preferujem moznost co najdlhsieho mozneho splacania(30 rokov) s mimoriadnymi splatkami. Ak sa nemylim, tak pri kratsej dobe splacania zo zaciatku platim priblizne rovnaku sumu urokov ako pri dlhsej dobe splacania. Nevidim dovod preco by som sa mal zaviazat platit mesacne viac, ked mozem platit menej s moznostou platit viac. Prosim opravte ma ak sa mylim.
Odpovedať
@jancusa2000 zakladna TB kalkulacka je hlupa, automaticky rata, ze o uver ziadaju dve osoby. Osobne ma vsak velmi nezaujimaju vysledky kalkulaciek, tie si viem zistit aj ja, ale skor mam zaujem o realny odhad, ktory bude pravdepodobne trocha odlisny od odhadu kalkulacky.
Odpovedať
Profilova fotka
@bigpig no tak to ti daju jedine a len v banke... zase nam vysla podla hypokalkulacky splatka v unicredite a v reale sa to lisilo iba o 4 eura. Najnovsie skusenosti z tohto tyzdna, kedze vybavujeme hypo... urokova sadzba od 5,89 do 0,4 (samozrejme, ze statny prispevok) tak si vyber :-D Uverovy strop je od 65000 do 91000, je velmi individualne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jancusa2000 no tak to je zaujimave rozpatie :) Mozem sa spytat, kde si dostala ten najhorsi urok a najlepsi urok?
Odpovedať
Profilova fotka
Najhorsi otp a najlepsi prima banka... na moje prekvapenie :-) druhy skoncil unicredit, vub a tatrabanka skoro rovnake, trocha horsie slsp... no ale otp to zabili :-)
Odpovedať
@bigpig pri 650€ je to 45000 tak asi okolo 70 000
Odpovedať
do otp neodporúčam, nalákajú na skvelé sadzby, malú splátku, atď a keď všetko vybavíš a donesieš tak, ako ti povedia, tak ti to aj zamietnu... hypotéku nám schvalovali 3 týždne a keby tam sama nevolám, tak mi ani nedajú vedieť, že neprešla, šlo nám to ešte dokonca priamo cez riaditeľku, nasľubovala hory doly a čo som si zistila teraz, tak zamietli nám to úplne z iného dôvodu, ako nám tvrdili.
Odpovedať
@jancusa2000 a nieje nejaky hacik v prima banke vo finalnej zmluve?mne ponukli 3 .4%
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik85 velmi dufame, ze nie... nam dali teraz podla kampane 3,4% ALE statny prispevok -3% takze na 50tis, je to 0,4% a na zvysok uveru -1%, takze 2,4%. Ak sa toto podari, asi buchnem sampanske :-D Podmienka je, ze to musime stihnut do 28.6.13 ani pri dokladovani atd. ziadne problemy...tak uvidime
Odpovedať
@jancusa2000 -1% na zvysok? To je v ramci prispevku pre mladych?
Odpovedať
Profilova fotka
@bigpig no ved aj nam to je divne, ale vraj oni davaju -1% na komplet cely uver (3% st. prispevok= 2% stat + 1% banka) nie iba na 50 000 ako stat... takze ako to je naozaj, uvidime do dvoch tyzdnov :-)
Odpovedať
@jancusa2000 hmm tak to je velmi zaujimave, tiez mam narok na statny prispevok a ak to je pravda, tak asi nie je o com.
Odpovedať
Profilova fotka
@bigpig no ale neviem ako to je, ked chces 100%... my chceme len 70%. Plus este to nie je iste, uverim, ked to uvidim cierne na bielom :-D
Odpovedať
ak znalca ohodnoti hodnotu nehnutelnosti na taku sumu, ktoru pozadujes od banky - je sanca dostat 100percentnu hypoteku - ale aj banka chce byt kryta, ze keby daco....tak tvoju nehnutelnost preda a neprerobi na tom - preto niekedy nechcu davat 100percent hypo na byt - to musis iba skusit tu ktoru banku - cakat, co napise znalec (najlepsi je taky znalec, co robi znalecke posudky aj pre banky)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Zdravim. Aj mna by zaujimalo. Akurat som zlozil zalohu za byt 800 eur a az teraz mi nejako nevychadza s tou hypotekou :-) este cakam na nejake odhady z bank ale aj tak by ma zaujimalo. Momentalne mavam na paske cca 660 eur v cistom (diety cca 100 eur mesacne, ale tie su zvlast, auto sluzobne, telefon tiez.). Ziadam sam, moj vek 30 rokov. Kolko je realne ze mi schvalia. Byt stoji 56000 ale to je tak na hrane. Ked si to orientacne ratam tak celkovo naklady na zivot sa vysplhaju v pohode cez min na 600 eur mesacne, to tiez nie je bohvieco. A cakat ze buduci rok mojde vsetko ako ma a budu slusne provizie, to tiez nie je bohvieco. Myslite ze tych 56000 bude realnych?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?