Ako vybaviť hypotéku na pozemok aj dom?

Ahojte, v poslednych dnoch som zacala premyslat, ako je to s hypotekou, aby sa nou dala pokryt kupa pozemku aj stavba domu. Je nieco take mozne? Alebo treba hypoteku zvlast na pozemok a zvlast na dom? Mate s takym niecim skusenosti?
Odpovedať
1
2
a čím chceš ručiť?
Odpovedať
Nuz pozemkom aj domom - a ako vyssie pisem, ci je mozne takto najprv rucit pozemkom, na ktoreho kupu by sa zobrala hypoteka a potom k nemu pridat aj stavbu. Alebo teda urobit tak, ze zobrat hypoteku na kupu pozemku, zarucit sa nim a potom zobrat dalsiu hypoteku a zarucit sa domom, ktory sa za hypo postavi. Ale nie zeby som takto chcela aj v buducnosti skutocne konat. Chcem sa zatial vopred zorientovat, ako to s hypotekami chodi. Co si s nou moze vsetko clovek dovolit.
Odpovedať
co viem..tak mozes poziadat o navysenie hypoteky..ale musi vela toho mat..niektora banka dokonca ziada,aby uz bola cast domu postavena.. oni ocenia projekt a spustia nejaku cast hypoteky..ty postavis,das znova ocenit a oni zas pustia dalsie peniaze..
Odpovedať
nieco som tu dnes este nasla ohladom developerskych projektov, zdalo sa mi to na tuto situaciu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Existuje nejaká banka ktorá by vám dala uver aj na pozemok aj na dom proste jeden večší uver? Aj mna by to zaujímalo.
Odpovedať
baby, v sporiteľni vám dajú úver na pozemok. Je to úver plus (hypotéka na bývanie). Na stavbu domu si treba žiadať o hypotéku potom vraj zvlášť....
Odpovedať
Profilova fotka
No je to dobrá hlupost splácat dva uvery ved aj tak na tom mieste bude len dom. ]-(
Odpovedať
zkafetalerka nemate ziadne peniaze ktore by sa dali pouzit na kupu pozemku pripadne pozicat od niekoho nie banka napr.rodicia... a potom zobrat hypo na dom vyssiu o trochu a vratit rodicom
Odpovedať
zkafetalerka... no hlúposť ako hlúposť... hlúposť to napríklad nie je, pokiaľ si chceš na dom zobrať požičku pre mladých... Sú tam nižšie úroky ako pri tom úvere plus, takže "ušetríš" resp. "menej preplatíš"
Odpovedať
Profilova fotka
je viacej bank, co daju uver aj na pozemok..no 100% tazko...
Odpovedať
Profilova fotka
my robíme základy z ušetrených potom dávame odhadnúť aj základy s poyemkom,dáme naceniť celý projekt,vyrátajú cenu materálu podla projektu,schávli sa nejaká konečná suma.napr nám schvália 1 200 000,preukážeme že základy majú hodnotu 500 000 a ony nám pošlú tých pätsto za základy z toho postavíme už múry a zasa preukážeme hodnotu múrov a zasa pošlu tú peňažnú honotu múrov.najjednoduchší spôsob aký sa nám podaril-resp.-čo nám schválili. Americká hypotéka je beyúčelová na čokolvek-vtedy ich nezaújma na čo tie peniaye chcete-a mala by byť dostupná v každej banke.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme teraz tak na tom, že som asi pred dvomi týždňami začala obiehať všetky banky čo sa da. a najviac sa mi pozdáva čsob-čka. išla som tam s tým že z hypoteky chceme financovať aj pozemok aj stavbu noveho rodinneho domu. jedina podmienka je že musime založiť rodičovsky dom. a povedali že bez problemov sa da financovať kúpa celého pozemku z tej hypoteky. najmenej sa mi pozdávala vubka. zaprvé tam bola velmi nepríjemná pani a vysoká úroková sadzba. ešte je inak dobra unicredit-ka. ale mam pred sebou este dve banky takze tak
Odpovedať
Článok sa načítava...
baby ja som si zohnala super babu financnu poradkynu a vybavi vsetko na kompletku a je uuuuuuuuuuuuuuuuuplne super,.... dohodila nam aj kopu ludi k hypoteke potrebnych ako je znalec,pravnicka,v banke riaditelku no fakt super!!!a za 2 mesiace sme vsetko stihli my sme to mali trosku zlozitejsie a uz v pondelok mame mat na rychlo hypoteku na ucte a dokonca nam vybavila 120% z nehnutelnosti,co nam ziadna banka neda,... ;-) ;-)
Odpovedať
len to som chcela napisat ze my sme zalozili aj dom s pozemkom naraz na 120% z nehnutelnosti :-D
Odpovedať
Profilova fotka
na pozemok 120%...to isto nie...a kedy to bolo?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
mitinka ...a ak sa smiem opýtať, cez akú banku máte hypotéku, s akým úrokom a na koľko rokov?
Odpovedať
Ahojte, chcem sa opytat. Ja pozemok mam, teda zahradu za nasim domom. Ak by som na ne chcela staviat dom na hypo, aky je postup? musim kupit projekt, urobit prijazdovu cestu a dotiahnut IS? dakujem Chcela by som staviat dom na kluc hypotekov. Poskytuje sa hypo aj na hrubu stavbu? ake su postupy?
Odpovedať
Ivonka, pokiaľ pozemok máš, najlepšia cesta, ako vziať úver, je vybaviť si stavebné povolenie, postaviť múry aspoň do takej výšky, aby geodet mohol zamerať nehnuteľnosť a potom vziať úver na tzv. budúcu hodnotu. IS nemusíš mať pri začatí výstavby dokončené, nie je to podmienka, taktiež to platí aj o príjazdovej ceste - musíš mať možnosť prístupu k pozemku, avšak nemusí to byť vyasfaltovaná dvojprúdovka. Výška úveru je obmedzená bankovým ratingom a môžeš ho použiť či už na kompletnú stavbu, čiastočnú výstavbu alebo dokončovačku, konkrétny postup však záleží od konkrértnej situácia. Napr. teraz mi ide klient čerpať úver, kde je dostatočná hodnota nehnuteľnosti na to, aby čerpal na súčasnú hodnotu a aj to vo forme refundácie vynaložených nákladov. V prípade potreby popíš na IP.
Odpovedať
Ahoj, takze ak chces brat hypoteku na pozemok a dom postupujes takto.... Rucit potrebujes samoska nehnutelnostou.... Prv dajme tomu bytom... dostanes peniaze, kupis pozemok a postavis dom, nasledovne zoberies tarchu z bytu na pozemok a dom... P.S. cena bytu = pozemok + dom... pripadne viac
Odpovedať
marshall, dá sa to robiť aj inak
Odpovedať
Profilova fotka
dá sa ručiť aj kupovaným pozemkom napríklad. a následne z úveru financovať aj stavbu domu. samozrejme na 100% hodnoty to asi nebude, čiže je potrebné mať nejaké peniažky nasporené. čo viem, tak čsob dáva na pozemok momentálne 50% a vub 90%. aké sú podmienky v iných bankách netuším
Odpovedať
ups, práve si urobila ups - vub od dnes zmenila interný predpis, pričom bude ešte viacej znožovať ceny nehnuteľností
Odpovedať
Profilova fotka
to je možné, interné predpisy vubky nepoznám ;-) písala som len svoju skúsenosť. to, že banky menia podmienky mi je jasné. o to radšej som, že sme to stihli ešte "po starom". keďže máme schválenie úveru a podpis zmluvy za sebou, až tak ma tá zmena netrápi :-)
Odpovedať
ups, to ti verím, máš šťastie, niekoľký moji klienti to nestihli
Odpovedať
Profilova fotka
no to je fakt smola. my sme takúto zmenu zažili čo sa týka čsob. keď sme sa boli informovať o úvere boli podmienky iné ako keď už sme mali všetko vybavené. chápem, že banky podmienky sprísňujú, ale do krajností by to hnať nemuseli. koniec koncov, na tých úveroch pekne zarobia ;-)
Odpovedať
to je pravda, bohužiaľ u väčšina klientov nedopláca na vlastnú neschopnosť, ale neschopnosť iných..... čsob je banka, kde pripravujeme x úver na refinanc inam - katastrofálne správanie sa zamestnancov, strašné podmienky čerpania hlavne pri výstavbe.....
Odpovedať
Profilova fotka
TB dáva na stavebné pozemky (kupované pozemky na zastavanie zatiaľ bez stavebného povolenia) hypo max 50 percent kúpnej ceny, ak je vydané stav. povolenie a teda aj hotový projekt (hypo sa berie na pozemok + výstavba RD) tak max. 85 percent.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?