Ako si s expriateľom prehodiť hypotéky?

Profilova fotka
Mam trosku zlozitejsi problem a tak sa chcem poradit skor ako ho pojdem riesit do banky. S expriatelom sme kupovali spolocny dom, na ktory sme si brali spolocnu hypoteku - dom je napisany na oboch, aj hypoteka je napisana na oboch. ExPriatel okrem toho ma este hypoteku na 1 izbovy byt, ktoreho je vlastnikom. Pred nedavnom sme sa rozisli a dohodli sme sa, ze jemu ostane dom a mne byt, s tym, ze ja budem splacat hypoteku na byt a on bude splacat hypoteku na dom. Chcela by som to ale vyriesit aj papierovo a teda: 1) vyskrtnut seba z hypoteky na dom a uviest ma ako dlznika na hypoteku na byt 2) vyskrtnut expriatela z hypoteky na byt, ktoru prevezmem celu ja a nechat ho len na hypoteke na dom Vysledkom bude, ze on bude vlastnikom domu a bude jediny dlznik na hypoteke na dom a ja budem vlastnikom bytu a budem jedinym dlznikom na hypoteke na byt. Toto som mu navrhla, v podstate s tym suhlasil, ale tvrdi mi, ze banka mu to nedovoli lebo na to nema dostatocny prijem. Este som si to nepreverovala, ale ak to tak bude, ze nema dostatocny prijem, ake mam ine moznosti danu situaciu vyriesit. V podstate sa snazime obaja dospiet k tomu, aby sme sa vyrovnali, nechceme jeden druhemu robit problemy. Dakujem za rady
Odpovedať
...no podľa mňa si ex musí zohnať spoludlžníka ktorý do toho s ním pôjde. Banka zo svojich istôt určite nepustí. :-)
Odpovedať
smatulka ex ti hovori pravdu. Banka vie takuto situaciu riesit tzv.prevzatim dlhu, vo vacsine pripadov je vsak potrebne nove dokladovanie prijmu. Ak je nepostacujuce, je potrebne aspon docasne pribrat spoludlznika, popripade vyskusat natiahnut uver na dlhsie obdobie, aby sa znizila splatka. Banky si za tieto ukony zvyknu pytat nemale poplatky. Zalezi aj od toho, ake su vysky zostatkov uverov. Vacsinou sa kazdy uver posudzuje individualne, mozno by sa dali vymysliet aj ine alternativy (uver bez dokladovania prijmu-pokial je do 50% hodnoty nehnutelnosti a pod.).
Odpovedať
smatulka, práve riešim podobnú situáciu u klientov, ale sú tam aj 2 malé deti :-( - jej príjem je nízky, jeho vyšší, majú spoločný 3izbový byt - verím, že to usporiadam k spokojnosti..
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, dakujem vam vsetkym za rady, nakoniec to dopadlo tak, ze nam to prehodia, platovo nam to obom vyslo, takze este pockame na vyjadrenia z bank a vsetko by malo byt ok :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?