Ako riešiť kúpu domu po finančnej stránke?

Profilova fotka
Dobrý deň, včera sme sa rozhodli kúpiť starší RD a keďže vlastné zdroje nemáme, začína pre nás kolotoč vybavovania financií. Máme vlastný 3.izb. byt v novostavbe. Teraz nastáva otázka, aký systém zvoliť - vziať si jeden väčší úver na kúpu RD a jeho rekonštrukciu a ručiť bytom, po prerábke RD a nasťahovaní byt predať, z tých peňazí vyplatiť väčšinu úveru a zvyšok postupne splácať, alebo, zobrať si hypo na kúpu domu, plus nejaký úver na rekonštrukciu bez založenia bytu ktorý máme. Ako by ste to riešili? Ide mi najmä o to, či je pri predaji bytu cez realitku problém ak má banka naň záložné právo, ďaľej ma zaujíma či by nám vôbec dali aj hypo (95 tis.) aj úver (40 tis.) ak má manžel čistý príjem 1000 eur a ja som síce zamestnaná ale toho času na materskej. Budem vám vďačná za všetky informácie a skúsenosti od vás.
Odpovedať
Ahoj,na ten uver sa musis spytat v banke,ale moj nazor je,ze ak manzel zaraba 1000 a ty si na materskej,tak momentalne vam taky vysoky nedaju.Ja by som na vasom mieste,ak mate byt,tak radsej by som postavila novy dom.My chceme stary dom z toho dovodu,ze nemame cim rucit,jedine tym domom,ale ak by som mala vlastny byt,tak urcite by som zacala stavat novy dom.
Odpovedať
Ahoj. V banke ked berieš taku velkú výšku úveru jednoznačne budeš sa musieť niečím založit či domom čo kupujete,alebo bytom. Nie je to tak ľachké,ale ako napísala bambulka bohužial pri vašom prijme nedostanete úver. Viem o čom hovorím my sme v kolotoči hypo už 2 mesiace. :-( držím palce a vela trpezlivosti..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahoj, a ked zalozite, tak budete mat ovela vyhodnejsi urok, tak skuste zvazit a popytat sa- popripade nejakeho dobreho financneho poradcu...
Odpovedať
zásadne ručiť bytom a potom presunúť záložné právo na dom - nikto ti nebude kybycovať do financií a mnohých iných vecí, banke len po určitom čase ukážeš, na čo si minula prašule....hypo dostaneš a pokiaľ spĺňaš vek, aj so špm..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?