Ako napísať žiadosť na štátny fond rozvoja bývania?

Prajem pekný večer, s manželom sme sa rozhodli postaviť si domček. Máme čo, to nasporené, no uvažujeme o hypotéku pomocou štátneho fondu rozvoja bývania. Dočítala som sa, že sa to začína podaním žiadosti ( ako vštko iné :-). Chcem sa opýtať, kde by som našla nejaký vzor tej žiadosti ako má vyzerať plus, či je tu niekto kto by mi poradil ako mám postupovať. Chcem stihnúť podať žiadosť do septembra, kedže som zistila, že ak má dieťa do menej ako 3 roky odpočítajú nám 2000 eur, alebo tak nejako. Dcéra bude mať v septembri 3 roky. Ďakujem veľmi pekne za každú jednu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Skúste sa dovolať na ŠFRB nie vždy sa to podarí. Problém je v tom ze ich web stránka neobsahuje skoro žiadne Info :( môžem sa opýtať prečo práve ŠFRB keď si dnes hypotéky také lacne?
Odpovedať
a mozem sa opytat ako financovat kúpu resp. stavbu domu , a poprosim ako a ktora banka dava najlacnejsiu hypoteku? @tcs
Odpovedať
nejake info: https://www.pozicka.sr/uver-zo-statne... a tu su aj ziadosti: https://www.sfrb.sk/fyzicke-osoby/uve...
Odpovedať
Profilova fotka
@katkakaling Bohužiaľ Vám môžem odpovedať len všeobecne, pretože na konkrétnu odpoveď by som musel poznať viac info... Podľa toho čo píšete by šlo o výstavbu, prípadne o kúpu ak by to robila firma a tá to vystavia a Vám predá napr. v holodome. Úroky na hypotéky sa dnes pohybujú 1,20% - 1,50% , ak spĺňate podmienky môžte mať aj príspevok pre mladých kde sú úroky od 0,00% - 1,00% , Založiť je možné dom ktorý budete stavať, prípadne ak je možné založiť aj niečo iné o to výhodnejšie by to pre Vás mohlo byť. Máte obrovskú výhodu v tom, že už máte aj nejaké peniaze našetrené. Úrok je v závislosti bonity ktorú Vám banka vypočíta, preto je tažké dopredu povedať úrok kým sa to nedá preveriť. Najleopšie urobiť si viac modelácií v rôznych bankách a potom si porovnať výhody a nevýhody. Ak by ste stavali tak by šlo aj o to že banka Vám nedá všetky peniaze hneď ale uvolní postupne po tranžiach - v topmto sa banky dosť odlišujú. Bežný postup je : mať projekt, vystavať základovú platňu a múry do 1 metra aby bolo vidno dispozičné riešenie. V tomto momente urobiť znalecký ktorý bude na aktuálnu hodnodu domu a % rozostavania a požiadať o hypotéku. Naozaj som to len zovšeobecnil pretože na konkrétne riešenie by to chcelo viac info , ak by ste mali dotazy neváhajte sa pýtať :D
Odpovedať
@tcs dakujem vam, este sa ozvem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@tcs potrebujem už riešiť svoje bývanie, môžem vám napísať IP? Potrebujem poradiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?