Ako financovať kúpu pozemku a stavbu domu?

Ahojte, potrebovala by som poradiť, ako sa dá riešiť financovanie stavby domu + kúpa pozemku. Pokiaľ viem, ide to len cez hypotéku formou založenia nehnuteľnosti a to by sme museli založiť mojich rodičov, aj rodičov priateľa, čo sa mi až tak nepáči.... Pracujme s myšlienkou, že nemáme nič nasporené, čiže 100% financovanie cez hypotéku. Za akúkoľvek radu ďakujem.
Odpovedať
@medula88 nemusis zakladat nehnutelnost svojich rodicov.. ved zalozis kupovany pozemok a neskor stavbu.. my sme to riesili nasledovne.. v lete sme kupovali pozemok, ktory sme v banke zalozili, banka nam dala 70% z hodnoty pozemku (co je vraj max. viac nam nikto nechcel dat) a 30% sme riesili z nasporeneho + uver (neskor mi mamina pozicala peniaze) .. (toto budeme riesit len teraz:) stavba sa riesi tak, ze za vlastne (pripadne stavebny uver) postavis zaklady + stavbu do 1metra .. potom sa zapise stavba do katastra ako rozostavana stavba..ohodnoti sa.. a banka nam bude posielat peniaze v takzvanych tranziach z coho si riesis stavbu dalej... my sme ale co to nasporene mali, aspon na zalohu na pozemok, vseliake poplatky, + cast z tych 30% z ceny pozemku.. a nieco mi nasetrili rodicia, nieco dali priatelovi jeho rodicia.. z toho si budeme teraz robit zaklady.. inak 100% hypoteku nedostanes
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím Vás. Hypotekárne financovanie výstavby je jeden z náročnejších procesov. Počas financovania výstavby sa môže stať, že banka pozastaví čerpanie hypotéky z dôvodu nedostatočnej hodnoty rozostavanej nehnuteľnosti. Aj preto je jednoduchšie založiť inú nehnuteľnosť a možno aj s pozemkom, na ktorom budete realizovať výstavbu rodinného domu. Po kolaudácii rodinného domu požiadate banku o presun záložného práva z rodičovskej nehnuteľnosti na Váš dom. Je to jedna z možností, ktoré máte. Rozpísať každú z nich je na dlho. Potrebujeme vedieť oveľa viac informácii, aby ste si vybrali správnu stratégiu hypotekárneho financovania. Odporúčam Vám riešiť hypotéku s hypotekárnym brokerom, ktorý Vám poskytne hypotekárne poradenstvo a sprostredkovanie BEZPLATNE. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
každopádne pokiaľ by som nič nemala, ani len pozemok, tak by som do stavby domu aj s pozemkom "na sekeru" nešla
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?