Ako financovať kúpu domu v dobrovoľnej dražbe

Mám záujem o kúpu domu v dobrovoľnej dražbe . Plnú sumu nemám , chýba mi 20,000€ do vyvolávacej ceny ,avšak vyvolávacia cena nemusí byť konečná. Mám asi jedinú možnosť zobrať hypotéku so založením bytu (v byte bývajú rodičia - nebude sa odpredávať) . Problém je ale v tom , že vydražená suma je splatná do 10 dni a vybavovať hypotéku ešte predtým , ako dom získam v dražbe by bola hlúposť ,pretože sa môže stať že sa mi ho nepodarí kúpiť v dražbe (napr cena sa vyšplhá vysoko) Ako teda financovať kúpu domu v dražbe - ak mi chyba len určitá časť financií.
Odpovedať
@yoully1987 cisto amatersky nazor, vacsinou do drazby ide vec co ej nanic a nik neche alebo sa nakoniec preda za relaticne trhovu cenu, aby si daco vydrazil ozaj vyhodne to by si musel mat velke stastie. Zisti si aka je zabezpeka, a co sa stane ak sumu nezaplatis do 10 dni, cio nahodov neprepaden a pod. Spytal by som sa na bezucelovu pozicku v banke alebo kludne aj v nebankovke kolko by ta to stalo keby si ju splatil do povedzme mesiaca a ako rycho ju vedia poskytnut, ak dom vydrazis zobral by som si ju a nasledne splatil hypotekov.
Odpovedať
@yoully1987 Hotovosť potrebujete, bez toho sa nezaobídete. Môžte to risknúť tak, že zložíte zábezpeku, zúčastníte sa dražby a počkáte, či bude urobené najnižšie podanie. Ak nebude, býva možnosť zníženia najnižšieho podania (to však závisí od ďalších detailov týkajúcich sa draženej nehnuteľnosti a nikto Vám samozrejme postup v danej veci neprezradí). Prinajhoršom neurobíte podanie a zábezpeka Vám bude vrátená. V prípade dobrovoľnej dražby musíte mať ošetrené právne veci, aby sa nestalo, že niekto dražbu napadne resp. že bude problém s vyprataním vydraženej nehnuteľnosti. @sysell Nič v zlom, ale je to skutočne len amatérsky názor, keďže zjavne nemáte tušenie o tom, čo všetko sa predáva a musí sa predávať v dobrovoľnej dražbe. Navyše zisťovať si nič nemusí, zákon upravuje postih pre toho, kto zmarí dražbu tým, že ako vydražiteľ neuhradí cenu.
Odpovedať
@sysell nemáte absolutne pravdu v tom, že v dražbe sa predáva iba to, čo nikto nechce či je to nanič. Sú ludia ktorí dražia , potom predávajú a velmi slušne z toho žijú. Ale na dražbu treba mať hotovosť.
Odpovedať
Dom som už bol pozrieť , pretože poznám majiteľovou mamu ,tak som sa dohodol s majiteľom a spravil mi "sukromnú" obhliadku. Nevyzerá ,žeby nemal záujem ten dom predať ,ale tak človek nikdy nevie. Vždy je tam riziko...
Odpovedať
@mateson nezaujimam sa o drazby, ked niekedy vidim nejaky inzerat s drazbou uiz vyvolavacia cena je o nicom, tak isto znamy siel kupovat auta na drazbu - nic extra, vsetko trhove ceny... Myslim ze keby bolo nieco super, drazitel alebo jeho znamy si to vedia zariadit.
Odpovedať
moje osobne skusenosti s drazbami nie su velmi dobre - machinacie, zrusenie drazby a nakoniec "vydrazenie" za smiesnu sumu na "tajnom" drazobnom kole (nenasiel som info vopred v centralnom registri drazieb) ktoreho sa zucastnila iba jedna realitka, ktora ju obratom predavala za okolo 90.000 eur viac ako ju vydrazila.
Odpovedať
robil som jeden cas v realitke a sef chodil po bankach a snazil sa dostat k informaciam o nesplacanych hypotekach. vsetko bolo uz dopredu "zazmluvnene" a tak nepochodil. system kvalitnych nehnutelnosti, ktore nedokaze majitel splacat je vacsinou taky, ze bankar upozorni svojho kamarata, ze tento a tento je pozadu so splatkami, uz sme ho kontaktovali, nema prachy, zoberieme mu nehnutelnost, chod sa s nim rychlo dohodnut a potom si podelime zisk. manik nabehne za zufalcom, natlaci mu do hlavy scenar o tom, ako mu banka nic neda, lebo bude okrem dlhu pozadovat usly zisk, preplatenie drazby a podobne a ponukne mu nieco, co moze na prvy pohlad vyzerat rozumne, ale v konecnom dosledku je to hlboko pod realnu trhovu cenu. ak na toto nepristupi, banka je nutena vypisat drazbu a ako uz vyssie pisali, bud sa do vnutra nedostanu vsetci, ktori by mohli drazit, alebo je to drazene v tichosti. a tito ludia potom z toho fakt super ziju, len tam tych cca 10 rokov dozadu, co si pamatam, slo obcas aj o krk. @yoully1987 A preco si sa s nim nedohodol na nejakej rozumnej cene, ked si uz bol za nim osobne?!?! Drazba dopadne pre vas oboch zle - ty budes s najvacsou pravdepodobnostou niekym, kto je obchodnik preplateny a on bude mat menej, lebo bude musiet znasat trovy, ktore nie su vobec male!!! Tu mas na prepocet, kolko ho bude stat drazba: Aká môže byť odmena dražobníka? Odmena a náklady dražby sa môžu dohodnúť v zmluve o vykonaní dražby, inak sa náklady dražby hradia z výťažku dražby. Vlastník predmetu dražby znáša odmenu dražobníka najviac v rozsahu 10 % z výťažku dražby, ale nesmie prekročiť sumu 20 % z výšky pohľadávky. Ak sa upustilo od dražby z dôvodu plnenia dlhu, vlastník predmetu dražby znáša odmenu dražobníka v rozsahu najviac 3 % z vymáhanej pohľadávky a po doručení oznámenia o dražbe vlastníkovi predmetu dražby 10 % z vymáhanej pohľadávky. Odmena dražobníka je najviac 33 193, 92 € zvýšených o 1 % z ceny dosiahnutej vydražením, presahujúcej sumu 331 939, 19 €.
Odpovedať
Profilova fotka
Hypotéku si môžete vybaviť. Nechať si ju schváliť. Od schválenia máte 30 dní na to, aby ste podpísali úverové zmluvy. Ak sa do 30 dní vyrieši situácia s dražbou a Vy už budete vedieť, že ste dom získali, tak potom by ste podpísali úverové zmluvy k hypotéke.
Odpovedať
adaj si pozor aby vo vydraženom byte nebyval aj majitel stary lebo uradom sa ho nepodari vyhodit ihned
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?