Ako dostať ďalší úver pri hrubej stavbe?

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som poprosiť o radu, už som normálne v koncoch. Mám takýto problém: Brali sme si peniaze z Prvej stavebnej sporiteľne a založili sme pri tom byt v ktorom teraz bývame. Peniaze sme použili na výstavbu RD, teraz máme hrubú stavbu. Potrebujeme ale ďalšie peniaze a veľa peňazí aspoň milion. Rozmýšľali sme, že by sme si dali navýšiť hypotéku v PSS, odťažili byt, ťarchu dali na rozostavanú stavbu, byt predali a budú peniaze. Lenže v PSS treba všetko dokladovať a to bude problém, ďalej ideme stavať svojpomocne. Neviete poradiť, akým spôsobom sa ďalej dostať k peniazom? či nechať byt založený a dom založiť v inej banke, či čo vlastne robiť. už som fakt zúfalá :-( :-S . Ďakujem veľmi pekne za rady
Odpovedať
1. ist do banky ktora ma mim. splatky (bezplatne) pri hypoteke, zistit max. vysku hypoteky a pripadne prefinancovanie PSS 2. vziat uver v banke a prefinancovat PSS, zo zvysnych penazi dostavat dom. 3. predat byt, ulozit peniaze a postupne po mim. splatkach splacat hypoteku Lepsie mat jeden uver v jednej institucii ako viac mensich uverov. Banky maju mim. splatky do vysky cca. 20% /rocne bezplatne takze tak by ste po predaji bytu znizili vyrazne hypoteku. DRZIM PALCE!
Odpovedať
Profilova fotka
Dik za radu, tá druhá možnosť sa mi celkom pozdáva, nevieš náhodou ktorá banka je najlepšia? Keď vyplatíme PSS, tak mi automaticky aj odťažia byt?
Odpovedať
Keď si naratate stavebné sporenie, čo Ste do toho vložili+ úver= úroky zo všetkého t.j., že platíte za úver úroky aj z peňazí čo Ste tam vložili a v priemere je úrok min.9% ročne. Výhodnejšie je podľa mňa hypoúver alebo podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
len v stevebnej sporitelni maš garantovane uroky a niekto komu stači splatky na 25 rokov a nie na 30 rokov ako komu čo vyhovuje a možno zavisi aj kolko si požičiavaš :-)
Odpovedať
iná banka ti nebude ťarchu akceptovať, iba dočasne, ak sa starý úver vyplatí, inak nie. s dokladovaním problém nie je, banky už dnes akceptujú aj fotky, nie sú potrebné faktúry. náklady na hypo a PSS úver sú podobné, výhoda hypo je, že má menej skrytých poplatkov a dá sa v pohode kedykolvek vyplácať
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?