Ako dobre nakombinovať úver a hypotéku?

Chcem sa spytat, ci by bol vyhodny nasledovny postup financovania vystavby domu: v tomto roku zobrat 5 500€ bezucelovy uver na 5 rokov na zakl. dosku (asi bude bez papiera, preto bezucelovy:-)) ) V dalsom roku hypoteku 33 000€ na 25 rokov na dokoncenie hrubej stavby V 2. resp. 3. roku 33 000€ stavebny uver na dokoncenie stavby. Alebo radsej 66 000€ len hypoteku? Rucenie rodicovskym domom, neskor prepis na moj dom. Na stavebny uver mam narok az 09/2010 a medziuver sa mi zda nevyhodny. Stavebne povolenie uz mam.
Odpovedať
Daj si urobiť v banke - vo viacerých bankách- všetky alternatívy, a rozhodni sa podľa úrokov.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze tuto radu mu nemusel nikto radit :-(
Odpovedať
Odporúčam radšej vyššie hypo ako montovať do toho bezúčelový spotrebný úver, je to výhodnejšie aj z pohľadu úrokov a zároveň aj z pohľadu výšky splátky, navyše aj možno zo štátnym príspevkom pre mladých. V prípade potreby IP.
Odpovedať
Mozno je lepsie brat hned hypoteku, ale zaklady nebudem moct dokladovat blockami. A radsej by som rucil rozostavanou nehnutelnostou, aj ked som pisal v prvom prispevku ten rodicovsky dom. A na rucenie rozostavanou nehnutelnostou je potrebne mat aspon zakladyy. Skor ma zaujima ten dalsi postup s tym stavebnym uverom.
Odpovedať
Profilova fotka
Stavebný úver sa určite oplatí viac ako hypo...ja mám hypotéku ale teraz mám možnosť (teda dúfam) zobrať si stavebný,lebo ešte potrebujeme peniažky.. :-S a ako som pozerala je to o moc výhodnejšie
Odpovedať
wewe, súhlasím s tebou, stavebný úver je výhodnejší, ak máš však nárok na stavebný úver, t.j. sporíš x rokov, máš hodnotiace číslo atď... ale zas máš vyššie splátky, lebo musíš ho splatiť len do času podľa tarify - všetko má skrátka svoje za a proti
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@specmario nie je vzdy nevyhnutne dokladovat blockami.. my mame v tb hypo s postupnym cerpanim a dokladujeme fotkami
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?