Ako dlho trvá pokým nám dá banka hypotéku?

ahojte potrebujem poradit.chceme s manzelom kupit starsi no velmi ale velmi zachovali dvojgeneracny domcek kde treba ozaj ze iba steny dvere plavacky prerobit.je to cez realitku a tu je moja otazka.Ako dlho trva banke sa vyjadrit ci nam daju hypoteku?teda viem ze nam daju lebo v aprili sme to skusali v tatra banke ale s inym domom ktory nam sice uver schvalili ale nie dom.ale realitacka to dala najprv 10 bankam ci vobec daju a potom budeme robit ostatne teda ako odhad zmluvy atd.predtym sme to robili opacne najprv vsetky papiere ktore sa poslali do banky a potom nam dali vediet.ako ste postupovali vy ked ste kupovali nehnutelnost cez realitku?
Odpovedať
Profilova fotka
Uver a kupa su dve rozdielne veci. Doporucujem najst si fin. poradcu (je to zadarmo, ma proviziu z banky), ktory Vam zisti, ci vobec mate sancu ziskat hypo a na aku vysku. Nasledne sa dozviete aj to, aka by mala byt hodnota nehnutelnosti, ktorou chcete rucit. Netreba nic dopredu davat, ziadne zmluvy nic... pokial si beriete napr. 30-40% nehnutelnosti je to uplne OK. Pokial 100%, tak to je uz take nestastne, ale dolezita je hodnota nehnutelnosti podla znalca a nie kupna cena. (ono je to tak vzdy, ale ak si beriete hypo menej % z ceny domu... da sa to prisposobit) Je uplne jedno ci kupujes cez realitku alebo nie...
Odpovedať
dakujem.no bude sa robit vecsii odhad ako je kupna cena aby nam vysla vyssia hypoteka ako je kupna cena.no ona je vlastne aj financny poradca.ale ako dlho toto cele trva kym sa takto vyjadria?lebo vtedy to trvalo asi 5 dni ale to nas preverovali od a az po z a aj dom.len teraz prakticky neviem na co cakame ked vlastne nemame ani odhad ani nic len nas prijem vlastne.
Odpovedať
@emilia25 cca do týždňa po podaní všetkých dokladov banke by si mala mať odpoveď, či dostaneš hypo alebo nie...
Odpovedať
@finsluzby dakujem. no ona ich davala minuly tyzdne asi lebo v stredu sme boli este kuknut ten domcek a hned sme aj spisali ten jej dotaznik ale nic viac a ona to dala do bank tak hadam sa to tento tyzden dozvieme.
Odpovedať
my kým sme spísali všetky potrebné veci tka to trvalo asi dva týždne, ale potom už keď to odislo z banky tak do troch dní povedali ci daju celu sumu alebo nie, nastastie dali :) ale držím palce, ja už som strácal nervy, popri sezone v robote vybavovať takéto veci... och je to o držku
Odpovedať
@ruu dakujeme no my sme s nou spisali len dotaznik to bolo vsetko.a ze to dala do 10 bank a teraz cakame.no uvidime co mi povie zajtra.ma si prist pre danove priznanie manzelove tak sa jej spytam v akom to je rieseni ved aspon jedna banka sa uz ozvat musela.od minuleho tyzdna
Odpovedať
@emilia25 tak to vas toho caka este dost. Ja kym som vsetko zosinchronizoval tak akoze.. drzim palce. Potom je super pocit byt vo svojom.
Odpovedať
@ruu dakujem no dnes som s nou volala ma toho vela takze ako si si s nami dava na cas.ale banky ponukli moznosti tak dame do dvoch bank hovorila.a treba urobit odhad to povedala ze to da urobit tento tyzden potom danove priznanie a moje papiere s uradov kolko poberam materskej a dvoch dokladov totoznosti.a ked si pride pre vsetky papiere a bude aj odhad da to do banky na schvalenie.
Odpovedať
@ruu takze dnes som oficialne podpisovala ziadost o schvalenie hypoteky len este nemame odhad na dom tak ja teraz neviem ja som z celeho procesu uplne mimo.predtym sme mali vsetky podklady a do konca uz k toimu aj predbezne zmluvy a tak sme to vsetko vsetko posielali na schvalenie.ale tento proces je aky si divny.no kazdopadne uz zajtra budeme vediet ci nam ho schvalili alebo nie.
Odpovedať
@emilia25 ked sme kupovali byt tak postup bol nasledovny: - vybrali sme si byt, zlozili sme zalohu a stretli sa s poradcom pre uvery (v jeden den), druhy den sme mu poskytli vsetky podklady co potreboval (v ten den sme to nestihli lebo uz bol vecer) - poradca nam obratom poslal ponuky 3 bank na vybratie, jednu sme si vybrali a sli tam s nim - asi do tyzdna sme mali schvalene, peniaze prevedene a do 2 tyzdnov sme uz aj preberali byt s domom to bolo horsie, natahovali sme sa o zmluvy (predavajuci sa hadali o kazdy cent o kazde slovo), dom sme si vybrali a zajednali dako februar/marec a realne sme ho preberali do vlastnictva 6.6. tento rok. A tych nervov... neschvalena hypoteka, nedodrzane slovo predavajucich, prechod do inej banky, problemy s odovzdavanim nehnutelnosti....bordel v akom to zanechali...no otras. Keby sme ten konkretny dom tak velmi nechceli, uz davno by sme sa na to vykaslali.... chvalabohu vsetko dobre dopadlo, ja vravim ze to je zasluzeny domcek :) a uz presne 4 mesiace byvame vo svojom. :) a mozem povedat ze nelutujem ani jeden den ked sme sa rozhodli ze ideme do toho
Odpovedať
@ckatka dakujem no nam hypo schalili v pondelok to posielala v stredu sme uz vedeli ze schvalili.len realitacka mi volala az vo stvrtok a to presne ani nevedela ze kolko ale potom mi volala takze nam schvalili 80 percent z kupnej ceny dom sa predava za 50000eur odhad bol na 57700eur a schvalili nam 40000eur plus spotrebak 6500eur takze do kopy 46500eur.momentalne sa rokuje s bankou aby nam tu hypo dali v celku lebo za ten spotrebak pytaju az 145eur co plus este hypo 220 a este mame stavebko 200 by bolo dost velmi financne narocne a to nam este vlastne do kupy bude chybat 3500eur.ale uvidime keby to dali v kope je to o niecom inom bolo by na celu kupu lebo spotrebak by uz nebol 6500 ale iba 3500eur a to uz by sme mali aj na celu kupu.tak som dnes zvedava dnes by sa mali vyjadrit tak uvidime.
Odpovedať
no mala by si to podstatne rychlejsie,aspon tak nam povedali v bankach,ak si das dopredu nejaky strop,v akej ciastke hladate dom/byt a dali by ste si vypracovat ten hypotekarny certifikat-ci ako to nazvat.ten ma nejaku platnost-minimalne 3 mesiace.a potom to vsetko ide rychlejsie. My sme ho ale nemali,ani nam banky nerobili ziadne problemy ani realitka. Realitny makler to vybavil za nas,uver sme ale mali cez banku. na zaciatku decembra sme sa stretli so starymi majitelmi a dohodli sa ze byt chceme a schvalenu hypoteku sme mali 02.01.2013. Ale samozrejme,tolky cas len kvoli vianocnym sviatkom.cize do mesiaca by ste to mali mat vybavene..si myslim.ak si teda banka nenajde dovod preco nedat peniaze :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@emilia25 aha, takto po kuskoch je to narocnejsie, no... my sme na byt hypo brali tiez tak, ze hypo + spotrebak, dohromady nam to vyslo 100% hodnoty nehnutelnosti, ale este prirataj take poplatky ako kataster, znalecky posudok, kolky, ine naklady spojene s prestahovanim (prehlasovanie dokladov, aut... ) ... treba mat este nejaku rezervu, a to nehovorim o zariadovani :) teraz na tento dom nam CSOB dala 100% - toko kolko sme pytali a tolko kolko bolo v znaleckom, chvalabohu, splatka so vsetkymi mesacnymi poplatkami je teda dost vysoka...ale dako to zvladneme, hlavne ze byvame vo svojom :)
Odpovedať
no uvidime ako to vsetko dopadne realitacka dnes ide do banky lebo ta pacovnicka z banky ma vypnuty telefon tak pojde ovno za riaditelom banky tak uvidime.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?