Aké máte skúsenosti s hypotékou v Slovenskej sporiteľni?

ake su vase skusenosti s hypotekami pre mladych v SLSP? pre a proti...
Odpovedať
Zatial ziadne, ale akurat si tam idem dat ziadost. Vychadza to tam najlepsie. A da sa splacat progresivne, co je vyhoda pri uvere pre mladych urcite si ten rozdiel lepsie zhodnotim.
Odpovedať
Profilova fotka
Nikdy slsp, nikdy!!! Su nekompetentni a hlupi, snazili sa nas oklamat, aby sme im zaplatili poplatky navyse (riaditelka) no nakoniec sme neplatili nic, lebo sme si nastudovali ich cennik a nic tam take nebolo uvedene. Na pobocke mali len stare cenniky. Mame na byte tarchu, ktora tam nema byt, ale ma byt na inom byte v nasom dome, no niekto sa pomylil a uz to mesiace s nimi riesime, teda v banke, kam sme si hypo prefinancovali, platime zatial len uroky a nic z hypo. Ma to nasvedomi ale slsp. Ta banka je zla a nikomu ju neodporucam, treba sa jej vyhnut, su to klamari. Tieto skusenosti ma ale vela ludi a potvrdil nam to aj nas hypo poradca.
Odpovedať
@misinko1 aby ste neboli pri progresívnom splácaní po 3 rokoch prekvapený, že budete mať istinu, teda zostatok úveru rovnaký, dokonca možno ešte vyšší, ako na začiatku napriek tomu množstvu zaplatených splátok... progresívne splácanie = extrémna nevýhoda pre klienta!!! význam to má jedine pre toho, komu skutočne nevychádza z príjmu platiť normálnu výšku splátky a progresívne splácanie je tak pre neho jedinou možnosťou... bohužiaľ ale veľmi nevýhodnou... teda pre klienta, banka bude spokojná :)
Odpovedať
Myslíte že je vporiadku keď banka chce 200 eur za uzavretie zmluvy a 150 eur za zmeny, ak by sa mi tam niečo nepáčilo? Kde sa môžem sťažovať?
Odpovedať
Banka, ktorá si neváži klienta - pripájam sa už nikdy, teraz ponúkajú banky oveľa výhodnejšie podmienky, ako sporka.
Odpovedať
@radopp bohužiaľ na lampáreň - ale zas objektívne, ktorá banka takto nepostupuje? @katarina_fa tvoj pohľad je správny zo strany navyšovania, ale zabúdaš dať aj druhý pohľad - vďaka progresii vie klient vziať vyšší úver ako v inej banke - všetko má svoje za i proti.... progresiu však treba zrušiť čím skôr @origalaxis tvoj problém treba odovzdať písomne v banke a pokiaľ do 30 dní to banka nevyrieši, tak pekne krásne pekný e-mail ombushmanovi... @plys čo ti ja viem.... dám svoje skúsenosti z posledných dvoch týždňov: - prvý klient - schválený úver vo výške 125.000 eur s úrokovou sadzbou 2,69% s fixáciou 5 rokov - klient krochká šťastím.... (vyhlasovaná najnižšia sadzba je 3,09%) - druhý klient - síce úroková sadzba je super, ale byt, ktorý bol stavaný v rámci developerského projektu financovaného práve slsp, bol ohodnotený pri kolaudácii v roku 2011 na sumu 155.000 eur a včera mi oznámili, že cena je len 109.000 eur - dali sme námietku, ale pokiaľ banka nezmení svoj postoj, tak ide sa inam... navyše on je dlhoročný klient banky, takže nespokojnosť na n-tú...
Odpovedať
2,69% :-D :-D :-D :-D :-D :-D radšej pôjdem voliť istoty ;-(
Odpovedať
Každá banka má nejaké pre a proti. Nemyslím si však, že všetci v SLSP úmyselne klamú a okrádajú klientov. Treba si prejsť viaceré banky a nesústrediť sa iba na úrokovú sadzbu. Pozerajte na prístup pracovníkov pobočky, ďalšie poplatky, možnosť zmien na už poskytnutej hypotéke a na výšku poplatkov za takéto zmeny. Určite ale neodporúčam progresívne splácanie. Spočiatku možno budú splátky nižšie, časom sa ale aj táto výhoda stratí. Po 3,5,10 rokoch zistíte, že zostatok úveru vám neklesol, ale rastie. Požičali ste si 50 tis., ale po piatich rokoch bude zostatok úveru 56 tis. Som proti pohľadu užívateľa finsluzby - "vďaka progresii vie klient vziať vyšší úver". Toto je pohľad, ktorý uplatňovali americké banky, kedy im nezáleží na tom, či v budúcnosti to klient bude vládať splácať a výsledok poznáme. Netreba byť nenásytný a reálne si zvážiť, čo si môžem zo svojich príjmov dovoliť. Banky na Slovensku majú vypracované zodpovedné modely, vďaka ktorým neumožnia klientovi zobrať si úver "ako baran na rohy", pričom mu na splácanie úveru nezostane dosť peňazí. Ak vám banka povie - podľa našich prepočtov takú výšku nezvládnete splácať, potom to určite neriešte progresívnym splácaním!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň. Končila niekomu v poslednej dobe fixacia v SLSP? Chcel by som len vedieť aký úrok mám čakať keď mi príde v blízkej dobe po troch rokoch zmena úrokovej sadzby. Pre upresnenie mojej hypo, mám byt novostavbu(4roc.) v hodnote 75000 hypotéku v SLSP v sume 66000 s progresívným splácaním s úrokom 5,09%. Pýtam sa preto, či mám byť pripravený na refinanc do inej banky, lebo aj napriek sľubom že s progresívnym splácaním sa mi splátka bude každoročne zvyšovať o cca 4 eura tak v reále sa mi minulý rok zvýšila o 13 eur a teraz mi od marca opäť zvyšujú o ďalších 13 eur. Ďakujem
Odpovedať
ak mám reagovať na pôvodnú otázku, tak na SLSP nemôžem dať dopustiť. Pred vyše 2 rokmi som bral hypotéku, môžem pochváliť profesionálny prístup pracovníčky. Vyšiel mi úrok 0,89% po uplatnení príspevku pre mladých a iných "bonusov" (fix 5r.). Pobočka Zvolen.
Odpovedať
Profilova fotka
Rovnako dobre skusenosti mame aj v pobocke Aupark Bratislava, vybavovala p.Adamkova. po skonceni fixu 5r uvidime, ak nedaju rovnako dobru ponuku, ideme prec. Vysledna vyska splatenej sumy je rozhodujuca- aj napriek milym ludom na pobocke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
slsp riešim už 2 mesiace hypo čo mám podpísanú, schválenú a v plnom prúde, pre mladých 50 000eur a zvyšok normalne a tú pre mladých mám vedenú, že ju nemám čerpanú, aj ked peniaze šli priamo na účet kupujúceho a 2 splátky mi normálne už odišli a že ak ju nevyčerpám do 26.5.2016, tak sa stornuje!!!!! prišiel už aj papier 2x z banky o tom. Nikto nevie čo sa deje a mám prísť ked tam bude kolega čo tu hypo vybavoval, ten je samozrejme vačšinou bud na školení, u doktora, na PN, alebo práve na obede a mám prísť za hodinku-dve. Lebo ja nemám nič na práci, môžem si chodiť z práce ako sa mi chce a som na špagátiku!!! A odškodnenie??? Ha.ha
Odpovedať
pred pred rokom som brala hypo slsp.som spokojna i ked ro boli riadne neeevy.stresy,hypo na 30r.,2,8% urok ,fix 5r.,znalecky posudok a kataster platila banka,plus poplatok za ziadost o uver tiez mi odpustili,som spoko,a teraz po roku som v tej istej banke ziadala znizit urok,,,vyslo ma to len poplatok za zmenu zmluvy 160E,a urok znizili na 1,7% fix 5r.,,,splatka ostala a sklatila sa mi doba splacanie necele 4roky,,,som max spokojna,,usetrene vela penazi,,i ked ma slsp dost stve,som dlhorocny klient a tazko sa z nimi jedna
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?