100% Hypoteky na kupu domu 2017

Zdravim. Ziadal si niekto z Vas hypoteku a potreboval celych 100% na kupu nehnutelnosti? V akej banke vam ju schvalili a co ste potrebovali predlozit. Dakujem
Odpovedať
1
2
my ideme ziadat tiez.... tak uvidime...
Odpovedať
@zuzzqa kedy idete vybavovat? Na kupu domceka ci bytu? My chceme kupit starsi dom v dobrej lokalite tak snad sa nam podari len neviem ci je potrebne mat nieco nasetrene vopred a hlavne kolko je treba.
Odpovedať
Profilova fotka
@anka2016 100% ťažko..... ;-( podľa tvojej bonity môžeš dostať tak 80-90% Je dobré si nájsť nejakého finančného poradcu. V mojom prípade sa mi to veľmi oplatilo 8-)
Odpovedať
@anka2016 v piatok sa mame stretnut s nasim fin. poradcom. ideme kupovat dom - ale relativne novostavbu cize ziadne vyssie dodatocne nakalady. ideme ziadat ale dost 190tis. Podla predbeznych zistovani by nemal byt problem, mame vysoky prijem + dalsiu nehontelnost ktora nie je zatazena hypo alebo pozickou.... uvidime...
Odpovedať
@logo22 nad tym poradcom som rozmyslala tak snad pomoze.
Odpovedať
@anka2016 starsi dom bez vlastnych financii by som nekupovala, hypo na kupu nebude stacit.
Odpovedať
@zuzzqa ak mas aj dalsiu nehnutelnost, tak podla mna nebude problem.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze od 1.3. sa podmienky dost zhorsia, 100% sa uz nebude dat, uroky hore atd. Tak treba sa poponahlat...
Odpovedať
@anka2016 My keď sme vybavovali hypo pred takmer dvomi rokmi, už vtedy banky nedávali 100%, resp. dávali ale tam boli iné podmienky a vyššie úroky. Aspoň v unicredite to tak bolo. Ale vtedy dával unicredit 90%.Neviem ako to je teraz
Odpovedať
@madein1974 no ak maju dalsiu nehnutelnost, tak ta by sa mala zaratat do LTA a teda tych 80% by mali v pohode dosiahnut. A o "urokoch hore" od 1.3. nejaky konkretny zdroj?
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe pocul som to od troch od seba nezavislych zdrojov. (Vsetci sa pohybuju v ekonomike a bankovnictve) Plus - FED koncom roka zvysil zakladnu urokovu sadzbu a tento rok ju zvysia 3x. Prvy krat v historii. Takze sa to odzrkadli aj na hypotrkach. Dobam nizkych sadzieb je koniec.
Odpovedať
@anka2016 ked mate vysoky prijem preco nemate nic nasetrene?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
O zdražovaní hypoték sa hovorí už 4 roky a ešte sa to ani raz nestalo. Vždy strašia ľudí...
Odpovedať
@madein1974 nebudem sa vyjadrovat k tomu, ze FED ma vplyv na vysku urokovych sadzieb na nasich hypotekach. Ale ten termin 1.3. je za 4 tyzdne. Proste tomu neverim :)
Odpovedať
@madein1974 ono to nie je take trivialne. Ze banky sa rozhodnu a smitec. Ono je to tak trochu o dopyte a ponuke. A keby teraz kopec ludi prestalo splacat hypo, sposobilo by to velke problemi. Ale hlavne bankam ;).
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe hovorim o hypo ktore sa budu davat nove... Ak mas fix tak sa nic nezmeni. A k tomu fedu - oni zvysili zakladny urok z 0.5 na 0.75. To je urok za ktory oni poziciavaju investicnym bankam ktore tieto oeniaze poziciavaju dalej beznym bankam... A tie ich poziciavaju ludom... Takze ano, zvysenie zakladnej urokovej sadzby sa premietne na vyske urokov hypotek. A ze sa nemenili posledne 4 roky ako spomina @dejna_ ? Nie nemenili sa pretoze fed poziciaval za nulovy urok alebo velmi nizky... Lenze to uz skoncilo...
Odpovedať
Profilova fotka
od 1.3.2017 budú všetky banky dávať max 80%.
Odpovedať
@madein1974 no ale ja nemam uver v USD. ECB tlaci peniaze o 106, co si myslis, ze s nimi tie banky spravia? Ak zvysia uroky, klesne dopyt. Uz samotny fakt, ze sa budu uvery davat do 80% znizi dopyt, co mozno bude opat tlacit uroky dole. No ved uvidime.
Odpovedať
@madein1974 mam pocit, ze si pleties zakladnu urokovu sadzbu v USA a v eurozone ;) FED nema taky vplyv na hypoteky v eurozone ako si popisoval.
Odpovedať
urokove sadzby v nasich bankach sa odvijaju od urokovej sadzby ECB, nie FEDu. a ECB pokial sa poriadne nerozbehne ekonomika v EU a nezacne sa zvysovat inflacia,bude drzat sadzbu dole
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe @arantir Mysliet si ze ecb neni naviazane na fed je naivne... Poznam zopar finacnych pravnikov co robia pre investycne banky v Londyne tak viem o com to je. Ale too je jedno, mozme to rozoberat do nekonecna...
Odpovedať
Profilova fotka
Banky vklady investuju. A poziciavaju pozicane peniaze... Od toho su investicne banky.
Odpovedať
@madein1974 nechajme to uz, lebo miesas 5 cez 9 a k nicomu to nevedie :) Aj ja poznam zopar teoretickych fyzikov a nepustam sa preto do debat a ciernych dierach :-D
Odpovedať
Ludia co vas vedie k 100% hypoteke? A este mate aj vysoke platy. Nechapem. Jedine, ze by boli tie vysoke platy cernota a chcete ich zlegalizovat...☺ Poradca radi, banka dava, kto je viac?
Odpovedať
@madein1974 @joxe Každý kto si myslí že úrokové sadzby v Euro zóne nenasledujú tie v USA ako chvost psa tak nesleduje finančné trhy. Ano, chvost má určitú voľnosť a nie je presne tam kde telo psa, ale nie je nezávislý, a ak sa pes pohne voľky nevoľky sa vliečie za ním. Je to vzhľadom k finančným trhom. Okamžite ak sa dvíha úroková sadzba akcie klesajú a bondy idú hore. Investori si požičajú na finančných trhoch v Európe a investujú v Amerike (alebo vice versa), ak je rozdiel v úrokovej sadzbe taký že aj napriek konverzii meny sa to oplatí (tzv. care trade), tak by sa všetky peniaze pomocou derivátov preliali do USA na tamojšie finančné trhy a a v Európe nastane problém s likviditou ktorý donúti mnohých traderov vynútene uzatvárať pozície, ak sa to rozšíri príliš dôjde k panike na trhoch, to za bude širiť a keďže všetci vieme aké majú banky pozície v obchodoch s derivátmi a aké problémy s realnou liquiditou nikto to nebude riskovať, okrem toho tie peniaze nebudú zarábať na trhoch v Európe, ale v USA takže profitovať budú tamojšie subjekty. Takže Euópska banka v reále väčší rozdiel ako je 0.5% na úrokových sadzbách EUR voči USD nenechá. Pozri si dlhodobú koreláciu úrokových sadzieb týchto dvoch mien,uvidíš o čom hovorím. Obvykle skoro okamžite ak USA zmení sadzbu mení ju aj Európa (očakával by som že to aspoň neoficiálne korelujú), pretože dochádza k prudkým turbulenciám akciových indexov ktoré market makeri nie sú schopní udržať. Pre nás tu dôsledok: Ak pôjde úroková sadza v USD hore, pôjdu hore aj úroky na hypotékach, s určitým oneskorením.
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy suhlasm Ale nie kazdy toto chape...
Odpovedať
@somzvedavy nesuhlasim s poslednou vetou ;) mozno som jednym z tych, ktori, ako tvrdi @madein1974 , co to nechape :) Ak stupne dopyt po USD, stupne aj jeho cena (co sa uz aj deje). Teda tie peniaze sa tak lahko "nepreleju" do USA. Ten tvoj zaver je velmi zjednoduseny. Mozno doteraz tie sadzby korelovali, ale teraz je prezident USA trump. V kazdom pripade, 1.3. sa podla mna z dovodu zmeny urokovej sadzby FEDu nic zasadne s trhmi s hypotekami v EU ani v SKK nestane.
Odpovedať
@joxe Ono stúpne hlavne dopyt po bondoch v USD čo zase výmenný kurz v podstate neovplyvní. Ani po derivátoch ak to nebude práve pár EUR/USD. Takže si to predstavuješ nesprávne. Okrem toho tie peniaze sú len vo virtuálnej rovine nie reálne, dnes každý trader je na margine min 1:20 či už je to drobný chudák na Slovensku alebo MM v Golden Sachs (tí na 1:100 a viac :-D ), takže volatilita je veľmi vysoká. Máš pravdu, 1.3 sa nič neudeje, bude to neskôr. Bude tam nejaké oneskorenie ktoré podľa mňa budú mesiace, možno pol roka, možno aj viac. Ale ak sadzby stúpnu, tak stúpnu aj na vašich hypotékach. Povedzme si to zvýšenie Fedu bude 0.25% čo na tej hypotéke nie je nič hrozné, ale môže sa opakovať raz za štvťrok alebo podobne, hypotéky by mail reagovať viac ako je zvýšenie základnej sadzby ak banky nechcú to platiť z vlastného profitu. Ako sa to bude vyvíjať dlhodobo neviem, ale stavil by som sa že tento rok to bude horšie ako minulý.
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy V decembri fed verejne oznamil ze v 2017 budu zdvihat 3x ... Takze to kludne moze byt az o 0.75 ak zakazdym to bude len po 0.25... A to uz je celkom dost...
Odpovedať
@madein1974 Naraz viac ako 0.25 to nedvihnú. Mimo plánu (Fed meeting) to myslím znižovali len asi 2x po 0.25 v 2008 keď im padal trh aby to stabilizovali (doteraz si pamätám že grafy skoro vyskočili nad a pod monitor, tak to triaslo :-D ). Inak to avizujú vopred pretože ak by to nepovedali a vedeli to len tí z okolia tak je to insider information a zdroj súdnych žalôb, okrem toho je to vec ktorá kýva trhom najviac zo všetkých plánovaných. Bude to o 0.25. Ak to bude Europska banka nasledovať (povedzme 0.25 by mohla spufrovať je to predsa hlavne socialistická únia chcú minimalizovať dopad na obyvateľtvo) tak to bude 0.75 alebo aspoň 0.5. Komerčne by sa hypotéky mali dvihnúť o niečo viac, ku 1%, ak teda kvôli konkurencii to nebudú chcieť platiť z vlastného zisku. Ak by som mal teraz urobiť stávku, o koľko sa dvihnú úrokové sadzby tak by som stavil niekde v rozmedzí 0.6-0.9%.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?