100% hypotéka v súčasnej situácii

Profilova fotka
Prosím vás, je reálne dostať 100% hypotéku na kúpu nehnuteľnosti v súčasnej situácii,? Resp. 20% spotrebak a zvysok hypotéka?
Odpovedať
@franka211 momentalne co viem Tatra banka a slovenska sporitelna nove hypoteky neposkytuje ale co viem unicredit VUB ano
Odpovedať
Profilova fotka
@iwka2208 netuším, v ktorej banke podávali žiadosť, ťahá sa to už tretí týždeň, ich žiadosť posudzujú, tak sama som zvedavá...
Odpovedať
@iwka2208 ja mam ucet v TB a moja bankarka mi povedala, ze uvery na byvanie pozastavene nie su
Odpovedať
@iwka2208 v slsp neposkytuju nove hypoteky? Ak sa smiem spytat, od kial mas info? Nemam v tom osobny zaujem, len ma to zaujima. Priatelia si kupuju byt a tento tyzden si ziadali o hypo v slsp, bavili sme sa o tom a boli celkom spokojni s ponukou.
Odpovedať
@franka211 daj potom vediet, aj ja som zvedava, ci sa im to podari ziskat. v tejto situacii to bude isto tazsie
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne som nepostrehol, že by sa nove hypo neposkytovali, čo som zahliadol, tak len živnostníci by to mali mať teraz o čosi ťažšie. 100% je ale ťažko dostať už nejaký ten čas, takže s tým by som moc nepočítal
Odpovedať
@leatea no co sa tyka tatra banky kamoska am robi a ona mi to vravela nakolko strasne vela odkladov ludia ziadaju mozno je to specifikovane a klientom u nich poskytuju, mozno bytov sa to netyka ale na výstavbu podla toho ano
Odpovedať
@solange7 ...znami tam ziadali a to im povedali
Odpovedať
Hmm zaujímavé. Ono s amožno teraz isté podmienky aj prehodnotia
Odpovedať
Profilova fotka
Neposkytuju sa nove hypoteky? To pocujem prvykrat. Pocul som len o tom, ze to bolo pozastavene pre zivnostnikov, ze tam bol nejaky problem, ale inak nie. Dokonca vcera som pozeral jedno video a tam hovoril o tom, ze teraz je vhodny cas na hypoteky, ze su tie ponuky teraz fajn.
Odpovedať
@iwka2208 @drslavino @stano_33 Celkom ma to zaujalo, pretoze mnohych ludi sa kriza nedotkla. Preco by nemali dostat hypoteku. Tak som si trosku pohladala a nasla som tento clanok, kde je aktualne zhrnute, ktore banky a co konkretne docasne sprisnuju. Neznamena to ale, ze uvery neposkytuju.
Odpovedať
Pardon zabudla som ten clanok: https://www.financnykompas.sk/clanok/...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My berieme teraz spotrebak v slsp a bez problémov
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie by bolo keby komentáre písali ti čo majú osobnú skúsenosť a nie čo počuli a ich dohady potom iba zavádzajú ľudí
Odpovedať
@iwka2208 dam vediet dalsi tyzden. volam svojej bankarke. mna aktualna kriza nastastie nezasiahla a teda nevidim dovod, preco by som nemala dostat. @samanta44 no my ideme ziadat teraz spotrebak a o 2m hypoteku v TB, kde mam ucet uz cez 10 rokov, pokracujuci rovnaky prijem. aktualne cakam az bankarka bude v praci, aby mi dala vediet info ohladom papierov. pred 2t mi vravela, ze uvery na byvanie pozastavene nie su. o obmedzeniach sme sa nebavili nakolko moja praca pokracuje aj z domu.
Odpovedať
Profilova fotka
Celkom dosť sme toho za týždeň stihli
Odpovedať
@leatea 100% hypotéka ? To v akej výške pre boha ? Momentálne je to oveľa prísnejšie ako niekedy pred 2 rokmi. A to nie je kvôli corone ale kvôli tomu že prišli do platnosti nové pravidla z NBS. Mesačné splátky rôznych úverov, hypoték, či kreditných kariet tak nemôžu presiahnuť 60 percent čistého príjmu zníženého o životné minimum.
Odpovedať
100% hypoteku už nejaký ten rok nedostanete, úspech je dostať 90%. osobná skúsenosť slsp 90% ale s vyšším úrokom a komplikovanejšími podmienkami. vub 80% bez problémov
Odpovedať
@adiso nepisala som, ze idem ziadat 100%, to viem, ze nedostaneme a ani nepotrebujeme. Otazka bola aj 80% a spotrebaky. my ideme tak, ze najprv spotrebak a potom hypo. s prijmom by nemal byt problem, dostavam rovnaky plat ako v januari, navyse som na jesen menila pracu a prijem sa mi zvysil. kolko percent dostaneme, netusim, kedze mame sumu, ktoru potrebujeme ale hodnotu buducej nehnutelnosti netusim, kedze posudok sa bude robit az po zapise rozostavanej nehnutelnosti.
Odpovedať
@leatea keď už budete žiadať hypo od banky tak banka bude vedieť že máte spotrebák a o to menej dostanete hypo
Odpovedať
Momentálne kto vôbec neposkytuje hypo je jedine unicredit. Prima banka úplne stopla pre szco a sro. ČSOB poskytne podnikateľom teraz iba max. 60%, zamestnanci bez zmeny. TB a SLSP majú tiež nejaké obmedzenia ale iba pre podnikateľov. VÚB žiadny problém ak ste obaja zamestnanci iba podnikateľom v hotelierstve, cest. ruchu... stopla
Odpovedať
Profilova fotka
@leatea je to ako píše adiso. Keď si zoberiete prvý spotrebak, tak dostanete menšiu hypo. A nedajú ani plnú výšku na budúcu hodnotu, ale iba na aktuálnu hodnotu stavby. My sme si týmto prešli akurát sme nebrali žiadny spotrebak, ale aby sme dostali vyššiu hypo tak sme okrem domu, zakladali ešte byt a mali sme aj hotovosť. No bolo to šialených 8 mesiacov v slsp. Toľko nervov. Tesne pred týmito Vianocami sa to konečne skončilo. Banka púšťala hypo na etapy. A keby sme nemali úžasnú hypotekárnu poradkyňu, moju kamosku tak neviem, veľmi nám pomohla. Proste sme natrafili na idiota schvalovatela a robil problémy tam kde neboli. Ešte aj developeri, mali z neho nervy. Čo sa týka výšky hypo tam vôbec nešlo o zakladanu hodnostu nehnuteľností ale hlavne o výšku príjmu, ktorý okresajú po novom nejakými percentami, ktoré musia ostať z platu a tým pádom nemôže mat klient ani spotrebak lebo mu to nevyjde. Ja by som sa na tvojom mieste radšej najprv poradila s nejakým špecialistom na úvery.
Odpovedať
@adiso @sandria vdaka za obe info. banka bude vediet, ze mame spotrebak, lebo tam ziadam o jedno a nasledne o druhe. riesi to u nich aj hypotekarny clovek, kedze mam znacne vysoku bonitu aj vdaka starsej hypo. v stredu idem do banky. zakladat dalsiu nehnutelnost nemozeme. kedze u nich uz hypoteku mame, tak ju budeme refinancovat, co by mal byt jednoduchsi proces ako ziadat nanovo. takto sme to planovali uz na jesen s bankarkou. no uvidim ako pochodime v tejto situacii. ak by to neslo, stale mam dobreho financneho poradcu, co vie pomoct. to by sme sa potom ale uz nefixovali na jednu banku.
Odpovedať
@luckapav to máte odkiaľ milá pani? Kolega v práci predvčerom podpisoval v UniCredit 😁😁😁
Odpovedať
@audinak odkiaľ? prečítajte si článok z linku ktorý je uvedený aj vyššie od solange7 https://www.financnykompas.sk/clanok/... Dočasné zmeny pravidiel poskytovania Hypoúverov od 29.3.2020 Hypoúvery pre nových klientov (novým klientom sa pre tieto účely rozumie klient, ktorý si uzatvoril v banke prvý produkt v posledných troch mesiacoch). Všetky prípady, mimo doleuvedených pravidiel, budú zamietnuté z úrovne pobočky, bez možnosti výnimiek. Hypoúvery pre existujúcich klientov Bez zmeny s výnimkami: Príjem zo zahraničia banka neakceptuje. Úplný trvalý invalidný dôchodok banka neakceptuje, ak ide o jediný príjem v úverovej žiadosti. Rozpracované žiadosti do 29.3.2020. Žiadosti rozpracované po 29.3.2020 budú posudzované podľa nových, dočasných pravidiel. Jedine ak je žiadateľ existujúci klient. Volali sme tam lebo tiež riešime hypotéku a ihneď nás zrušili že ak nie sme existujúci klienti Takže tak milý pán 😉
Odpovedať
@franka211 100% už určite nie. Problém je už dodávať aj 80% financovania a malo by to ísť na max 70 %.
Odpovedať
Profilova fotka
@leatea ak som to pochopila, tak už jednu hypotéku máte, čo bonitu naopak znižuje a nie zvyšuje. Potom je situácia iná, ale veď uvidis čo povedia v banke.
Odpovedať
@luckapav pozor to neznamená že neposkytujú hypotéky, možno tak pre nových klientov milá pani 🙈
Odpovedať
@sandria hypoteku mame 10r v tej banke. je to na pozemok. ci prave ta hypoteka zvysuje alebo znizuje bonitu netusim, kedze tam mam aj ine produkty. mame moznost riesit novy znalecky posudok len na pozemok a ziadat o refinanc tejto hypoteky, co sa nam neoplati. uver by mne alebo obom mal vyjst (praca nam pokracuje s rovnakym prijmom nastastie). jednoduchsie vychadza najprv uver a potom refinancovanie hypoteky po zapise rozostavanej stavby. ak by bol problem, mam dobreho financneho poradcu, ktoremu som nateraz nevolala, kedze stavebne povolenie este nie je pravoplatne a zatial nerozmyslam nad inou bankou. dam urcite vediet ako pochodim.
Odpovedať
100% pochybujem. Ale kombinácia so spotrebakom je možná. Problem s hypo a úvermi nemajú teraz len živnostníci ale aj ľudia pracujúci v zahraničí. My sme chceli navyšovať, príjem nadštandardný, nehnuteľnosti na založenie v trojnásobnej hodnote, vo VÚB nám vraveli že nebude absolútne problém, a hopaaa prišla korona a prvým dali stopku práve ľuďom pracujúcim v zahraničí.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?