Zateplenie Ytongu Multiporom - skúsenosti

Profilova fotka
Mám Ytong 30cm a majú mi zateplovať multiporom (EN 13501-1) 15cm hrúbka. Fasada Terranova. Viete mi napísať odporúčanú skladbu zateplenia pri teplote od 6 do 12 stupňov?
Odpovedať
Priznam sa, ze nie celkom rozumiem otazke ohladom teploty. PS Multipor poznam vela rokov, este ked nepatril pod Xellu a na Slovensku ho ponukal Hasit. Je to zaujimave zateplenie, ale skor vhodne dobinterieru starych budov. Na fasadu su aj ine moznosti, kde je pomer cena/vykon urcite lepsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser napr. nula stupňov v noci. Či sa neznehodnotí kvalita doho zateplenia a fasády. Cez deň 10 stupňov. Na fasádu poznám možnosti nobasil, polystyren(dierovaný, šedý) a drevovlákno. „Nevonia“ mi na stene polystyrén. Ktovie. Testujem teraz túto variantu Multiporom
Odpovedať
@bungalov122 multipor sa urcite neznehodnoti pri ziadnej teplote meratelnej v slovenskych podmienkach, ale ak staviate bungalov na inej planete, tak by som si zacal robit starosti. Ak chcete vyslovene co najprirodnejsi material a nerobi vam problem investovat ciastku potrebnu na kupu multiporu, tak by som urcite rozmyslal nad izolaciou z konope. Cena pri hrubke 15cm je cca 40-50€/m2.
Odpovedať
@bungalov122 ahoj. mam skladbu ako si pisal, ale bez fasady. je to iba vyarmovane maltou na multipor 2 roky. na jar idem robit fasadu. zatial je to ok. jedine pri minusovych teplota by som vydel problem u lepiacej malty, ale to je pri kazdom zatepleni
Odpovedať
@bungalov122 prepacte, ale az teraz som pochopil otazku.. Nula stupnov v noci nebude ziaden problem, su aj lepidla do minusovych teplot, okrem toho denne teploty budu este nejaku dobu okolo 8-10 stupnov, co staci na preschnutie lepidla. Ak mate steny vymurovane rovno, tak vam staci tensia vrstva lepidla a potom to zaschne rachlejsie. Dolezite je lepit to spravne, teda ziadne buchty, ale pekne celoplosne..
Odpovedať
@stowasser no bacha. na lepenie sa musi pouzit malta na multipor, alebo opencontact od baumitu. takze ziaden "kleber"
Odpovedať
@nrflowers neviem ci sa nieco zmenilo za tie roky, ale vtedy mi vo fabrike v Sankt Pöltene povedali, ze na lepenie multiporu na ytong z exterierovej strany je samozrejme mozne pouzit aj bezne klasicke lepidlo, avsak pri interierovom zateplovani budov multiporom doporucovali pouzit specialne lepidlo zachovavajuce difuzne vlastnosti steny.
Odpovedať
@stowasser z logickeho hladiska je to uplne jedno ci intetier alebo exterier vzhladom na difuzne otvorenu konstrukciu nemyslis? a co sa tyka armovania tak isto!zhorsili by sa vlastnosti steny
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem Vám za príspevky
Odpovedať
Profilova fotka
Prosím Vás máte skúsenosť s pánom Benkovičom? Je z Dubnice nad Váhom. Píše mi z mailu indianriders895 a má mi robiť zateplenie Ytongu až po farbu. Ďakujem
Odpovedať
@bungalov122 pan je skratka seriozny profesional :-D
Odpovedať
@bungalov122 ale zaber ma teda obdivuhodny: https://www.finstat.sk/36321834
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dobrý deň, jedine spol. Baumit má na Slovensku certifikovaný systém zateplenia s Multiporom. V prípade že ich oslovíte navrhnú vám kompletnú skladbu. Neodporúčam vám to realizovať s iným systémom, pretože by mohlo dôjsť k poruchám.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?