Vzorkovnik jub a realita

Profilova fotka
dobry den , ake mate prosim skusenosti s vyberom podla tohto vzorkovnika? vybrata farba splnila vacse ocakavania, alebo sa vam na ploche domu oz zdala ina ako pri vybere? napr.. vybrali ste tmavsiu a vo finale ( opticky klam na velkej ploche ) vam prisla skor bledsia, alebo naopak. ja vyberam bledsiu , moja predstava je ze domcek bude vyzerat biely s jemnuckym tonom,( biela by bola iste prilis ziariva) a neviem ci siahnut po najsvetlejsich odtienoch alebo aj o ton tmavsej od vybratej. dakujem velmi za skusenosti
Odpovedať
Profilova fotka
ten odtieň nikdy nebude presne totožný so vzorkovníkom a to preto, že keď na natiahnete ako omietku, tak štruktúra omietky a lom svetla na štruktúre inak ukáže ako na vzorkovníku, kde je to natreté na hladko na papieri.. treba odtieň vyberať vonku na dennom svetle..aj umelé svetlo vnútri dokáže zkreslovať..
Odpovedať
Profilova fotka
vzorkovnik beriem informativne. a dumam nad nim v dennom svelte :-) . skor ma ale zaujimalo, ci sa na ploche zdaju majitelom omietnutych domov farby tmavsie , alebo bledsie ako cakali ked vybrali odtien.
Odpovedať
Profilova fotka
Vzorkovniky od vsetkych vyrobcov by sa mali brat skor ilustracne. Faktorov ktore ovplyvnuju finalny vzhlad fasady je vela a menia sa v priebehu dna ako aj v zavislosti na rocnom obdobi. Farba na papierovom vzorkovniku nezodpoveda 100% realite. V podstate struktura fasady vytvara mnozstvo malych tienov ktore v konecnom dosledku sposobuju ciastocne stmavnutie. Pokial si chcete byt viac ista dodavatel Vam moze vytvorit mensiu fyzicku vzorku. Pri ziarivych odtienoch treba brat do uvahy to, ze ked sa oprie do fasady slnko bude ziariva farba az oslepujuca. Tiez sa casom moze stat, ze tak ci tak vybledne.
Odpovedať
Profilova fotka
@landrea my co sme si vybrali vo vzorkovniku, od JUB, tak priniesol vzorku cca pol litra z kazdej a sedela presne podla vzorky papierovej... ale ako pises, opticky to inak vyzera v ruke na vzorke ako realita na dome. Dokonca sme si nechali natriet celu polstyrenovu dosku co je cca 0.5x1m velkost tymi farbami.. a realita opticky bola bledsia... ale ak porovnam vzorkovnik a farbu namiesanu tak je to 100% to iste
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto @bruncak takze by ste doporucili nechat si na dom naniest o odtien tmavsiu ako som si vybrala ( su to tie najbledsie ) ? prave tej ziarivosti na slniecku sa chcem vyhnut. ale mame klasicky prerabany uzky a dlhy dedinsky dom sikma strecha ,tramy .. takze chcem aby vyzeral uplne klasicky. vase postrehy mi velmi pomohli, ak ma este niekto skusenost budem za nu rada... co sa v okoli pytam nikto si nepamata aku dal :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@landrea my vieme presne, kedze sme vyberali velmi dlho tak sme vedeli aj farbu. A real bola o stupen bledsia. Asi ide aj o druh farby.. my sme vyberali sedu a tam to mozno inak ukazalo v porovnani so zbytkom bielej.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial chcete aby vyzeral klasicky, trochu na vidiecky sposob tak urcite nie uplne svetlu nic nepokazite slabym odtienom sedej, hnedej, okrovej.
Odpovedať
Profilova fotka
@bruncak presne o tych odtienoch premyslam, ale chem to nepokazit prilis svetluckou , ktora sice na vzzorke vyzera super, ale na ploche moze byt nakoniec ziarivobleda. dam teda vybratu, ale o odtien tmavsiu, malo by to byt ok, a take ako si predstavujem :-) ( bleducky domcek bez vypalenej zrenice :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
@landrea skuste poslat cislo odtienov mozete aj ukazku domceka
Odpovedať
Profilova fotka
@bruncak vybrala som farbu 1115, ale dame teda 1114. fotku domceka som v programe neupravovala, neda sa urobit vhodna fotka, skusim od susedou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
a na strankach jub je dizajnove studio, s vyberom nejakych domcekov, tam sa da pekne poskusat co sedi lepsie ( samozrejme beriem s rezervou )
Odpovedať
Profilova fotka
Myslel som ze to bude svetlejsie ale kludne mozete ist aj do 1115. Pockam este na fotografiu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
mas vzorkovnik, alebo si popozeral na webe?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?