Vlhnutie fasády

Dobrý deň prajem Obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc/radu. Po zatepleni a natiahnutí prvej vrstvy lepidla sa na stenách začali objavovať mokré fľaky , ktoré vystupujú s fasády smer von. Všimol som si , že v miestach , kde to vlhne je na parozábrane zrazená vlhkosť ( zo spodu parozábrany). Fľaky su väčšie ak je rozdiel teplôt vonku väčši. Dom je zateplený 15 cm polystyrénom , povala bungalovu 41 cm vatou . Vlhne iba Severná strana domu. Viete mi prosím poradiť?
Odpovedať
Ešte dopĺňam , momentálne nemám ešte osadene odkvapy a zemina okolo je dosť namoknutá. Ďakujem za pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
To su fugy v zatepleni ... ten elkovy flak to krici do sveta. Termokamerou by som obejol cely dom v noci tych miest bude aj z inych stran viacej. Oznacit kriedou a opravit ... po finalnej vrstve to bude uz narocnejsie.
Odpovedať
@house12345 ako pise kolega vyssie, pri lepeni EPS nebol kladeny doraz na minimalizaciu skar medzi jednotlivymi tabulami, resp na zapenenie fug... reklamovať u dodavatela zateplenia
Odpovedať
@cukrik25 @wolodymyr Ako to si myslím len mi povedzte odkial sa ten kondenz berie , keď eliminujem kondenzáciu (zrážanie pod parozábranou ) tak nebude nič pretekať.
Odpovedať
Jedine úniky pod strechou ( prechod solarných hadic a komín) v ktorom je vedeny odvod spalin pre plynovy kotol (samozrejme vo vlastnom dymovode)
Odpovedať
Kondenz vznika na rosnom bode. Kde sa berie? Zo vzduchu.
Odpovedať
@vykricnik 🫣 to naozaj ?
Odpovedať
Profilova fotka
@house12345 to s parozabranou nema nic. Teplo zvnutra zohreje mur a v medzerach prechaza do izolacie kde sa streta so studenym vlhkym vzduchom nasledne kondenzuje a lepidlo na sietke ho nasava do seba a vykresluje na fasade. Preto sa peni aj hrana polystyrenu.
Odpovedať
@wolodymyr Ďakujem krásne za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@house12345 vzhľadom na to že sa jedná o novostavbu je tam zabudovaná vlhkosť, ktorá sa tlačí von v značnom množstve.....v oslabených miestach kondenzuje ...je dosť pravdepodobné že by to časom samé zmizlo ak tam nie sú skryté vady (napr.špáry v murive ... netesná zásuvka a pod).
Odpovedať
Nekvalitné, chybné prevedenie zateplenia. Boli (a sú) medzery medzi doskami polystyrénu a tie neboli ošetrené (penou). Presietkovali to, čím to skryli, avšak nekvalitu práce tym neodstránili. Bez nejakej nápravy to bude robiť problémy. Mimo toho, že vznikajú aj tepelné straty. Za také niečo ruky lámať, lebo to není iba estetická chyba
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?