Veľkoplošné fasádne obklady

Prosím Vás, máte nejaké skúsenosti s veľkoplošnými fasádnymi obkladmi laminam? Chceme robiť fasádu na dome a na oživenie aj kvôli oteru pri vchodových dverách a na terase by sme chceli použiť práve tento obklad. Volala som do firmy, ktorá tieto obklady má v ponuke, takže základné informácie mám,len by som chcela nejaké názory od tých, ktorí takéto niečo majú na dome, alebo s týmto materiálom niečo robili. ďakujem
Odpovedať
1
2
@navis ahoj, aky material mate vyhliadnuty? Tiez som zvedavy, nakolko nas nieco podobne caka. Vdaka
Odpovedať
@catscan ahoj, asi som nepochopila tvoju otázku, lebo som písala, že by sa mi páčila klasická fasádna omietka kombinovaná s veľkoplošným obkladom. Ten obklad naozaj len v malom množstve, lebo je drahý, ale zdá sa mi celkom zaujímavý ako oživenie na dome. Najprv som chcela kameň, tiež sa mi veľmi páči, len mám pocit, že ho je už všade veľa, tak som chcela trochu zmeny. Ten laminam je vlastne pálená keramika rozmerov 3 x 1 m, ktorá sa dá montovať formou odvetranej fasády, ale aj lepiť na polystyrén.
Odpovedať
Profilova fotka
pozri sa na Rockpanel od rockwoolu či ta to nezaujme :) s tym mam zatial len dobre skusenosti :)
Odpovedať
@marco1018 toto tiež vypadá zaujímavo. Aké máš s týmto materiálom skúsenosti, chodíš ho montovať, alebo ho predávaš? Kde by sa dal vidieť naživo, prípadne ak vieš, ako sa pohybuje cena?
Odpovedať
Profilova fotka
montoval som ho už viackrat ale v nemecku... pracovalo sa stym velmi dobre ... nieje to priliž tažke, dobre sa píli a vyzera to ozaj dobre (aspon podla mna) :D cenu ti neviem povedať ani len orientačne to som zatial neriešil
Odpovedať
@marco1018 Vďaka, budem zisťovať aj cenu, aj možnosť vidieť naživo
Odpovedať
Profilova fotka
@navis toto sme robili u nás predajňa Kamenta Baštín pri Bošanoch http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi...
Odpovedať
@topvideo Je to krásne a myslíš, že by sa to dalo lepiť aj na fasádu? A aká je cena?
Odpovedať
Profilova fotka
@navis my sme si tiez dali taky laminatovy panel na ozivenie fasady. Volalo sa to tusim fundermax, ci co. Ma to byt velmi odolne aj voci slnku. Na fasade to vyzera velmi pekne.
Odpovedať
@p_e_t_r_o_s A kde ste to kupovali, poprípade aj cenu poprosím?
Odpovedať
Profilova fotka
@navis neviem ti presne odpovedat, dom na kluc nam robila humenska firma, ktora to cele zabezpecovala. Material sa vola fundermax a tusim to riesili cez kosicku firmu Central-plus, alebo nejak tak. Cena niekolko stovak eur aj s montazou.
Odpovedať
Profilova fotka
@navis jedna platňa 61 x 122 cm stojí cca 37€, k tomu lepidlo a práca. Myslím, že je to vhodné aj do exteriéru, informuj sa v predajni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@topvideo @p_e_t_r_o_s Vďaka, pomohli ste mi, budem zisťovať ďalej.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@p_e_t_r_o_s Prosim ta, kolko od steny je ten panel a aky je hruby? Montovany je na drevene dosky, ci? Dakujem :-)
Odpovedať
@topvideo fundermax ma dosky v 4 rozmeroch 1300*2800, 1854*2800, 1300*4100 a 1854*4100 tieto sa nasledne pilia na pozadovanu velkost
Odpovedať
@mifa od steny moze byt v rozmedzi nejak 5-8 cm a "montuje" srobuje, nituje alebo lepi sa na hlinikove profily
Odpovedať
Profilova fotka
@larker Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@larker dík za info, aj ked som sa nepýtal :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@navis Ahoj, prosim Ta nevies kolko stoja tie obklady Laminam? Nam to architekt navrhuje na podlahu v kupelni, len asi sa mi z ceny zatoci hlava, co? :-. x-) Chce z radu Oxide. Dakujem. Uz ste sa pre nieco rozhodli?
Odpovedať
@p_e_t_r_o_s ahoj, pisal si Kosicka firma central-plus google mi nasiel toto http://www.central-plus.sk/ ale to je niekde na Turci, ci maju pobocku v KE ? dik
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 Caf, dom nam stavala humenska firma Reinter a ked som s nimi komunikoval, poslali mi vzorkovnik fundermaxu prave z tej stranky (pozrel som si maily spred dvoch rokov). Vyrobca je zrejme ten central plus a riesili to asi cez kosickeho obchodneho zastupcu, alebo tak. Ale akeho, to neviem.
Odpovedať
Laminam je krasny ale podla mna Fundermax alebo ine HPL obklady su lacnejsie, Laminam ( ako aj vsetky velkoplosne obklady ) musi ist na hlinikovy rost, + lepiaci system, ( izolacia ) podla mna tak 180-200€ bez DPH /m2
Odpovedať
@navis Dobry den, chcem Vas poprosit o info ako ste dopadli s tou fasadou. Mozte mi poslat kontakt na firmu ktora robi s materialom fundemax alebo laminam?
Odpovedať
@vierakan Dobrý deň, z tých cien sa nám točila hlava, takže sme sa nakoniec rozhodli pre normálnu fasádnu farbu a sokel z mramoru a vyzerá to pekne, aj nášmu dizajnérovi sa to páči.
Odpovedať
@navis mozem poprosit nejake fotky, teraz riesime ten isty problem... email: viera.kanuch@gmail.com
Odpovedať
@vierakan ok skúsim nafotiť a pošlem
Odpovedať
@navis Dik
Odpovedať
HPL dosky nechces, aka farba sa ti paci ? Laminam je trocha drahsi.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?