Treba nanovo zatepľovať? Prosím poradte...

Dobrý deň,prosím o názory,či si myslíte,že bude treba nanovo zatepľovať. Asi pred 6 rokmi bol zateplený náš dom minerál.vlnou,sieťka+lepidlo a neviem či aj nejaký penetrák a tento rok sa dostávame k tomu,že by sme si chceli dať dokončiť fasádu a máme veľké obavy,či nebude zničená-nejak navlhnutá tá vlna či nehrozí,že ju bude treba strhať a nanovo zatepliť. Po každom daždi dom veľmi dlho schne,pôsobí to ako by nasávala vodu...plesne zatiaľ v dome na stenách našťastie nebadať,ale aj tak. Máte niekto skúsenosti s dokončením fasády po takej dlhej dobe od zateplenia? ďakujeme krásne za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
nie, netreba, Je to podkladová omietka, nasáva vodu. Vrchná vrstva, ktorá tam chýba, obsahuje vovoodpudivé zložky. Ak nemôžete urobiť omietku, natrite Duvilaxom, rozriedeným akrylátom , penetrák je tiež akrylát.
Odpovedať
Profilova fotka
Vôbec netreba mat obavy..treba si len vybrat na zateplenie ten spravny cas, aby bola surova omietka sucha..cim viac stupnov teraz bude byvat, tym rychlejsie to bude po dazdoch schnut...Aj ked je takato neupravena podkladova omietka velmi nasiakava, nemusite sa bat, ze mineralna vlna pod nou je extremne nasiaknuta... Ak uz nieje daleko ten cas finalnej omietky, penetrujte az pred samotnym zateplovanim... niezeby sa nedalo skôr, ale na trhu su aj penetraky, ktore sa po vyschnuti viac spinia... akrylatovych disperzii existuje totiz velmi vela druhov a niektore su po vyschnuti lepivejsie... Duvilax je na baze polyvinylacetatu a jeho odolnost voci UV ziareniu je ovela nizsia, ako penetraku na baze akrylatovej disperzie, ktora je UV odolna...
Odpovedať
@drasnican1 No to ste teda potešili,lebo ozaj sme sa obávali toho,že to bude musieť ísť všetko dole-zbytočné peniaze vyhodené. Robiť by sme to chceli niekedy až máj,jún.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?