Stretli ste sa s niečim takým ako je "soľ" na stene?

Prosím o pomoc a radu. S manželom sme sa pustili do prerábky rodičovského domu. Máme problém s 2 izbami. Steny sú po dĺžke na základoch posýpané soľou, navlhnuté a tehly sa rozpadávajú. Z druhej strany izieb je garáž. Základy domu sú vyššie ako garáž. Viete nám niekto poradiť čo s tým treba robiť? Lebo bojíme sa že natiahneme komlet nové steny a bude sa to robiť aj na nových stenách. Ďakujeme
Odpovedať
@tircovatina skor plesen ako sol
Odpovedať
@cukrik25 Ziadna plesen. Zasolene (steny) omietky. Predtym, ako sa pustite do povrchovych uprav stien, vyrieste pricinu zasolenia - vlhkost, a to, odkial sa berie. Moze vzlinat od zakladov, ak chyba hydroizolacia medzi nimi a murivom. Moze ist o vodu z dazdov, ak nie je odvedena od domu. Z tychto fotiek sa to neda urcit.
Odpovedať
tak ako napisal Milan, v prvom rade treba vyriesit pricinu toho, preco to tak je. kolko rocny dom to je?
Odpovedať
To ALL. Dom už ma svoje roky. Naši ho kupovali tak pred 28 rokmi a už vtedy mal niečo za sebou. Viem že na tychto dvoch stenach od garáže nebol dom zaizolovaný, len som sa snažila zistiť či je to izoláciou, alebo niečím iným. Ďakujem Vám za názory, aspoň máme s čím pracovať.
Odpovedať
tak uz aspon vies, ze to treba zaizolovat, ze tam je vlhkost a preto vznika na sol na stene alebo teda plesen. neviem presne ako sa tomu specialne hovori.
Odpovedať
@tircovatina to akože soľ je vápno, ktoré vzlína vlhkosťou a odparuje sa tadiaľ voda, je potrebné odvodniť základy a na spodok hydroizoláciu,i pod mur, najlepšie podrezať
Odpovedať
@tircovatina to nie je soľ, ale z omietky s čosi takto uvolnilo potom, čo nabobtnala po navlhnutí. Máme to isté v byte, keď zatekal susedov balkón.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?