Rozne vysky sokla na jednom dome----poradte!!!!!!!

Prosim o radu...Mame pozemok vedla cesty a v takej akoby zvazujucej sa " jame"...Dom sme postavili tak aby bol na urovni cesty ako nam radil stavebnik a teraz nevieme co s tym. Ideme zateplovat, a fasádnici sa nas pytali, pokial maju natiahnut omietku...povodne mal byt dom bez sokla ale...., v casti kde je pozemok "najvyssie" a je tam vjazd do garaze, ktora je hned vedla vchodu do domu sme to dorovnali zeminou do pohody, aby sa dobre vchadzalo autom... ale v zadnej casti domu, ked sme do rovnakej vysky nahrnuli zeminu, mame brutalny schod ku susedom viac ako meter, takze sme ich utopili....V tom mieste mame aj vystup na buducu terasu ale tu vieme do nejakej rozumnej vysky postavit na stlpiky, ale s tym soklom netusim co..moze byt na kazdej strane domu v inej vyske, s takym velkym rozdielom?Pripadne moze na jednej strane byt na inej nebyt sokel alebo fasada natiahnuta po roznu vysku? foto je este pred tym nez sme nahrnuli zeminu...teraz je do vysky po izolaciu...Musíme sa rychlo rozhodnut, ci tu zem odkopat prec,alebo co s tym...malo nam to cvaknut skor, ale babo rad...
Odpovedať
Profilova fotka
@vladulienka1982 A čo hovorí projekt.....? ]-( keď pozerám na fotku, tak nemám dojem, že sokel je v rôznych výškach. Dom má predsa jednu "nulu". Ak sa pýtaš skôr na hĺbku, do ktorej je na jednotlivých stranách dom obnažený, tak ten sokel treba stiahnuť až pokiaľ je vidieť. Pokiaľ sa prihrnie niečo zemou, to neznamená, že sokel (hoc v zemi) nemal byť zateplený...! Pokiaľ ide vyslovene o povrchovú úpravu - stačí omietnuť len to, čo je vidieť... Takže nie celkom rozumiem, že čo je nejasné. Aj v zemi by mal byť zateplený v hĺbke na výšku 1 platne (ružového) styroduru, aby nepremŕzali základy. Ale som presvedčený, že v projekte toto máte.
Odpovedať
@vladulienka1982 my to tak máme, odskok cca 20 cm ale nebude to vidno nakoľko je to na stene a vlastne roku ktorý je meter od vymurovaného plotu. tiež nám to inak nevychádzalo, nevedela som si to predstaviť ale teraz keď je to hotové tak to v podstate ani nevnímam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?