Problem s fasádou - po mesiaci opadávaju kamienky

Dobry den, v aprili sme robili fasadu. Klasika postup- kleber DuoContact Baumit, penetrak a silikonova omietka zn. FASADEN 1,5 ryhovana. Po mesiaci sme na stenu striekali zahradnou hadicou (nie wapkou!!!!!) A z peknej fasady zacali opadavat kamienky a presvitaju tmave miesta az na vrstvu klebru. Pri cisteni okien a parapet isla fadada krasne dolu, kamienok sa odskrabol nechtom a farba isla dole s klasickou handrickou namocenou v jarovej vode. Nikto si to nevie vysvetlit. Predajca fasady robi s tou fasadou uz7rokov a doposial nebola jedina staznost, dalej tvrdi ze je nespravne zaryhovana fasada, ze je pretlacena az do klebru. Majstri co nam robili fasadu maju za sebou uz niekolko rocne skusenosti a toto sa im este nestalo a oni tvrdia, ze je zla fasada, malo chemie je v nej a preto to nedrzi. A mali skusenost s tuoto znackou a problem nebol. Prosim o vas nazor. Hodim sem aj nejake foto. Dakujem
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@jany1808 Dodržali ste všetky zásady dané výrobcom ? Nemrzlo tesne po nanesení omietky, alebo nebolo veľmi chladno pri jej nanášaní ? Bol dozretý podklad ? Prečo presvitá tmavý podklad, keď mal byť napenetrovaný farebným penetrákom ako je omietka ? Nebola omietka po záruke ?
Odpovedať
Profilova fotka
S Fasadenom boli vždy problémy. Je to síce Slovenský výrobok, ale Čínskej kvality ,najmä silikónové. Ja som s nimi nadobro skončil. Zrno ktoré miešajú do omietok je nejaké prapodivné drví sa tlakom pri nanášaní omietky.Tým pádom sa dá veľmi ľahko vyšúchať na menšiu vrstvu. Do omietok pridávajú miesto umelohmotného zrna (tak to robia všetky ostatné firmy) nejaký druh piesku zrejme ,dolomit z okolitých baní. Fasaden sa nezarába vo fabrike ,ale si ho prifarbujú konkrétny predajcovia priamo v predajni. Nieje prifarbovač ako prifarbovač používajú sa kadejaké prapodivné exotické značky. Fasady z Fasadenu veľmi rýchlo vyblednú sú mdlé a nevýrazné už od samého začiatku.To že z toho vypadávajú kamienky sa nečudujem aj keď si takéto nepamätám.Treba to reklamovať u predajcu.Kvalitná fasáda vydrží tlak WAP-ky. Bežne umývame fasády WAP-kou.Je to jedna z činností mojej firmy.
Odpovedať
@laco17 Fasadu robili dvaja majstri postupne, trvalo to celkom 2 tyždne. My sme mali naťahovaný kleber v roku 2014 pri zateplovani. A teraz v aprili 2016 sme davali ešte jednu vrstvu klebru original Baumit DuoContakt. Nez ponatahovali cely dom klebrom trvalo to asi 2-3dni, bola pauza asi 5dni. Potom isli penetrovať, to tiež trvalo 2-3dni. V jednu sobotu prišli 4majstri a natiahli fasadnou omietkou cely dom. Takze vyzrete to bolo 100%, nebolo vlhko, nemrzlo a ani horučavy neboli. Ešte aj oni hovorili, že ideálnejšie počasie na fasádu sme si nemohli želať. Fakt nechápeme čo budeme s tým robiť. Čo by ste navrhovali?
Odpovedať
@antonmesaros škoda, že som si to skôr niekde nevygooglila. A vôbec nemám odvahu striekať na fasádu wapkou, asi by to išlo až do klebru. A na kleber určite išiel aj penetrak (bol vo farbe fasády). A nechápeme prečo to ide ostriekať až do klebru keď by to mal asi držať, resp. spájať penetrak. A tiež sme sa pýtali aj ostatných majstrov, a tí jednoznačne tvrdia, že je to zlá fasáda, lebo keby to bol nesprávny kleber alebo penetrák, tak by opadavali kusy až lupene fasady.. Len predajca tvrdi,že je to pretlačený kleber. Fakt neviem ako toto všetko dopadne. A ked budeme reklamovať fasadu, tak kto nám zaplatí aj robotu? Toto budeme musieť nejako opraviť, veď ako to bude vyzerať o 3-5 rokov? Ako sa v takto prípade rieši reklamácia? Vrátia peniaze alebo zaplatia novu fasadu? a náhrada škody za prácu? Veď to nebolo 5korún... :-(
Odpovedať
@laco17 omietka nebola po záruke. Avšak sme mali asi 12kýblov so šaržou dát.výr. apríl 2015 a 6 kýblov so šaržou oktober 2015. Ale omietka by mala mať záruku 24mesiacov od dátumu výroby.
Odpovedať
Profilova fotka
@jany1808 Riešiť to podobrotky s dodávateľom omietky - písomne vyzvať. Keď nesúhlasí a stojí si za kavlitou, tak riešiť súdne - najskôr súdny znalec. Poradiť sa s so SOI a s právnikom. S fasádou dovtedy nič nerobiť, zdokumentovať maximálne.
Odpovedať
@laco17 Nič v zlom, ale toto vyzerá na prerušenie stavby na niekoľko rokov...
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 Prerušenie - hotových vonkajších omietok ...
Odpovedať
no riadne sa vam to skomplikovalo :/
Odpovedať
@laco17 no urcite to chceme riesit po dobrotky, nic ine nam nezostava. Brali sme to bez papiera :-|
Odpovedať
@jany1808 Tak to ste pekne v ... Opravte to, alebo nájdite niekoho, kto vám to opraví a na všetko zabudnite. Ušetríte si zbytočné nervovanie sa, ktoré aj tak nikam nepovedie, stratíte tým iba kopec času a budete sledovať, ako sa vám smejú do tváre, znechutí vás to... Nič z toho vám netreba, proste ste urobili zlé rozhodnutie a trochu za to zaplatili, treba sa pozerať dopredu a hodiť to za hlavu, v živote sa stávajú oveľa horšie veci, ako jedna zbabraná omietka :).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Fasaden je asi najvacsia sr...cka medzi omietkami. Presne ako pise @antonmesaros. A google ti to len potvrdi. S tymto uz nic zazracne neurobite. Najskor ste si mali pozriet recenzie a skusenosti inych a az potom vyberat typ omietky. Neverim, ze sa vam podari nejaka zmysluplna reklamacia. Jeden sa bude vyhovarat na toho druheho, a takto stale dokolecka dokola. Takze vsetko dole a natiahnut do normalnej (rozumej Baumit, Ceresit, BASF, ....) omietky.
Odpovedať
Kto vyrába Fasaden ?
Odpovedať
@funfanny http://www.pjcolours.sk/kontakt.html
Odpovedať
:) Chceli ste "demokraciu"? Tak toto je jeden z jej prejavov :). Jeden si to v pohode vyrába, druhý si to v pohode predáva, tretí to v pohode naťahuje a štvrtý..., tomu nech to capne na hlavu, lebo traja sa už "nažrali", 3:1 bol "demokraticky prehlasovaný" :)). Ak by sa s tým ten štvrtý nevedel zmieriť, tak má ešte aj ďalšie možnosti, lebo teda v demokracii si zakladáme na "vymožiteľnosti práva" a "ochrane spotrebiteľa" :), až sa to blbo píše, tak sa môže obrátiť na SOI, súd a podobne. No ale musí si byť vedomý, že také "nezmierenie sa s realitou" niečo stojí..., odborné posudky, súdne poplatky...., aby v konečnom dôsledku "našiel spravodlivosť" v podobe bezobsažného vyhlásenia SOI alebo súdu (niečo ako keď v televíznych novinách niekedy vidím vyjadrenia nejakých hovorcov :), u mňa vedie ten/tá z Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, to sú neskutočné bláboly :). Apropo, nezabudneme ísť k najbližším parlamentným voľbám "rozhodnúť o budúcnosti", napr. našich detí..., hm..., tu to už prestáva byť vtipné.
Odpovedať
Profilova fotka
@jany1808 no ked to mate bez papiera tak si uz teraz mozes byt ista ze nic nedosiahnes
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?