Prísada do lepidla

Čaute stavbári . Viete mi niekto odporučiť vhodnú prísadu do lepidla proti mrazu ? Potreboval by som nasietkovať ešte jednu malu stenu 3x3 m. Lepidlo je starcontact od baumitu . Našiel som rôzne prísady proti mrazu ale to je všetko do betónu . Existuje niečo aj do lepidla ?
Odpovedať
Nikdy som nepouzil, ale to su asi vacsinou take univerzalne prisady do cementovych hmot. Napriklad soudafrost - betony, malty, potery, lepidla. Ale ked vychytis par dni teplejsie pocasie, tak to asi ani nepotrebujes.
Odpovedať
@majokx Zatelefonuj si na technuckú podporu do Baumitu a ochotne Ti poradia.
Odpovedať
@majokx tiež som nič vyslovene do lepidla nevidel, len lepidlo určené do zimy. Ale mám takú skúsenosť, že sa nám kvôli počasiu natiahlo zatepľovanie a finišovalo sa v decembri. Už boli nejaké nočné/ranné mrazíky, ale robiť sa začalo ráno keď už nemrzlo, končilo sa okolo 14:00, aby to do večera trochu obschlo. Bál som sa čo to urobí, ale všetko drží a nič nepopraskalo. Používal sa StarContact. Nehovorím, že to je správne, ale prežilo to. A o možno 2-3 týždne, keď už bola ozaj zima som videl ako sa bytovky veselo zatepľujú ďalej.
Odpovedať
To je jasná vec tak isto som videl veľa barakou že zatepľuju aj v decembri. Len jedna sa o moju stavbu preto sa skúšam najprv poradiť
Odpovedať
Profilova fotka
@majokx Kúpte lepidlo do mrazu, myslím že až do -5 stupňov sa predáva
Odpovedať
Profilova fotka
Nič podobné, ako lepidlo do mrazu neexistuje. A ak to niektorý výrobca takto deklaruje, tak klame. V betónoch nemrznúce prísady môžu fungovať z jednoduchého dôvodu. Pri väčších hrúbkach /nad 10 cm/ si betón vytvára vlastné teplo hydratáciou cementu. Pri tenkovrstvých systémoch to nemôže fungovať, ak vrstva premrzne, voda vykryštalizuje do ľadu, atď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?