Prestavba starého domu, akú omietku dať na skaly?

S mužom predstavujeme starý dom, má okolo 100 rokov určite aj viac. Múry má zo skál hrubé asi pol metra a máme problém lebo nevieme akú omietky / fasádu môžme dať na tie skaly, bolo nám povedané že to musí byť niečo čo dýcha čiže silikónová fasáda to byť nemôže... Viete nám poradiť? Hovorili aj thermosilite ale to je cenovo príliš, chceme to dat len na zadnú stenu domu. Poraďte. Ďakujeme
Odpovedať
@vee17 Ahoj.. ten thermosilit by bol asi naj voľba..keďže asi sú aj pomerne veľké nerovnosti na stene... skúste pozrieť aj napr. Baumit Thermo extra plus nato ešte ďalšie vrstvy podľa tech.listu - vrchná omietka a kvalitná priedyšná fasádna farba..
Odpovedať
Ďakujem náhodou neviete ako sa to cenovo pohybuje? Je nám ľúto vyhodiť veľa peňazí za zadok domu. Počuli sme že thermosilit 30e/m. Ale to sú len také informácie "jeden povedal "@slowhand
Odpovedať
Profilova fotka
@vee17 neverím v účinok takýchto materiálov, teda zásadný. Na kamenné murivo treba použiť sanačnú maltu. Ku stene zasaďte brečtan alebo psie víno, zaizoluje lepšie.
Odpovedať
@vee17 materiál vychádza cca 7,- EUR na m2 pri hrúbke 3cm..plus práca..záleží teda od hrúbky akú použijete, nerovností na stene a tak..
Odpovedať
@jan45 znalosti o materiáloch netreba zakladať na viere alebo nevere..najlepšie je vyskúšať v praxi.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slowhand ono uplne najlepsie je tie znalosti zakladat na cislach, najlepsie z certifikovanych skusobni :) thermosilit lambda 0,046 W/mK Baumit Thermo extra plus 0,09 W/mK cize plati to co napisal @jan45 :)
Odpovedať
@majkoj ?? Ja tie čísla poznám..a Thermosilit som použil pred rokmi.. Ešte si zabudol dať lambdu sanačnej omietky a brečtanu, keď teda súhlasíš s Jánom ..a prosím tú lambdu brečtanu z certifikovanej skúšobne..;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slowhand nebavme sa o lambde omietky, ale celej steny. Aky rozdiel ponukne pouzitie toho "kozmickeho" materialu a za aku cenu ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som nedávala nič. Skontrolovala by som škáry, ak niekde praská malta, vyškriabala by som ju a dala novú. A niečo ťahavé by som tam nasadila. Niekedy používali vapennocementove omietky alebo nechali priznanu skalu.
Odpovedať
@majkoj ..sklamem ťa... Nie je to kozmický material ale v princípe čisto vápenná malta ako v staroveku s odlišným plnivom... Z otázky som len predpokladal, že ak zadávateľovi niekto radil aj tento materiál, ktorý dokáže zlepšiť tepelnoizolačné vlastnosti muriva, asi riešia aj nejakú formu zateplenia..ja som len chcel pridať dobrú osobnú skúsenosť s daným materiálom.. môžu použiť na vyspravenie aj omietkovú zmes aká sa používa X storočí na kamenné murivo... Ak majú funkčnú hydroizoláciu pod múrmi, majú samozrejme aj veľa možností bežného zateplenia.. Sanačná malta je veľmi drahé riešenie, a mala by byť pri jej použití najprv takisto zfunkčnená izolácia..
Odpovedať
Profilova fotka
@slowhand kedze mas skusenost, co to stoji ?
Odpovedať
@majkoj človeče..nič proti tebe, občas si tu na fóre zábavný..pozri, mám vonku ešte nedokončenú robotu , neumyté kýble a nevečeral som ešte..popri tom stíham odpisovať človeku ktorý neviem prečo má potrebu písať do každej témy..beží tu nejaká súťaž ?? Pozri prosím o pár príspevkov vyššie v tejto téme..ďakujem ..peace..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@slowhand no nebolo mi celkom jasne, ci cena co si pisal, je k thermosilitu, alebo baumitu, ktory si tiez doporucoval, tak som sa pre istotu radse spytal. Ale ok vyhral si, ked to ma byt osobne radsej v klude umyvaj kyble.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?