Poškodená fasáda

Dobrý deň, stala sa taká malá nehoda a bager poškodil fasádnu omietku. Potreboval by som sa opýtať, že aký je postup pri oprave. Pýtal som sa robotníkov a sú rozdielne názory.. preto by som chcel vedieť, čo si o tom myslíte. Možnosť prvá: strhnúť celú fasádnu omietku a nahodiť to na novo. Možnosť druhá: odrezať len tie poškodené časti.. Fermacell poškodený veľmi nie je. Možnosť tretia: dať tam obkladový kameň..avšak to veľmi moja žena nechce. Prosím o radu. Dá sa spraviť to, že sa odreže len tá poškodená časť, bez rezania Fermacellu, nahodí sa nová fasádna farba (mám stále to isté vedro - farba tá istá) a poprípade namaľovať celú tú stenu novou fasádnou farbou? Bude to ako pes na oko, keď sa spraví len ten jeden kus? Ďakujem za všetky rady. PS: Bagrom som to poškodil ja 🙂
Odpovedať
Cau. Ja by som na to nalepil este eps napr 10cm a spravil ako taky odskok ale aby bol inej farby..
Odpovedať
@michael1980 ja by som do tých najväčších dier nastriekal purpenu a znova celú stenu natiahnuť, ked spravíš len ten kúsok bude to poznať...
Odpovedať
Sprav to zaujímavejším a po oprave podkladu daj časť fasády v inom odtieni...
Odpovedať
@michael1980 Vyspraviť poškodenú časť a na celú fasádu natiahnuť novú vrstvu omietky. Ak to zaplátaš, tak tú zaplátanú omietku bude vidno.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, je viac spôsobov, ako sa to dá opraviť, no najlepšie z toho vychádza tento postup: - Odstrániť poškodený izolant a nahradiť ho novým - Na celú plochu steny naniesť novú armovaciu vrstvu (kleber+sieťka) - Na takto upravený podklad naniesť fasádny penetrák + omietku Všetky lokálne opravy nebudú z estetického i funkčného hľadiska plnohodnotné navrhnutej oprave.
Odpovedať
@dodok ved ked sa niekto bude pytat, je aspon tema na konverzaciu ako som **** bagrom do domu 😄 taka vtipna historka, ale vtipne to bude az po case 😄 aspon ja osobne by som sa netrapil, odstranil droliace casti, nahradil poskodenie a lokalne opravil co najblizsie povodne farbe a strukture ... po case to cloveka trapit nebude ...
Odpovedať
Vysvetlite mi, čo sa tu stalo ?
Odpovedať
@purplesticks chybne kotvenie, asi to lepili nevhodnym lepidlom
Odpovedať
@rapidek ale prečo je ten EPS taký vyhlodaný ? Normálne sa z neho trúsi...Kotvenie mi prišlo OK. Skôr mám pocit, že sa EPS rozpadá a preto z neho padá "omietka". Je to zvláštne. Ešte nič podobné som nevidel.
Odpovedať
@purplesticks mne to príde akoby cez praskliny zatekalo a cez zimu to mrzlo a odmŕzalo opakovane. Tým sa aj lepidlo odtrhlo so sieťkou od eps. Ale len odhad. Zatiaľ bola iba skúsenosť že hlodavce vykúsali cestičky cez eps.
Odpovedať
@purplesticks nevidim armovaciu sietku, tak popraskalo a gravitaciou lokalne odpadlo. Ten eps zdegradoval casom zo slnka.
Odpovedať
@rkorba armovacia sieťka tam je... Teda aspoň ja ju vidím...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba takto môže slnko zničiť odhalený polystyrén ? Vyzerá byť ako spálený
Odpovedať
@purplesticks áno môže. Ale tak za dva-tri roky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?