Poškodená fasáda - ako opraviť dieru?

Ahojte Vsetci.maly sme malu nehodu kt.nam sposobila dieru vo fasade-polys.15cm a vonkajsia omietka.diera je velka asi cca 3 cm.vyzera to priserne som z toho dost smutna ze ako to muz opravi.mate nejaky napad? Dakujem
Odpovedať
@zlatovlaska111 mohla by si pridat fotku, ze ako to vyzera? Aka je hlboka a pod? Pre lepsiu predstavu aby sme ti skor vedeli pomoct co s tym
Odpovedať
Profilova fotka
Daj fotku, takto teda ozaj nemam ziadnu predstavu, ako ta diera moze vyzerat
Odpovedať
@zlatovlaska111 http://www.stavebniny-rychle.cz/jak-p...
Odpovedať
@zlatovlaska111 https://www.asb.sk/stavebnictvo/konst...
Odpovedať
@gashtaan trochu zbytocne koplikovane ak je to mala preliacina treba vyplnit lepidlom a a zagrcat dako omietkou do stratena ako sa bude dat
Odpovedať
@sysell asi hej, skarede to bude tak ci tak :)
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine niečím vyplniť a potom normálne na to omietku a namaľovať, vidno to asi bude trochu ale tak lepšie ako mať dieru na fasáde nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@sampur mozno to ani take hrozne nie je, ja by som tiez odcenil keby dala fotku, aby sme videli ako to ozaj vyzera, ked uz sa to ma spravit tak poriadne nech to nekrici
Odpovedať
3 cm diera nemoze byt priserna :-) Aky stary je ten vas dom? Ak nejaka funglovka, chapem, ze to tak prezoivas, ale bude aj horsie.. Pockaj ked zacnu deti hrat futbal na dvore... Nedajboze sa do vasho zateplenia zamiluje datel. Pri detoch to zacne byt vazne, pri datlovi tragedia, jedna dierka je mala neprijemnost... Nechaj to na muza, a ako spravi tak spravi jedna dierocka do domu nemoze znamenat taku tragediu, ze by si z toho nemohla spavat..
Odpovedať
och 3 cm si niekto ani nevšimne :) zasádruj alebo zatmel. v stavebninách ti budú vedieť povedať, čo na to bude najlepšie a potom hod na to fasádu :)
Odpovedať
@zita19 to kde zijes, ze tam deti robia taku paseku na fasadach?
Odpovedať
@gashtaan no tak videla som jednu, pri ktorej si mladenci vyrobili fotbalovu branu z maminých kvetinacov :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Taku 3oj centimetrovu dierku niekedy neni ani poriadne vidiet 😀
Odpovedať
No uvidíme, či dotyčná dá foto svojej malej dierky, všetci čakáme :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Ach tie polystyreny na fasadach.... Kvoli tomu som zvonku neizolival. Dieru by som vyplnil lepidlom a ak este mate s fasadovej farby tym by som to zatiahol do stratena. Jedina moznost.
Odpovedať
@dodioma bez polystyrenu je fasadna omietka neposkoditelna?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan je. Ale len od saspinenia. Jedine zeby niekto zobral ryl. Ale vyskusaj si buchnut pastou do fasady kde je polystyren a vyskusaj kde je len tehla alebo kvadra. Tu sa diskutovalo o diere. Nebal by som sa aj keby si deti o nu kopali s loptou.
Odpovedať
@atak77 si zabil, oplula som monitor :-D :-D :-D :-D Po tvojom komente nie som si ista ci chcem fotecku vidiet
Odpovedať
Profilova fotka
:-x :-x :-x
Odpovedať
@dodioma zase netvrd, ze si pri fasade zateplenej polystyrenom prdnes a hned je tam diera... ak sa pytajuca este ozve, snad nam vysvetli ako sa to stalo, tipujem, ze by to poskodilo omietku aj bez polystyrenu.
Odpovedať
@dodioma ked som davnejsie nieco kotvil do fasady, nesikovne som to utiahol az prilis a asi 20x5cm kus som preboril centimeter dovnutra. Vyzeralo to katastroficky, ale ked som to uvolnil, narovnalo sa to bez znamky poskodenia - polystyren je pruzny, omietka tiez. Pochybujem, ze by som urobil pastou do takej fasady dieru, no skusat to nebudem, moje ruky ma zivia :)
Odpovedať
Len tak na odlahcenie temy, mal som drevenne lesenie okolo domu a ked dorobili fasadu-zateplene eps, rozoberal som to sam, tak som spravil na troch stenach po jednej diere. Bola to tazka psychicka trauma, citil som sa ako kkt, nejako som to zababral fasadou, no a dnes po 4roch rokoch uz len :-D . Clovek casom zisti, ze pridu aj vacsie rany v zivote. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@patrick207 heh dobre si to popísal :d
Odpovedať
Dakujem vsetkym zucastnenym kt.chceli pomoct.muz to zatrel fasadnou omietkou tak uvidime.spavat som mohla a viem dobre co znamenia mat dieta v dome a to ze ma mrzela diera na novom dome je podla mna prirodzene..clovek sa chce po nastahovani aspon chvilku tesit z pekneho domu..casom bude opotrebovany az az..a dieru sposobila konstrukcia z altanku silou vetra kt tam skocila nepatrne..este raz dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?