Poradíte program na vizualizáciu fasády?

vie mi niekto poradit program na vizualizaciu fasady?
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/hlad...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
velmi mi to pomohlo, nakolko aj my ideme obnovit 40 rocnu fasadu rodinneho domu. Mam uz vybratu aj firmu, ktora to prevedie. Ale nastava problem, kolko ludi tolko chuti, nevieme sa dohodnut na farbe. Doma je uz vyse mesiaca vzorkovnik ale stale je to otvorena otazka. Strechu mam vo farbe tmavohnedej, okna biele plastove a ako cokel planujem bud skalu andezit co uz mam okolo vchodovych dveri alebo umelu skalu vo farbe strechy. Dom ma 2 poschodia a nad druhym poschodim je este balkom vycnievajuce na pol metra a manzarda. Tak co teraz!
Odpovedať
@peyer Z pohľadu okien k bielym sa lepšie hodí tmavšia farba, k tmavším oknám svetlejšia farba omietky Z pohľadu štruktúry sa prachom viac zanesie škrábaná omietka ako točená . Z pohľadu farby je na svetlej viac vidiet špinu ako na tmavšej. Z pohľadu zvolenia farby je to len vec toho čo sa Vám páči, teda Vášho vkusu. Pri výbere sa riaďte vašimi pocitmi. Je to Váš dom, Vy tam bývate. Ak vyberiete farbu, ktorá sa Vám nebude páčiť a máte sa na ňu pozerať každý deň!.....bude Vás to stále trápiť a nakoniec to asi dáte premaľovať. Vyberte si jednu alebo dve dominantné farby, ktoré sa Vám páčia. Potom si dajte poradiť aké farby je vhodné spolu kombinovať. Okrem toho ak sa Vám farba Vášho domu zunuje, alebo budete chcieť po 10 rokoch inú farbu tak fasádu ľahko premaľujete.
Odpovedať
@michallestinsky si si isty, ze k tmavsim sa hodi svetlejsi odtien a naopak? To je jak pest na oko, praveze odtiene by mali byt od seba tak max 2 stupne tmavsie alebo svetlejsie
Odpovedať
Profilova fotka
@peyer http://www.baumit.com/designer/?spr=sk tam som nám skúšala aký odtieň omietky vybrať..pravdaže, treba dať pozor na skreslenie monitora...a radšej uprednostniť jemnejšie a tlmenejšie farby...aby ste nemali kikiríkové lentilky :-D
Odpovedať
@bejby29 pozor, nie je to ako s farbami, že ktoré k sebe ladia Ide skôr o to, aby okná nejakým spôsobom vinikli. Neznamená to, že k bielym oknám čierny dom a naopak. Keď máš biele okná a dáš bielu fasádu tak sa tam stratia okná, je to jednoliate. Keď k nim dáš napr. odtieň oranžová alebo jemná-svetlá hnedá, okná aj farba domu pekne vyznie. Ak máš okná v imitácii dreva zlatý dub a dáš farbu omietky podobnú k tomu celé to bude rovnaké a fádne-"suché" ako drevenica. Viac sa hodí, lepšie to vyznie ak sú okná a farba vonkajšej omietky kombinované vzájomne nie veľmi príbuznými farbami. Dúfam, že som to správne vysvetlil ako je to myslené.
Odpovedať
@michallestinsky no tak musim trosku nesuhlasit, u nas kusok dalej od ulice je jeden dom a ten ma fasadu slabosedu, garaz tmavsiu sedu asi o dva odtiene a anthrazitove okna =-) Vyzera to skvele, jedine, cim to pokazil su biele garazove dvere..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?