Poradíte ohľadom termoizolačnej omietky?

Vie mi niekto vysvetliť kto má pravdu: Náš murár hovorí že nemá význam dávať 2x2cm termoiz. omietky+farbu /toto máme v projekte/ . Vraj stačí klasická omietka 1cm +zasieťkovať+zaklébrovať+farba. Dom je postavený zo 44cm tehly Heluz family. Stojí na veternom mieste. Prosím poraďte čoho sa držať? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade urobil chybu už projektant, ktorý navrhol termoomietku. Pri 4 - centimrtrovej vrstve to nebude lacný pás, hlavne keď to porovnám s polystyrénom. Neviem akú klasickú omietku majster myslel, ale väčšina "klasických" omietok nie je určená do exteriéru. Jediné čo Vám môžem odporučiť je vymeniť omietky za polystyrén.
Odpovedať
súhlasím, a polystyrén dať ak vznikli tepelné mosty
Odpovedať
no máte to teraz ťažké. keď nedáte termoomietku, ale to čo Vám radí murár tak sa dostanete s domom aspoň do "C"-čka? Tu sa stala chyba asi kdesi na začiatku pri návrhu muriva steny. Čo za expert Vám to projektoval? ak dáte na túto tehlu tenku vrstvu polystyrénu, tak kondenzačnú zónu máte v murive, tz. konštrukcia nevyhovuje norme. ak by ste chceli aby to vyhovovalo tak vam budú vychádzať skoro 20cm. Ak použijete vatu, tam by to vyhovovať aj v tenšej vrstve.
Odpovedať
Profilova fotka
Ani polystyrén ani termo omietky ale minerálna vata.toje najlepšie riešenie. Moj nazor? Mineral.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?