Penetrovat lepidlo na zimu?

Cafte... prosim Vas. NA zimu nechavam dom iba v lepidle a premyslam ci na to natiahnut este penetrak alebo ci nie... co poviete?
Odpovedať
Penetracia ma taku funkciu,ak nejde na nu farba-tim myslim omietka,ze nepusti do lepidla vodu.samozrejme to treba napenetrovat kvalitne.
Odpovedať
penetrovanie lepidla začína byť veľmi otázne... niektorí výrobcovia to začínajú výslovne zakazovať. Skús si pozisťovať viac v tejto problematike.
Odpovedať
@glico87 tu je diskusia na podobnú tému: http://www.modrastrecha.sk/forum/fasa... Poviem moju skúsenosť. Zateplili sme, natiahli sieťku a lepidlo a napenetrovali, bielym penetračným náterom INEX. Penetrákom sme natreli fasádu dva krát. Robil som to z toho dôvodu, že fasádu budem robiť až o niekoľko rokov z finančných dôvodov a keď je to dvakrát natreté vyzerá to celkom obstojne - teda z estetického hľadiska. Druhá vec je ze penetrák chráni do určitej miery fasádu, teda lepidlo pred zvetrávaním a zároveň zabraňuje nasiakavaniu vody do omietky. Zo skúseností by som povedal, že ak uvažujete na budúci rok dávať fasádu tak sa vám asi neoplatí teraz penetrovať, lebo pred nanesením fasády treba podklad napenetrovať, čiže by ste to museli robiť znova. Teda ďalšie výdavky a zároveň čas. Prípadne neviem či vám k tomu netreba aj stavať lešenie, v mojom prípade hej, tým pádom vyššia pracnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@glico87 Ak mate zaizolovane s polystyrenom tak by som to zatial nepenetroval - zbytocne vyhodene peniaze. Potom to az napenetrovat pred tahanim fasadnej omietky. Ak mate ale zateplenie nobasilom tak jednoznacne napenetrovat cim skor, pretoze nobasil je nasiakavy a potom straca izolacne vlastnosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?