Penetracia vonkajsich stien

Zdravim chcem sa spytat treba penetrovat steny novostavby ked je uz zateplene a natiahnuty kleber+sietka,ci kludne to mozem nechat cez zimu tak?Zaujima ma ci sa nebude dostavat vlhkost do domu alebo ci nepopraska kleber.
Odpovedať
Ak to hces nechat len jednu zimu tak netreba. Ak na viac rokov tak urcite natriet
Odpovedať
Profilova fotka
@janpan určite napenetrovať, zniži to nasiakavosť, takže výstužná vrstva nezvetrá toľko
Odpovedať
ja by som napenetroval.
Odpovedať
Profilova fotka
nepenetruj to, bude to tak lepsie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@janpan ako si to poriesil? tiez idem riesit izolaciu a chcem to do sietky. fasadu az na rok po terennych upravach. Cim si to napenetroval? vdaka
Odpovedať
Z osobnych skusenosti a ked sa prejdem po okolitych dedinach su tam domy 4 5 aj viac rokov len s kleberom a su ok. Na penetrovat sa da tiez a kedze to je savy podklad akokolvek penetracia takmer by mala byt OK.
Odpovedať
Zatial som nepenetroval budem to robit az po terennych upravach
Odpovedať
Profilova fotka
Nieje to nutné penetrovať ale ak napenetrujete nič nepokazíte. Ak bude penetrovaný povrch stáť 1 rok tak pred nanášaním omietky je nutné penetrovať znovu. Robil som dom kde bolo lepidlo na dome 7 rokov nepenetrované a nič sa tomu nestalo.
Odpovedať
netreba penetrovat zbytočne vyhodene peniaze...penetracia je hlavne na to aby bol povrch odprasneny a hlavne lepsie prilnavy na fasadu...penetrak nieje na to aby nebol povrch menej nasiakavy...a ak ste pouzili kvalitne lepidlo tak by nemalo byt velmi absorbčne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@antonmesaros Mohla by som poprosit o radu? Dom máme zaklebrovany, pripraveny na fasádu a majstri čo ju budú tahat nám povedali, že je najideálnejšie ak je penetrácia urobená tak cca 2 dni pre natiahnutím fasádnej omietky, vraj kvoli špine. Je to tak o.k.? Penetrovat si budeme sami, na čo si dat pozor, ak bol povrch sietkovaný a potiahnutý lepidlom pred 6. rokmi?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Otazka , dal som druhykrat lepilo na fasadu , silikonova omietka sa bude robit najskor na druhy rok,mozno ani vtedy, urcite to chem napenetrovat ked to bude stat,otazka je : lepidlo neni predsa len nejake biele, pod lepidlom je sivy eps 20cm , cez leto budu urcite horucavy , co keby som do penetraku pridal nejaku svetlu farbu ? :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Ak fasádu nedokončíte a chcete ju nechať "prezimovať", podklad odporúčame napenetrovať. Po vyzretí a dôkladnom vyschnutí výstužnej vrstvy stierku napenetrujte. Podklad tak bude odolnejší voči poveternostným vplyvom a povrch "nezvetrá". Ak používate Baumit materiál, tak napr. Baumit UniPrimer alebo PremiumPrimer. Potom pred nanesením fasádnej omietky bude potrebné penetračný náter znovu obnoviť. Penetračné nátery sú bielej farby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miro_baumit Dakujem za nazor, vydrzi penetrak v lepidle aj rok? nevypari sa?viem ze penetrak baumit alebo napriklad aj webe maju bielu farbu napisanu a viem ze to neni ako keby som namaloval ale podoba sa apson na bielu- ide mi aby sa fasada nepriehrievala aj tym ako tak ochranoval fasadu.Dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 Ak je už penetrácia nanesená, počas zrenia ju nezmyje dážď, nemá sa ako vypariť. Ak by bola na fasáde príliš dlho, roky, tak by mohla po čase "zvetrať". Pred nanesením fasádnej omietky musíte ale penetráciu opäť obnoviť, to znamená, ešte raz ju natrieť.
Odpovedať
@miro_baumit dik
Odpovedať
Zdravím. Výrobcovia penetračných náterov pod tenkovrstvé omietky uvádzajú dodržať technologickú prestávku medzi nanesením podnáteru (penetračného náteru) minimálne 24 hod. (samozrejme závisí aj od poveternostných podmienok) a aplikáciou samotnej omietky. Mňa by zaujímalo ako je to v opačnom prípade - mám napenetrované, ale počasie mi nedovoluje ťahať omietku. Po akom čase je to ešte ok? pár dní, pár týždňov? Existuje nejaká horná hranica a po nej už je potrebné penetrovať ešte raz? Ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ahojte, tak teda treba penetrakovat alebo nie? minuly rok som dal natiahnut sietku a lepidlo a fasadu by som chcel riesit az na jar, to znamena prezije lepidlo este jednu zimu bez penatracie?
Odpovedať
@ludo999 u mna zije uz treti rok a moj sused ma v lepidle 7rokov
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chcel by som sa opytat, ideme tahat fasadu na starcontact, ktory sa natiahol v neskoru jesen (ma v sebe penetrak), kedze je odvtedy viac ako 2 mesiace, mali by sme natiahnut novy penetrak. Kedze je mozne robit fasadu len cez vikend, nie je jasne, ci ju spravime tento vikend alebo az o tri tyzdne. Preto sa chcem spytat, ked nanesieme penetrak, kolko vydrzi na fasade?
Odpovedať
@mareqm precitat technicky list od penetracie. Kazdy jeden je dostupny na internete. Penetracii je na mrte druhov, kazda je rovnaka a predsa kazda ine. Vseobecne pravidlo asi neexistuje
Odpovedať
@zita19 Dakujem za odpoved ale moc ste mi nepomohli, pretoze toto je prva vec, ktoru som vyskusal a tento udaj sa tam nenachadza. Ide o UNI PRIMER od Baumitu.
Odpovedať
@mareqm neviem kolko vydrzi penetracia na fasade, ale tri tyzdne tomu urcite nic nespravia... odkial mas, ze starcontact ma v sebe penetraciu?
Odpovedať
@gashtaan technicky list :) starcontact white :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Prosím niekoho kto sa vyzná o informaciu, či je nutné podklad pod prírodný kameň penetrovať. Podklad je urobený od vlani od leta a nebol penetrovaný ani na zimu. Majster, ktorý bude lepiť kamen, povedal vraj netreba penetráciu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?