Penetrácia

Chcem sa spýtať akú mám použiť penetráciu na fasádu,konkretne predávaju aj hnedý penetrák lebo fasada bude hnedá.
Odpovedať
Záleží akú znašku fasády ideš dat. Baumit má len jeden, biely penetrák. Tiež ideme dat úplne tmavo hnedé podbitie strechy, odtien 0392 od Baumitu a pod to biely penetrák. Vraj sa to tak bežne robí a omietka ho úplne prekryje.
Odpovedať
@bubulka722 no ja čo som penetroval baumit mal len bieli to je pravda ale ceresit ten mal aj farebný aká išla fasadna omietka,len to že neviem to niikde najsť na nete ten farebný penetrák preto sa pýtam
Odpovedať
Ja by som chcel vedieť, že či môžem použiť aj iný penetrák ako odporúča výrobca napr. Baumit. Budem dávať silikónovú omietku od baumitu a na stavbe mi ostala hlbková penetrácia a aj obyčajná. Môžem ich použiť? Ušetril by som za drahú od baumitu.
Odpovedať
Profilova fotka
@duno @duno Pod omietky od Baumit v žiadnom prípade. Treba použiť originál od Baumitu.
Odpovedať
@antonmesaros OK. Ešte to upresním. Mám zateplené a dokončilo sa armovanie lepidlom. Dám ešte jednu vrstvu lepidla na vyhladenie a tento rok koniec. Na jar chcem dať finálnu omietku. Ak nenapenetrujem lepidlo pred zimou nebude problém? Nasiakne vodu ktorá môže zamŕzať. Mohol by som to zatiaľ natrieť hĺbkovou penetráciu na zimu a pred omietkou uniprimer? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@duno Je to zbytočné nič sa tomu do jari nestane , ale ak to napenetrujete tak tomu neublížite. Ale na jar budete musieť tak či tak penetrovať znova.
Odpovedať
@antonmesaros To vážne? Skúšali ste aj iné penetráky? Veď všetky by mali byť viacmenej na jedno kopyto...
Odpovedať
@beginner7 Súhlasím a preto sa pýtam.
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 nerozumiem.
Odpovedať
@antonmesaros No povedzme, že Baumit produkty sú zrejme najrozšírenejšie na omietky, fasády... u nás. Ale zatiaľ som nevidel nikoho používať Baumit penetrák..., naopak v poslednej dobe dosť "idú" všelijaké "čapované" penetráky... a o 1-2 viem, že sú špičkové. Preto som sa pýtal, prečo iba originál Baumit penetráky pod Baumit.
Odpovedať
@beginner7 O aké špičkové penetráky sa jedná? Sú lacnejšie než baumit? Môžem použiť aj hĺbkovú penetráciu /zostatok/ na fasádu? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
aky penetrak?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
nebudem zakladat novu temu, tak sa spytam tu. viem, ze sa v technickom liste Baumit pise, ze po naneseni penetraku treba pockat min 24 hodin pre nanesenim fasadnej omiekty.len fasadnici ma presviedcaju, ze netreba tolko cakat. chcu penetrak aj fasadu natiahnut v jeden den. moze sa to?
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid uvadzaju v tom technickom liste aj pri akej teplote a vlhkosti treba cakat 24 hodin? myslim si ze to je taka ich poistka, a za takeho pocasia ako je teraz, este aj veterneho, ked sa rano napenetruje, na obed moze ist omietka,,len moj nazor ;)
Odpovedať
@jblaze ano. maju tam takuto poznamku: Vzťahuje sa na teplotu prostredia +20°C a relatívnu vzdušnú vlhkosť vzduchu ≤ 70 % chcu prist rano na 7:00. napenetrovat, ist na ranajky, kavu, cigy (ze pockaju take 2,3 hodinky) a chcu nanasat omietku.
Odpovedať
@bromid ja som asi divny, mne sa nejako nezda, ze tieto veci vyrobcovia do technickych listov pisu len tak pre srandu... zajtra o 7:00 rano ma byt 13 stupnov a vlhkost ~80%, 2-3 hodiny sa odporucaniu vyrobcu ani len nepriblizuju.
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid tak ked uvadzaju nech to radsej obschne ako ma
Odpovedať
penetracia a piatok teda fasada .dik za rady
Odpovedať
@bromid tak ako, uz mas napenetrovane? :)
Odpovedať
@gashtaan ano. cca okolo 10:00 bolo hotovo. som sa aj dohodol, ze zajtra len do obeda sa bude robit a sobota do obeda. celkom uz pecie slnko
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?