Opacny sokel (pretrca von zo steny)

Zdravim, ma niekto skusenost s opacnym soklom ? Tym myslim, ze vytrca von voci stene o cca. 3-4 cm. Ako by ste riesili, aby na vrchu sokla nestala voda, pripadne nezatiekla poza. Nevyraba sa na to original profil, daka strieska ? Co som videl klasicke riesenia na par domoch (priskrutkovany kovovy profil), vizualne to nebolo moc pekne. Dik
Odpovedať
@jarosujo a preco to mas tak ako to mas????
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo tak to bolo na všetkých domoch stavaných pred 50imi rokmi. cementová omietka, vrchnú hranu vyspádovať, náter, Je to kryté strechou.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo bud to zosikmit flexom lepidlom a dat rohovnik a potom nato fasadu , marmolit alebo kachlicku
Odpovedať
Pridavam este foto - nic moc kvalita, lebo to je vyrez z velkej fotky. Biela fasada je natiahnuta, to pod nou to tmave je lepenka. Povodne mala byt ta lepenka zasypana zemou a strkom, takze by bol dom de fakto bez sokla. Ale nechcem tak vysoko zasypavat, preto chcem na tu lepenku dat styrodur cca. 2-3cm a na to potom tmavu omietku alebo marmolit. Len potrebujem nejak zabranit tomu, aby za to potom nesla voda. Strecha je pultova s presahom len 0,5m, preto sa tam voda urcite dostane. Problem je v tom, ze na tu lepenku len tak hocico nechyti, preto by sa ten styrodur musel uchytit skrutkami na polystyren (napr. Fischer FID 90) cez lepenku (za lepenkou je 20cm polystyren a za tym potom zakladova platna).
Odpovedať
@jan45 A cim mam tu vrchu hranu vyspadovat ? Mozem lepidlom a omietkou ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo ano
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo ano
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?