Omietka v staršom dome

Profilova fotka
Chcela by som sa opýtať ľudí, ktorí prerábali starší dom ale nezatepľovali .. ako ste vyriešili starú omietku? nafarbiť alebo novú? V našom dome je tak teplo že zatepľovať sa nám neoplatí.Chceli by sme prerobiť dom aj zvonku.Omietka má drsný povrch a keď ju premaľujeme tak to veľmi pekne vyzerať nebude.. a neviem či by farba neopadla keď ju dáme na starú omietku Čítala som na rôznych fórach,že ak chceme dať novú omietku tak sa stará musí celá dať dole..tak neviem ako to vyriešiť poraďte prosím :-) Ďakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@martino26 Ďakujem za pomoc :-)
Odpovedať
@misheelka2 to je najlepšie riešenie čo napísal martino26, lebo čo som tu čítala sú experti ktorí ti odporučia brizolit zahladiť na 2x, + penetrák+sieťky+fasádna omietka a neviem čo ešte a vyjde ťa to bez zateplenia na 7000 eur. tak na to nepristúpte. iba na brixolit nastrite fasádnu farbu.
Odpovedať
@misheelka2 V našom dome je tak teplo že zatepľovať sa nám neoplatí. Naozaj? Z čoho je v dome teplo?
Odpovedať
My sme tiez davali novu,hladku omietku na povodnu brizolitovu. Akurat majstri brizolit obrusili,aby sa znizila spotreba novej omietky.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Mne sa brizolit páči, je to dobrý material , ja by som ho len napigmentoval
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Stará omietka (bryzolit) sa osekáva až keď je v nevyhovujúcom stave. Ak je bryzolit zdravý je možné aplikovať novú omietku priamo na starú fasádu. Samozrejme pred tým poriadne prečistiť vysokotlak. čističom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
suhlasim s fasade ak je stara omietka zdravá tak nova omietka priamo na nu po prečisteniu ak je popukaná a odpadáva cela dola a tak penetračný natier a nova omietka.
Odpovedať
Profilova fotka
No to ma fakt zaujalo, že v dome je tak teplo, že ho netreba zatepliť... :-D A koľkože prekúrite....? A čím kúrite? Plynom? Koľko (tisíc) kubíkov spálite....? Zavolajte si tam stavbára - ten Vám hneď vypočíta, aké sú tepelné straty Vášho objektu... A povie Vám aj, aká je potreba tepla na m2/1rok. A povie Vám aj to, že keď už musíte robiť novú fasádu (= investícia), bola by to veľká chyba nedoložiť na izolant, pretože sa to dá teraz urobiť "jedným vrzom". Len pre info: Staré brizolitové socialistické domy majú potrebu cca 200 kWh/m2/1rok a viac.. Súčasné moderné stavby sa pohybujú okolo čísla 60 - 80, nízkoenergetické idú pod 50. Ale to by ste museli "prekopať" aj podlahy a stropy.... Čo tak kúriť 5 x menej, ako doteraz....? Idete riešiť fasádu, môžete výrazne obmedziť náklady na teplo. Kedy, ak nie teraz.....? 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?