Od akej firmy si nechať spraviť fasádu?

Ahojte chystame sa v jari nahodit fasadu na dom,no nevieme sa rozhodnut od ktorej firmi to zobrat na niektorych totiz vraj ostavaju flaky s inymy sa zasa zle pracuje.Mate s tym niekto skusensti poradte .Uvitam aj neake foto nemame totiz este ani odtien na sto percent vybrany.Dakujem....
Odpovedať
no, tuto otazku sme aj my riesili....co poradit, zalezi na tom, kolko chcete do toho investovat nam radili co najdrahsie: STO,Stomix, terranovu , vraj sa s nimi lepsie robi a su kvalitne, ale nakoniec nam na nete poradili, ze najdolezitejsie je, aby bola silikonova a robili to sikovni ludia, ked su flakaci, moze to byt aj STO a nic nepomoze... tiez zalezi, ci tocena, alebo tahana, vraj na tahanej tak nevidno cmuhy... my sme sa rozhodli pre Dulux, tocenu, 1,5ku....cenovo momentalne velmi vyhodna, mali akciu...sme relativne spokojni, pretoze sme videli vela fasad a je jedno co na to das, vyzeraju vsetky rovnako, az na odtien farieb...Dulux ma bohaty vyber, vzorkovnik aky len nechces, Terranova ma slaby vzorkovnik, mne sa nepacil a Baumit je klasika, ktora ma vela negativ, ale urcite aj dobru cenu...;-) foto v albume...
Odpovedať
mozem odporucat terranova - neviem ci je draha, ale vyzera krasne a je velmi kvalitna ( ich zateplovacie systemy, ako aj vnutorne ci vonkajsie omietky ), podla mna vobec nema slaby vzorkovnik ( teda ja mam so skoro 50 - timi odtienmi ), okrem toho maju aj vlastnu vzorkovnu, kde si mozes pozriet ako v reale bude dana omietka odtien vyzerat... o niecom ako dulux som v zivote nepocula takze neviem posudit ...
Odpovedať
Aj mna by tato tema zaujala, ale viacej osobnych skusenosti sa tu nenajde? Ved je tu kopa hotovych domcekov.
Odpovedať
dai, tak nahod fotecku, nech sa na fasadu da pozriet ;-) ja som pochodila special. predajne a terranova ma vsade tie iste vzorkovniky a 50 odtienov bolo pre mna malo, dulux, ktory nepoznas, ma tych odtienov minimalne 1000...ale ked vies co chces, tak ti mozno staci 50...a terranova patri ku tym drahsim x-) hovoria, ze aj kvalitnejsim, ale to uz som pisala vyssie...
Odpovedať
my mame tiez fasadu od terranovy...
Odpovedať
Profilova fotka
dolezitejsie ako vyrobca je urcit vhodnu kombinaciu typu tenkovrstvej omietky s ohladom na typ (silikatová, silikonova...)vhodnost farebneho odtienu a druhu zateplovacieho systemu(polystyren,mineralna vlna...) zrnitost a sposob prevedenia... a v neposlednom rade poveternostne podmienky pocas realizacie, co plati hlavne pre silikonove omietky. inak ako profesional mozem potvrdit vybornu kvalitu terranovy.. :-)
Odpovedať
Ahojte, kedze sme kupili uz hotovu hrubu stavbu, mame teraz problem vybrat farbu fasady. Stavitel totiz zvolil ciernu strechu, biele plastove okna a co je uplne unikat biele plastove haky na odkvapy. Ake odkvapy a aku farbu fasady by ste zvolili ?
Odpovedať
Blízzko pri nás je taký domček čo má čiernu strechu a biele okna a majú žltu fasadu...a nevyzera to zle(ale nie je to nejaka ostrá žltá)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja neviem preco mate problem vybrat fasadu na dom ked mate ciernu strechu ako tu vsetci pisete, ved k ciernej sa hodi hocijaka farba, horsie by bolo keby ste mali cervenu strechu.
Odpovedať
Lluciapet, tak porad :-) Ked mas ciernu strechu, biele okna a biele haky na odkvapy... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No ja mam taku predstavu ze ziadne kikirikave farby, skor odtien hnedej, biela kava, urcite obklad na dom drevo alebo kamen, licovky. Ale ked sa niekomu pacia vyrazne farby tak si myslim ze k ciernej streche a bielym oknam ide vsetko, ci uz zeleny dom, zlty, modry, sivy, cerveny. Treba len najst nejaky vzor, podla coho sa budes inspirovat. Vobec nemam rada napr. zelenu farbu na dome a nasla som taky zeleny bungalov, ze kludne by som si tu zelenu dala. Je krasny a to by som neverila ze zeleny dom sa mi bude lubit.
Odpovedať
Profilova fotka
Pre vendula79: Susedia oproti nam maju taku zelenotyrkysovu fasadu, biele okna, vyzera to fajn az na strechu, ta je klasicka cervena, strasne to narusa cely vzhlad domu. Cele to s tou strechou pokazili a to len preto ze jej manzel sa bal ciernej strechy, ze im bude strasne teplo. To chcem tym povedat ze cierna je univerzalna, tak isto ako aj biele okna, takze si myslim ze ciernou strechou nikdy dom nezhovadis, nech das akukolvek farbu fasady. Ale aku farbu mas dat, tak to ti neporadim, s tym si lamem hlavu aj ja, treba nieco pekne odkukat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pre lluciapet: Ja tiez chodim a odkukavam, co by sa dalo pouzit. Ale este nikde som nevidela tie biele haky. To je fakt strasne. Inak, to, co si napisala, ze ziadne kriklave, skor odtiene hnedej, biela kava alebo pieskova, to je presne to, co by som chcela. Len tie odkvapy dam potom asi klasicke hlinikove.
Odpovedať
Profilova fotka
Pre vendula79: Tie biele haky, to sa neda natriet nejakou farbou???
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Má niekto skusenosti so splocnostou STO? Nasiel som ich na nete a chcel by som nejake recenczie http://inpraca.sk/sto-ziar-nad-hronom... či www.stozh.sk, diky ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?