Obkladovy kameň exteriér postup

Ahojte. Dlho som spekuloval ci dat na sokel marmolit ale manželka to zmenila na obklad. Rozhodol som sa pre kameň Považan sivý. Zaujima ma však postup nakoľko co dom ta rozdiely.. Sokel mam obložený 2x5cm xps. Mam dat:? Kotvy Sietka lepidlo Penetrácia Lepidlo na kamen Kamen Alebo Kotvy Lepidlo Sieťku Za svieža ešte dalsie Kotvy Penetrak Kamen Sietka klasika ci musí byť pancierova? Ide o to ze úroveň dlažby mam cca 20cm pod fasádou a tak nebudem kameň dávať až dole a zahrabavaz peniaze. Vychazda mi to len na výšku len 24cm obkladového kameňa. Dam sieťku a lepidlo co najnižšie a kameň stačí ak dám len tesne pod úroveň dlažby nie? Ak to idem zahrabavat kamenom Nie? Treba na kameň dat potom hydrofobny Penetrak aby nemal vapenate výkvey?
Odpovedať
Profilova fotka
Nezabuni na lištu na upevnenie nopovej folie, aspoň tak, ako je to na doluvedenom obrázku. Viac info na priložeom linku.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Tu je ten link: https://www.marcus.sk/sk/profily-na-p...
Odpovedať
@marcuss ako 3e za 1bm je teda dosť a ešte pri dozke cca 60m. Nakolko tam ide kameň a dno je prípustné tak hladina vody nikdy nebude tak aby prešla cez nopovu fóliu ktorá bude tesne pod kameňom. Cize chápem ze toto je slesteticko technické riešenie ale podľa mňa v mocjih podmienkach zbytocne.
Odpovedať
@truly ak sa bojíš či polystyrén vydrží daj sieťku a kotvy cez sieťku stačí obyčajná. Nedávaj lepidlo zbytočne pod zem nech nesaje zbytočne vlhkosť
Odpovedať
@truly na XPS sietka lepidlo Pokial medzi chodnik a kamen pojde okrasny strk staci mar cm pod uroven strku. Nieje potrebne kotvit cez sietku ked ide o 24cm kamena. Nieje potrebne davat nastrek pokia je na dome ostresie.
Odpovedať
@profistavbari estw by som s a spýtal na postup pri tomto Problém je ešte v tom ze stĺpiky sú zarovno s terasou. Cize ak by som na toto nejako dal xps tak neviem ako by potom išla dlazba k tomu... Neviem co s tým
Odpovedať
@truly ake stlpiky? Aka dlazba?zamkova? Alebo na bok terasi?
Odpovedať
Profilova fotka
@truly ukončovacia lišta k fólii nie je estetické ale funkčné riešenie a s hladinou vody to nijako nesúvisí a cena je 78,-EUR za 60m ..... https://dek.sk/produkty/detail/264022... Aby kameň nemal výkvet používa sa lepidlo s obsahom trasu (určené na lepenie prírodného kameňa)
Odpovedať
Profilova fotka
@truly P.S: "považan sivý" je mimochodom betón nie kameň.
Odpovedať
@profistavbari klasická dlazba zrejme gres. Normálne hore na pochod a z boku by šiel Považan "kameň"
Odpovedať
@truly takze najskor zamkova a potom obklad-imitacia kamena.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?