Finálna úprava sokla domu

Dobrý deň, potrebujem poradiť ohľadom voľby finálnej úpravy sokla domu. Aktuálne je sokel zateplený styrodurom, pričom je medzi soklom a plášťom budovy veľký odskok. Tento odskok by som chcel zredukovať aj kvôli tomu že okná pivníc sú uložené na hranici sokla a plášťa budovy a teda parapetné dosky podopiera iba styrodur - 10 cm. Parapetné dosky presahujú styrodur o 15 cm a aby sa dali využiť na uloženie kvetináčov, hodilo by sa mať tieto podložené o niečo viac. Plánovaná výška sokla je 25 cm. Preto som uvažoval nad obkladom väčšej hrúbky, zároveň by som sa chcel vyhnúť nutnosti kotvenia cez sieťku na styrodure. Existuje obklad ktorého hmotnosť nevyžaduje takéto dodatočné kotvenie. Niečo čo nie je veľmi pracné.
Odpovedať
@slavo6280 Akoze ti parapet trci 15 cm von so zteny a ty to mas na ulozenie kvatinacov a chces to zredukovat obkladom? Tak taky asi tazko kupis.
Odpovedať
Ostenie plášťa má zhruba 22, parapeta je preto 25, ale podopretá je iba na 10 cm. Preto by som potreboval obklad o hĺbke 5 cm alebo viac aby som nemusel parapety riešiť podopretím konzolou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?