Navlhnutá a vydutá fasádna omietka

Ahojte, Zaujimal by ma Vas nazor na moj problem. Najma mozne dovody vzniku a sposob opravy. Na prelome 10/11 mesiaca 2018 my firma realizovala zateplenie kontaktnym systemom na tehlovom starsom rodinnom dome. Izolovalo sa polystyrenom 14cm. Ako finalna omietka bola pouzita silikonova omietka. Na jednom mieste som si vsak po novom roku po snezeni a naslednom topeni vsimol znepokojivy efekt zobrazeny na fotkach. Omietka ma tvarohovo zrnitu strukturu a je makka. Aby sa to prejavilo to muselo asi najskor navlhnut. Tipujem ze po uschnuti sa to postupne vymrvi a poodpadava. Vdaka
Odpovedať
Pouzili penetrak predtym ako ju nanasali?
Odpovedať
@dibko Ano pouzili. No tiez mi nejde do hlavy ze je vidno to lepidlo a nie biely penetrak. Skor mi to pride tak ako keby sa penetrak nanasal na nie uplne suchy podklad.
Odpovedať
Profilova fotka
Názov výrobku a výrobcu omietky. Tam môže byť chyba. Môže byť ,že nestihla dobre vyschnúť a omrzla.
Odpovedať
@mesarosanton Silikonova omietka PCI Multiputz® ZS
Odpovedať
Profilova fotka
V omietke by nemal byť problém celkom slušná spoločnosť.
Odpovedať
@mesarosanton povedzme teda ze to zamrzlo. Ako by sa malo postupovat pri oprave? Da sa nanasat nova vrstva omietky na povodnu alebo sa to nejako prebrusuje pred tym?
Odpovedať
@radkankan reklamujte to, zjavne urobili niekde chybu
Odpovedať
@miroslav33 to mam urcite v plane, len ma zaujima co ma asi tak caka.
Odpovedať
Este ma napadlo ci nahodou neprsalo ked davali penetrak alebo omietku(aky penetrak bol pouzity??)..tak ako vysie povedali zrejme niekde bude nedodrzany technicky postup
Odpovedať
@dibko podla mna chybna varka omietky... nie je mozne aby sa silikon drolil kvoli chybnemu podkladu. Jedine, ze by zamrzla pocas zrenia, co v oktobri/novembri asi tazko.
Odpovedať
@gashtaan no ano mozno aj to. Ale som mysel ci nahodou nerobili daky ukon pocas dazda alebo ked bolo nieco este nevyschnute
Odpovedať
@dibko Ja mam podozrenie ze je to prave tym co pises. Pocasie bolo take jesenne, v noci pod 5, cez den k 10 stupnom, hmla pod mrakom, dazd vyslovene nebol. Po natiahnuti lepidla a po jeho uschnuti sa na par miestach objavili take mokre fliacky, priemer 10-20cm, ako keby presakovala sparami medzi polystyrenom vlkost (nejaky kondenz alebo z cerstveho lepidla...neviem). Na slnecnej strane to cez den pomizlo, na severnej asi nie tak uplne. Tipujem ze to penetrovali na taketo vlhke lepidlo, kedze tento problem je prave na strane kde nesvieti vobec slnko.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radkankan no ja tiez ked som robil bolo hociake pocasie a presne chlapy co robili povedali ze nemoze prsat ani aby stena bola mokra...vrdeli zrejme preco to hovorili
Odpovedať
Profilova fotka
@radkankan Dá sa naniesť nová vrstva na pôvodnú.Zrejme to omrzlo pri zrení. Poškodené časti omietky treba predtým odstrániť.
Odpovedať
tých príčin môže byť ešte viacej ako sa už tuná uviedlo, mohli byť aj znehodnotené materiály prestárnutím, navlhnutím a vyschnutím, vyzerá, že celá plocha je asi vlhká - nasiakavejšia....atď. Ak je škoda väčšia a firma sa bude brániť, je potrebné si v prvom kole dať urobiť odborný posudok, z ktorého sa dozvieš príčinu. Ak ani potom nedôjde k náprave, tak sa ide na súd, kde robí ešte posudok sudcom určený súdny znalec. Zjavne to však nebude tvoja chyba, ale zhotoviteľa prác.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?