Možnosti úpravy starej fasády

Prosim Vas o radu, mame 80 rocny dom(40cm palena tehla, podrezane murivo) plus nova pristavba-tehla cca40cm.Ake mame moznosti upravy starej fasady?A mozno aj cenovo ako sa to pohybuje?dakujeme
Odpovedať
Ak je stara fasada v zachovalom stave (bez prasklin) tak ju mozte jednoducho pretriet fasadnou farbou. Ak je v zlom stave alebo nema uz dostatocnu sudrznost s podkladom tak by som odporucal obuchat a spravit zateplenie. Pripadne len novu fasadu. Ked to otlciete do holej tehly tak moznosti novej fasady su skoro nekonecne, zavisi len od vasich predstav a financnych moznosti.
Odpovedať
@engineerr Ahoj, my by sme chceli obit staru fasadu a dat novu ale len s obycajnou maltou, nechceme zateplovat, ale neviem ako poriesit spodok domu. ked tam dame ozdobne kamene tak to by vycnievalo od steny a bojime sa ci nepotecie za to voda, mohol by si nam v tom poradit ?
Odpovedať
@linda20111 treba pouzit okapovu listu ktoru zabudujete pod omietku a bude precnievat za kamenny obklad. Alebo ak by ste mali obklad z prirodneho opracovaneho kamena tak spravit nabehove hrany po ktorych by voda oddtekala smerom von a styk medzi omietkou a kamenom pretmelit trvale pruznym tmelom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?